Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ridice nic nezajima, to je jen poslicek… me pokazde hned z Phy z letiste volal, ze prevzal balik a ze u me bude cca v tolik a tolik hodin a ze budu platit tolik a tolik Kc… je fajn, ze se u nich da platit i kartou… a s tim clem? jak uz jsem psala, kupovala jsem asi 6 telefonu, stejnych, za stejnou cenu, jen v rozmezi asi pul roku a pokazde vymerili jine clo
takze podle me to je jen a jen na celnicich, jak se vyspi, to je muj nazor… vetsinou mi pise prodejce z Ciny cenu cca 50dolaru a jeste velkym pismem „darek“ a pokazde platim (s DHL) jinak nikdy nic… kupovala jsem i par hodinek a nic…
@Ban09 Tomu co je na baliku moc neveri, pokud je neprimerene velky. Protoze Cinan je chytry clovek a hodny clovek, ktery nechce zpusobovat problemy a vetsinou tam napise, ze je to gift za 5-10 dolaru
Me se osvedcilo objednat treba v ramci jednoho tydne od ruznych dodavatelu hodne malych balicku a ty vetsinou projdou. Na hodne velke krabice pisou Cinani vetisnou tak 30 dolaru, i kdyz je realita treba 100. A celnik to pak vymeri z tech uvedenych 30-ti. Jde o to, co je na bedne. Kdyby se jim to hodne nezdalo, tak muzou pozadovat objednavku (protoze od prodejcu z ALI samozrejme uvnitr balicku zadnou nenajdou
).
@adlita kupuju plysaky, co prave leti - z pohadek - Barney, Pepa Pig, Frozen, Doba ledova, atd. a jdou na dracku
a taky hodne doplnky do pokojicku - tapety, samolepy na okna, na zed… tchanovi dokonce i nejake soucastky do hobliku ![]()
@marketta Já to nemyslela jako tak, že řidič za tu cenu nějak zodpovídá, nebo tak, ale v tom odkaze od Adlity se DHL ohání tím, že když nevěří ceně na balíku, tak si vyžádají fakturu, aby mohli vyměřit clo. Takže tu žádost o doložení výše faktury musí přivézt asi řidič, ale vydá balíček, když mu nedám peníze (on ani já nevíme kolik). Nebo mi ten balík zabaví, pošlou dopis s žádostí o doložení faktury a až zaplatím tak mi ho doručí? Prostě nechápu, jak si celníci při pohledu do bedny s hračkami vycucají z prstu cenu, aby z ní vypočetli clo příp. DPH. Jasný, že když vidí telefon, že asi neuvěří, že stál 10 USD jak je na krabici, ale jak určí jeho cenu - to ho jako sami odhadnou že stál něco mezi 100 - 200 USD? Nebo si nejdříve vyžádají fakturu a pak to vyměří?
@adlita To mě dnes taky jeden číňan pobavil. Objednávala jsem si pro sebe takový plastový boxík a modlila se, ať mi ho cestou nerozbijou. Přišel v krabici!!! poprvé jsem viděla krabici z číny, jinak pořád vše balí do těch igelitů a bublinek, takhle už mi poslali i jeden plastový boxík ve tvaru krychle, ale přežil to bez úhony. No tohle byla krabice 3× větší než boxík, vystlaná polystyrenem, ale pobavila mne cena - stál necelých 5 USD a na krabici byla napsaná hodnota 15 USD!
To bylo poprvé, co na obale byla větší hodnota než bylo zboží ![]()
Jak rikam, taky netusim, z ceho vypocitavaji cenu cla
vietnamci to maji jednoduchy, tyi pry plati castku za kg, takze kdyz maji kamion bot a ten zvazi, muze vyjit par i na halire ![]()
@marketta Takže vietnamci co u nás v čr prodávají si to taky dovážejí tou poštovní lodí z číny?
@Ban09 Obcas neco poslou v krabicich
Nekdy i nepochopitelne veci, treba 20 detskych mekkych celenek ![]()
@marketta máš ty velké plyšáky frozen? jak jsou na to s kvalitou šití, u nás frozen hrozně frčí, holka je miluje už má hromadu oblečení ale chtěla by i tu 40 cm panenku, jen mám obavu aby vydržela alespoň první praní
přiznám se že ačkoliv hodně nakupuju oblečení tak hračky jsem ještě nezkoušela
Holky až budete objednávat zimní bundu pro holčičku, hodte odkaz
já nemůžu žádnou vybrat ![]()
@Tečička Ani ja ne
Zatim mi prijde, ze jsou tam same hruzy. Zatim jsem objednavala podzimni, fotku prikladam. Tak jsem zvedava, co prijde za hadr. Doufam, ze bude tak pekna, jako vypada ![]()
@adlita píše:
@Tečička Ani ja neZatim mi prijde, ze jsou tam same hruzy. Zatim jsem objednavala podzimni, fotku prikladam. Tak jsem zvedava, co prijde za hadr. Doufam, ze bude tak pekna, jako vypada
Na tuhle se taky chystám, to jsou ty bundičky Topolino nebo tak nějak, že? ![]()
@babulka01 Jo tak to nevim, objednala jsem to tady: http://www.aliexpress.com/…4604459.html