Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Lady Vju Buď ji nechat vyvětrat někde venku nebo taky pomáhá nad ní přejet horkou párou z žehličky, jestli to materiál umožňuje (látková). Nežehlit, jen propařit.
@Lady Vju Ne, není to jedovaté, ale třeba trička a další oblečení je nutné vyprat, někomu to může způsobit kožní problémy.
@Ban09 No mám jí u okna tak snad to trochu pomůže a vy taky objednávate přes ali?
@Lady Vju Ano, ale ne oblečení ani boty, při mém štěstí by mi hned první zásilku proclili, zaplatila bych DPH i clo a nakonec bych zjistila, že nám oblečení nesedí.
Já těmhle nákupům oblečení na dálku moc nevěřím.
@Ban09 Tak já bych tam taky oblečení ani boty nekoupila…peněženku a kabelku jo, ale potom smradu už teda nee ![]()
@Lady Vju Ono je to úplně stejné jestli to koupíte v obchodě, u Vietnamců nebo z Ali - všechno pochází ze stejných zdrojů. Do obchodů to už jde vyvětrané, u Vietnamců je to cítit někdy (podle toho jak dlouho mají na skladě) a u Ali to máte téměř od výrobců, takže proto je to cítit nejvíce.
Ja myslim, ze je to proste jenom zaparene. Putuje to vice jak mesic uzavrene v igelitovych obalkach a nejde k tomu vzduch. Proste to potrebuje vyvetrat. Penezku bych asi jenom otrela vlhkym hadrikem a nechala ji vydychnout
Melo by to byt ok. Ja tam kupuju hlavne obleceni a doplnky pro moji malou (10. mesicu) a ma docela citlivou plet, nemuzeme pouzivat temer zadne vlhcene ubrousky a spoustu kosmetiky take ne. Obleceni z Ciny nosi, vc. celenek a je uplne v pohode. Myslim, ze tomu fakt nic neni. To uz by davno mela nejak problem. Se toho nebojim, kdyz to mam vyzkousene na ni ![]()
@adlita Jo mě to přišlo v takové šedé obálce jako pytel nebo co to bylo…a vietnamci si to taky nechávají vozit tou lodí china post?
@Ban09 Asi máte pravdu no jsem zvědavá za jak dlouho se ta peněženka vyvětrá ![]()
@Lady Vju Ja myslim, ze vietnamci to vozi v kontejnerech na lodich, tkz take vzduchotesne uzavrene. Oni jedou ve velkem, to nejsou balicky nebo baliky. Hl. to prodavaji venku, tkz to ma spouuustu casu vycichnout ![]()
@adlita Ale nechápu proč to tak vzduchotěsně uzavírají proč to třeba nedají do krabice…že by kvůli vody? ![]()
A na celnicích to stejně kolikrát otevřou se mi taky zdálo že mi tu mojí peněženku otvírali a kontrolovali ![]()
@Lady Vju Jj, celnici do toho lezou, maji na to pravo. Pokud vam tech balicku zacne chodit vic, tak vam to take zacnou clit. Okamzite se tak levny nakup zmeni v docela „normalni“ nakup. Prirazi na to i ceske dph totiz jeste ![]()