Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ellinka_J píše:
Dobře a neodpověděla jsi mi, jestli mi třeba zadrží zboží v přepočtu na české 300kč?
A nezajímá je přepočet na koruny, ale eura. Na balíku prostě musíš mít uvedené, že je to do 22 € a musí to od oka odpovídat. Obr balík s hadrama s touhle cenou ti zadrží na tuti.
@Ellinka_J píše:
já nemám v plánu kupovat nic jiného než pár hadříků jak říkáštakže to můžu bez problémů poslat přes poštu, která bude zdarma?
Jj
@kotyk píše:
A nezajímá je přepočet na koruny, ale eura. Na balíku prostě musíš mít uvedené, že je to do 22 € a musí to od oka odpovídat. Obr balík s hadrama s touhle cenou ti zadrží na tuti.
Ahááá, takže ještě eura, bože, mám se tam vůbec registrovat
ono když si objednávám zboží každé od jiného dodavatele, tak mi to nedojde v jednom balíku že ne?
tudíš těch 22 eur nepřešvihnu, je tak? ![]()
@kotyk píše:
J́e to levný a nespěcháš - pošta.
Je to drahý - DHL
Spěcháš opravdu hodně moc - DHL
Tak nějak… ![]()
@babulka01 píše:![]()
![]()
Zrovna aliexpress projíždím. Manžel si objednával přes kolegu, který si to nechává posílat do Polska, prý se tam neplatí clo nebo co.
Jenom bych, holky, chtěla vědět, jestli jste některá objednávala věcičky pro mimča a jestli ty velikosti sedí.
Je to na čínské děti a ty jsou menší…
Třeba tam, kde píšou, že je to na věk 5 let, tak je to jen tak tak mému 3,5 letému synovi…
Ale vyloženě miminka nevim.
@Ellinka_J Co dodavatel, to balíček. A i když přešvihneš, tak oni na to stejně píšou nižší cenu tak nějak automaticky. Celníci to zadrží jen když to bude nápadně disproporční (obsah/udaná cena) nebo ti budou chodit balíčky obden a bude to vypadat, že s tím kšeftuješ.
@kotyk píše:
@Ellinka_J Co dodavatel, to balíček. A i když přešvihneš, tak oni na to stejně píšou nižší cenu tak nějak automaticky. Celníci to zadrží jen když to bude nápadně disproporční (obsah/udaná cena) nebo ti budou chodit balíčky obden a bude to vypadat, že s tím kšeftuješ.
No takže z nějakých blbůstek za 8 dolarů si nemám dělat těžkou hlavu a příjde to s klidem že jo? ![]()
Akorat ta posta zdarma přijde za 6 tydnu, jedna věc mi přišla za 2 mesice. A je to celkem nevalne kvality, no ale za ty peníze…
@veria píše:
Akorat ta posta zdarma přijde za 6 tydnu, jedna věc mi přišla za 2 mesice. A je to celkem nevalne kvality, no ale za ty peníze…
a za to DHL platím ještě 180 kč?
Nevim ja objednávala jen u tech co meli postu zdarma, pac u veci kolem 10 dolaru by se mi fakt nevyplatilo platit DHL…
@Ellinka_J Za DHL platíš, co si řekne prodávající. Může mít akci a posílat přes DHL zadara, ale klidně tam může mít $100.
Jo a ještě, když to chci objednat, tak to tam píše: Leave a message for this seller: psáváte tam něco?
@Ellinka_J píše:
@veria a za jak dlouho ti to přišlo, kolem těch 6 týdnů?
Jj kolem 6 tydnu jednou i dva mesice