Alkohol na mateřské

483
6.5.12 23:04

Alkohol na mateřské

Ahoj! Vzhledem k tomu, že většina z vás je na MD, tak by mě zajímalo co vy a alkohol. Dnes jsem přemýšlela co s klukem v tom dešti, zavolala jsem známé co má taky malé děti(2,5 a 9měs.) že by jsme si daly kafe. Pozvala mě k sobě. Když jsem přijela (15:30) právě dopíjela sedmičku vína. Docela mě to zarazilo, nejsem abstinent, taky si doma dám, ale až prcek spí. Následkem toho přemýšlím, jestli i jinde je to stejné. Pijete přes den, když jste s dětma, nebo jen večer? A je vůbec normální, že večer piju sama? Manžel chodí brzy spát, ráno vstává. Nikam nechodím, myslím po večerech popíjet. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15887
6.5.12 23:13

Známá je divná, přes den bych s dětma sedmičku fakt nedala, maximálně někde s kámoškou venku na zahrádce dvě deci, nebo střika…večer si občas dám, s mužem, ale klidně i sama, to myslím není nic nenormálního :mrgreen: Tu známou ale fakt nechápu, kdykoliv se může cokoliv stát, bude potřeba odvézt děcko k doktorovi nebo já nevím, prostě cokoliv…nelajzla bych si to a ani mi to nepřijde normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
6.5.12 23:21

Obcas si dam sklenicku pres den jen kdyz mame mejdan s detma a mamkama ze sousedstvi… Tak jednou za mesic… Jinak az kdyz spi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
6.5.12 23:23

tak já nepiju vůbec (teda ted ani nemůžu :-D) ale než jsem otěhotněla, tak jsem si dala jen když malá nebyla doma na noc a někam jsme šli… to je ale asi tím, že když je malá doma, tak nikdy nevím kdy se probudí atd.. takže na alkohol nemám ani pomyšlení… ale nevidím nic špatného na vínečku večer.. ale ne flašku a ještě přes den.. to je moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
6.5.12 23:25

Sklenička na oslavu nebo si s manželem udělat hezký večer, to je v pohodě, ale pít sama po večerech… Kdyby se mi malej vzbudil, tak bych nechtěla aby že mě táhlo víno až ho půjdu utěšit a dát mu pusinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
6.5.12 23:31

Jsem pivař než vinař, tak přes den si dám pivo k jídlu - ale to nevypiju celý…a pak jsi jdu s prckem lehnout po obědě :mrgreen:

Dát si odpoledně 2 deci s kamrádkou nebo jedno pivko, v tom nevidím problém, ale sedmička je na mě moc … :nevim:

Večer si kldině pivko otevřu - většinou k jídlu a vypiju ho celý, ale to už jde prcek spát nebo spí…a když žehlím, tak to je teprv žízeň :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
6.5.12 23:32
@locika píše:
Známá je divná, přes den bych s dětma sedmičku fakt nedala, maximálně někde s kámoškou venku na zahrádce dvě deci, nebo střika…večer si občas dám, s mužem, ale klidně i sama, to myslím není nic nenormálního :mrgreen: Tu známou ale fakt nechápu, kdykoliv se může cokoliv stát, bude potřeba odvézt děcko k doktorovi nebo já nevím, prostě cokoliv…nelajzla bych si to a ani mi to nepřijde normální :nevim:

Já jsem právě taky koukala 8o Ne, že by mi přišla otevřít po čtyřech, ale je to divný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
6.5.12 23:34

Jak víš, že jí vypila celou ten den?

Jinak já přes den nepiju, výjimečně pivo k obědu. Večer když někam jdu (tak 1-2× za dva měsíce), tak si dám klidně víc, ale neopíjím se, nějak se jako matka stydím se zlískat jak žok… Doma moc nepijeme, max jednu dvě skleničky vína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
6.5.12 23:35
@Majdula83 píše:
Obcas si dam sklenicku pres den jen kdyz mame mejdan s detma a mamkama ze sousedstvi… Tak jednou za mesic… Jinak az kdyz spi…

A když spí, tak si teda dáš normálně? Já jen, že díky tomu dnešnímu zážitku přemýšlím, jestli je v tom zas až takový rozdíl? :roll: Docela mě to rozhodilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
6.5.12 23:36
@AnastazieB píše:
Jak víš, že jí vypila celou ten den?

Jsem se zeptala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
6.5.12 23:38
@Lenka512 píše:
Jsem pivař než vinař, tak přes den si dám pivo k jídlu - ale to nevypiju celý…a pak jsi jdu s prckem lehnout po obědě :mrgreen:

Dát si odpoledně 2 deci s kamrádkou nebo jedno pivko, v tom nevidím problém, ale sedmička je na mě moc … :nevim:

Večer si kldině pivko otevřu - většinou k jídlu a vypiju ho celý, ale to už jde prcek spát nebo spí…a když žehlím, tak to je teprv žízeň :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já právě taky pivko. Kupuju si ty pet zlatoprameny, a tak 2-3krát týdně večer jednu vypiju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
6.5.12 23:39

Já si taky dám, přes den tedy ne, protože řídím, ale pokud bych byla nařidič, tak proč ne? Je tu někdo, koho by sedmička vína složila na kopr? :D Mne teda ani omylem… 8)

Večer si s mužem dáme taky, pokud není doma, tak si dám sama. Na vínu nevidím nic špatnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
6.5.12 23:41

Dát si sklenku k jídlu, nebo si večer sednout s partnerem a vypít spolu lahev vína mi přijde OK (pokud je to párkrát do měsíce, ne denně). Pít každý večer a sama už je lehce na hraně (záleží na tom, kolik se toho vypije, je-li to denně, zvyšuje-li se to množství a zda-li bez toho nemůžeš vydržet), ale odpoledne v sobě mít sedmičku vína je už dle mého alkoholismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
6.5.12 23:42
@Loll píše:
Je tu někdo, koho by sedmička vína složila na kopr?

Mně teda jo :D Víno moc nepiju, stačí mi jedna sklenička a začínám tuhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
6.5.12 23:43
@Loll píše:
Já si taky dám, přes den tedy ne, protože řídím, ale pokud bych byla nařidič, tak proč ne? Je tu někdo, koho by sedmička vína složila na kopr? :D Mne teda ani omylem… 8)Večer si s mužem dáme taky, pokud není doma, tak si dám sama. Na vínu nevidím nic špatnýho.

Tak mě by to po téměř dvouleté abstinenci asi skolilo :mrgreen: Byla bych unavená, nevím, jak bych se malému věnovala a pořád prostě mám v hlavě, že se může něco přihodit a budu potřebovat buď někam nutně odjet, nebo s někým komunikovat (nedejbože s doktorem po nějakém úrazu malého, aby ze mě táhlo)…zvlášť když má mimino necelé tři měsíce :nevim:

Jinak na vínu nevidím nic špatného, miluju dobré víno…i dobré pivo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital