Alza neo - zkušenosti

Anonymní
17.2.19 21:13

Alza neo - zkušenosti

Ahoj, máte prosím zkušenost s touto službou? Mám už rok Iphone 7 za 1290 Kč měsíčně. Co se nestalo. Uklozla jsem po schodech a telefon se proletěl několik pater až do sklepení. Telefon je naprosto funkční, akorát má rozbité sklo a poškrábané záda. Někde jsem našla, že bych měla platit 50% z ceny zařízení v době půjčení ( bylo to tuším 18 000). Tzn. že poctivě jsem za zapůjčení zaplatila nějakých cca 15 000 a mam ještě zaplatit 9 tisíc? Ani ty koruny nemám a v současný době nová 7ička stojí nějakých 12 000 Kč. Nestalo se Vám taky něco podobného? Myslela jsem, že telefon má být pojištěný proti rozbití. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
17.2.19 21:18

Mělo by to být pojištěné proti rozbití.
Nic není jednoduššího než se zeptat v Alze.
 https://www.alza.cz/…eo-17434.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.4.19 18:52

Alza Neo nikdy více

Rozhodla jsem se program ukončit. Tak jsem mobil Samsung Galaxy S9+ po více jak roce používání donesla na prodejnu. Myslela jsem si, že se vše obejde bez problémů. Ale…60 minut trvalo celé řízení, pořád něco spisovali, radili se a prohlíželi mobil div ne lupou, přelešťovali a zase prohlíželi a nakonec z nich vypadlo, že mobil je prý vzadu odřený a budu platit poplatek 10% z kupní ceny NOVÉHO mobilu. V mém případě 2500,–. Pochopila bych to, kdybych jim přinesla otřískaný, poničený, sedřený mobil, ale můj mobil jevil známky běžného opotřebení. Dohadovala jsem se s nimi, nesouhlasila jsem s tím, ale stejně jsem si nepomohla a částku musela zaplatit. Je to ABSURDNÍ, abyste se báli na ten mobil sáhnout. Oni s tím počítají, a když budou chtít, tak si vždycky najdou. Alza u mě skončila a to jsem tam utratila dost penízků, ale tohle je nepřípustné chování. Arogantní, nepříjemní byli na mě, když jsem se slušně ohradila, že s tím nesouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
5.4.19 20:04

Mělas sis stát za svým,evidentně to na Tebe zkoušeli a uspěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.4.19 20:06
@toma0105 píše:
Mělas sis stát za svým,evidentně to na Tebe zkoušeli a uspěli.

Dohadovala jsem se s nimi, to si nemysli, že ne, trvala na tom, ale oni mi ten program prostě neukončí, dokud jim ten poplatek nezaplatím. A pokud program neukončí, tak mi zase 13. pošlou další fakturu na členský poplatek, a na to jim s odpuštěním víš co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
5.4.19 20:15

@Jitka75 nevim co je alza neo, ale s nakupovanim u Alzy jsem take skoncila. Objednavala jsem v lednu veci pro dite. Objednavku po mem odsouhlaseni rozdelili do dvou - to bylo jeste v poradku. Celou objednavku jsem uhradila hned prevodem, na prodejne pri vyzvednuti prvni casti mi rekli, ze zbyva jeste cast doplatit. Vracenj penez jsem musela resit prez zakaznicky servis. A penize mi poslali az po druhe urgenci po vic jak mesici. Ke druhe casti objednavky mi prisla sms a email, ze si ji muzu vyzvednout na prodejne. Sla jsem tam a na prodejne mi tvrdili, ze je objednvka na ceste. Penize tez vraceli mesic az po urgenci. Myslim si ze takhle by se spravny obchodnik chovat nemel. Ani se neomluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.4.19 20:19
@janickaIII píše:
@Jitka75 nevim co je alza neo, ale s nakupovanim u Alzy jsem take skoncila. Objednavala jsem v lednu veci pro dite. Objednavku po mem odsouhlaseni rozdelili do dvou - to bylo jeste v poradku. Celou objednavku jsem uhradila hned prevodem, na prodejne pri vyzvednuti prvni casti mi rekli, ze zbyva jeste cast doplatit. Vracenj penez jsem musela resit prez zakaznicky servis. A penize mi poslali az po druhe urgenci po vic jak mesici. Ke druhe casti objednavky mi prisla sms a email, ze si ji muzu vyzvednout na prodejne. Sla jsem tam a na prodejne mi tvrdili, ze je objednvka na ceste. Penize tez vraceli mesic az po urgenci. Myslim si ze takhle by se spravny obchodnik chovat nemel. Ani se neomluvili.

To je přesně ono, arogance a nezájem. Alza Neo je program na pronájem telefonu. Tady: https://www.alza.cz/…eo-17434.htm, když vás lapají, tak slibují hory doly a pak jen platit a platit. Poučení pro příště, ale napsala jsem to sem, aby někdo nenaletěl jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.4.19 13:27

Taky se podělím o naší zkušenost. Už mám přes rok pronajatý mobil Iphone 8 přes službu Alza Neo. Jak inzerují “každý rok nový Iphone” nebo “pravidelně Vám je měníme za novější modely”, tyto slova jsou velice zavádějící! Jinými slovy to znamená, že po roce můžete uzavřít novou smlouvu na Vámi vybraný mobil, AVŠAK cena pronájmu se zvyšuje podle typu modelu mobilu, rozhodně Vám nezůstává stejná cena, kterou jste platili celý rok! Uzavíráte novou smlouvu. Žádná výměna v rámci jedné smlouvy! Paní na přepážce nám řekla, že tento mobil máme vrátit a objednat si nový přes službu Alza Neo 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
20.4.19 20:53

Tak jsem na to juknul a to je služba pro finančně negramotné? Jako platit měsíční poplatek za pronájem s tím, že za cca 2 roky bych ten telefon měl zaplacený a koupený? To je teda síla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
outlier
25.5.19 12:44

Já jsem přemýšlel, že bych si takhle pronajal počítač (stolní), tam je šance na „poničení“ o dost menší. Je to tak, že ho můžete jakýkoliv měsíc vrátit nebo se na nějakou dobu zavazujete? Ze stránek Alzy to není moc jasné…

EDIT (nalezeno schované na Alze): Ano, přístroj můžete vrátit a členství v Alza NEO ukončit kdykoliv po uplynutí 6 měsíců u mobilního telefonu, resp. 18 měsíců u notebooku, PC a tabletu. Zrušení nahlásíte přes kontaktní formulář. Zařízení poté stačí přinést na kteroukoliv naši prodejnu.

Tak na minimálně 18 měsíců u počítače to není nic moc, člověk zaplatí 78,5% ceny…

• Citovat
  • Upravit
1
18.1.20 16:54

Nechal jsem se napálit

Mé zkušenosti s tímto programem jsou více jak negativní. Při podpisu smlouvy vás lustrují vice jak při koupi auta na leasing, vše velice zdlouhavé, po roce a půl jsem chtěl telefon vrátit, musím souhlasit s výše uvedenými příspěvky, asi po 45 minutách papírování a leštění přístroje který mi jedinkrát nespadl na zem a celou dobu jsem ho nosil v dodaném obalu mi technik oznámil že je v horním rohu vidět poškození ( opravdu jemná tečka o velikosti zrnka mouky)
Nesouhlasil jsem s jeho tvrzením zaplatit pokutu ve výši 10 % z kupní ceny přístroje ( iphone za 29 000 ) na to mi odvětil že pokud se mi to nelíbí naúčtuje mi 20% A já s tím nic nezmůžu!!!. Na veškeré argumentace že se jedná o rok a půl používaný telefon nereagoval, to není prý jeho problém… nakonec jsem tedy zaplatil. Doporučuji VŠEM!!! Obloukem se vyhněte této službě!!!
Pro info : za cca 16 měsíců zaplatíte téměr celou částku telefonu a pak po jeho případném vrácení ještě bonus minimálně 10-20%. A nemáte nic jen oči pro pláč. Pokud si koupíte telefon za 29 000,– na splátky bez navýšení u jiného prodejce cca za rok a půl Vám ho odkoupí zpět Za 5-7000…
Počty jsou zde jasné!!!
Alza neo???
Nejhorší zkušenost mého života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.1.20 16:59

Každe pojištění je na pí--------------

Každe pojištění je na pí--------------v 90% dostanete kulové jen se vám vysmějí. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.1.20 17:02
@janickaIII píše:

tak jim namrsknout uroky a dat k soudu kdyz neco mesic dva nezaplatite leti urok a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.20 21:55

Pronájem telefonu alza neo

Dobrý den a jak to dopadlo? Mám vypůjčení telefon ipho 8 plus a mám ho teď vrátit a spadnul mi na zem a mám kompletně odměné záda a úplně se tam bojim jít.:woma :( n_facepalming:

• Citovat
  • Upravit
7.2.25 16:53

Podvodnicke alza neo

Ludia alza neo nikdy si neberte… a ked Vam ho nahodou ukradnu tak samozrejme Vam miesto toho ze je telefon poisteny a maju Vam dat druhy Vam vystavia krasne fakturu na zapletenie mobilu.. nedoporucujem vobec!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák