Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Havlova píše:
Tak je jasné, že v tomto případě je podsedák bezpečnější. To jdou holt velké děti, dcera by teoreticky nemusela mít autosedačku už ve 4. třídě, syn snad ještě o rok dřív. Oba měli jen podsedák, aby ty pásy vedli lépe. Dcera přestala růst max. ve 12, má 171, od 11 rok vyrostla jen 1-2 cm, syn rostl bohužel až do 18 (210 cm).
Ty brďo, já doufám, že se ten náš pořez zastaví před 2 metry
Predikce je 197, ale uvidíme. U chlapa to tak nevadí, vnímám jako největší problém obuv…
@unuděná je to právě proto, aby mu pomohla, protože on v sedačce taky pláče, moje dcera je v tomhle velice empatická ![]()
@Marelinka píše:
@unuděná je to právě proto, aby mu pomohla, protože on v sedačce taky pláče, moje dcera je v tomhle velice empatická
Tak primárně zabavit bráchu. Pohádky, lízátko, oblíbenou hračku. A skutečně 4,5 leté dítě nechápe, že tím bráchu může ohrozit na životě?
@Marelinka Tak proč s dětma jezdíš po všech čertech, když brečí/sedačku nedávají? Nebo proč neplanujete přejezdy na dobu spani? Proč už mladší dítě není dávno vepředu a ty se starším vzadu?
Jako ve ctyrech a půl to dítě není de@il, aby nechápalo, že když se nepripouta, žádná zoo nebo zábavní park nebude.
Je to jen o tom, jak se k tomu vy rodiče postavíte.
@unuděná píše:
Ty brďo, já doufám, že se ten náš pořez zastaví před 2 metryPredikce je 197, ale uvidíme. U chlapa to tak nevadí, vnímám jako největší problém obuv…
A futra, autobusy, dostatečně dlouhé a hubené kalhoty. Boty má 48, sežene, ale není moc na výběr.
@Havlova píše:
A futra, autobusy, dostatečně dlouhé a hubené kalhoty. Boty má 48, sežene, ale není moc na výběr.
Tak to má ještě docela slušnou velikost, náš má 42 už teď v 10 letech ![]()
@unuděná Ona se mu noha zasekla někdy okolo 15-16. Tak třeba to taky vyjde. I když, sehnat kopačky byl docela kumšt, pokud za ně nechtěl člověk dát výplatu.
@Havlova píše:
@unuděná Ona se mu noha zasekla někdy okolo 15-16. Tak třeba to taky vyjde. I když, sehnat kopačky byl docela kumšt, pokud za ně nechtěl člověk dát výplatu.
Náš už naštěstí rok fotbal nehraje, přešel na volejbal a sálovky jsou sehnatelné v pohodě
Teď koketuje s beachem, to by bylo ideální ![]()
Já vidím hlavní problém v tom, že se s manželem zřejmě neshodnete, respektive ty se rozcilujes, ale on mlčí, a děti cítí jeho tichou podporu. To se podle mě řešit nedá ![]()
Kdybys řídila ty a manžel tam nebyl, vyzkoušela bych tyhle věci:
@Platanka Ja nejak nechapu, kde se bere ten pocit, ze když dite serezes, tak je to k necemu dobre ![]()
Naše děti, když jsem třeba vyjížděl jen z brány na silnici a ony se ještě nestihly dozapnout (když už to dokázaly), tak samy hlásily, že ještě nemůžu jet, že nejsou zapnuté. Ale asi nikdy nás dospělé neviděly, že bychom třeba jen 1 blok jeli bez pásů.
@j.a.n.i1 píše:
@Platanka Ja nejak nechapu, kde se bere ten pocit, ze když dite serezes, tak je to k necemu dobre
u moji dcery to stačilo… jednou dostala v necelých třech za rozepnutí pasu na dálnici na zadek.. a pomohlo, nebylo to lehké plácnutí…
@j.a.n.i1 píše:
@Platanka Ja nejak nechapu, kde se bere ten pocit, ze když dite serezes, tak je to k necemu dobre
Ber to jako prostředek poslední nouze. Moje děti jsou na spoustu věcí dost ignor, bo to je pod jejich ochotu rozlišovacích schopnosti, a začnou fungovat až v okamžiku, kdy je zasažena jejich komfortní fyzická zóna. Což znamená třeba jen vzít dítě za ucho a nasmerovat směr koupelna. A před tím můžeš usnevpozadat, upozornit, zařvat, něco zakázat ale oni prostě nekonají, neb mají „důležitější“ věci na práci..
@Svistice No, zvlastni je, ze tu ten prostredek posledni nouze dost diskutujicich zminuje jako prvni… Ovsem když ten to same pouzije chlap na zenu, tak je tu halo, ze neco takoveho si nesmí dovolit ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Svistice No, zvlastni je, ze tu ten prostredek posledni nouze dost diskutujicich zminuje jako prvni… Ovsem když ten to same pouzije chlap na zenu, tak je tu halo, ze neco takoveho si nesmí dovolit
Ale tak to snad ne, srovnáváš vztah rodič-dítě s partnerským vztahem?
Já teda děti nikdy moc neplácala, ale jak šlo o jejich zdraví nebo život, tak to jsem fakt nekompromisní a taky bych tu pudel zmalovala, pokud by selhaly všechny liberální metody. Pořád lepší autoritativní zastrašovací metoda, než dítě rozpláclé na předním skle.