Anarchie na zadních sedadlech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72
4.8.22 21:05

@Keyllah ale to já tady právě řeším, není to o stínu ani o přiznání chyby… Když se mi odpoutavá že sedačky Cybex Solution, v které byla původně, tak je jedno jestli je v sedačce nebo na podsedáku. Podsedák jsme teď zkusili kvůli tomu, aby tam seděla připoutaná. Chvíli to fungovalo. Teď už ne. Chtěla jsem vědět jestli to někdo taky tak má, popř. jak to řešil, co mu pomohl nebo kdy to přešlo. Bohužel mě tady nechápete. Nechci ji vozit na podsedáku, chci aby seděla v klidu ve svojí sedačce připoutaná a v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.8.22 21:07
@Marelinka píše:
@Keyllah ale to já tady právě řeším, není to o stínu ani o přiznání chyby… Když se mi odpoutavá že sedačky Cybex Solution, v které byla původně, tak je jedno jestli je v sedačce nebo na podsedáku. Podsedák jsme teď zkusili kvůli tomu, aby tam seděla připoutaná. Chvíli to fungovalo. Teď už ne. Chtěla jsem vědět jestli to někdo taky tak má, popř. jak to řešil, co mu pomohl nebo kdy to přešlo. Bohužel mě tady nechápete. Nechci ji vozit na podsedáku, chci aby seděla v klidu ve svojí sedačce připoutaná a v klidu.

Tak ji tam posad, zapni a buď nekompromisní. Zarvu, nedávám, i serezu jak jsem psala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.8.22 21:09
@Marelinka píše:
@Keyllah ale to já tady právě řeším, není to o stínu ani o přiznání chyby… Když se mi odpoutavá že sedačky Cybex Solution, v které byla původně, tak je jedno jestli je v sedačce nebo na podsedáku. Podsedák jsme teď zkusili kvůli tomu, aby tam seděla připoutaná. Chvíli to fungovalo. Teď už ne. Chtěla jsem vědět jestli to někdo taky tak má, popř. jak to řešil, co mu pomohl nebo kdy to přešlo.Bohužel mě tady nechápete. Nechci ji vozit na podsedáku, chci aby seděla v klidu ve svojí sedačce připoutaná a v klidu.

Ale chápeme, jen ty nechce slyšet odpovědi. Pokud žádné vychytávky nejdou nebo nefungují, tak buď dítko donutím být zaplé, nebo se nikam nejede. Jak to chceš řešit jinak? Pokud jako rodič nedokážu vysvětlit a zařídit, aby mé dítko bylo v sedačce zapnuté, tak se prostě nikam nepojede. A protože jde o dvě děti ze dvou, úplně si nemyslím, že by za tím měl být nějaký zdravotní problém dcery. Ale i kdyby byl, tak to přece neznamená, že ji budu vozit nepřipoutanou a vědomě ji vystavím takovému nebezpečí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.8.22 21:12

@Marelinka jako na to, že tu vozíš dvě nepřipoutané dítka v autě, z toho jednoho dost malýho maloše, tu vystupuješ dost navztekaně :think: já bych měla strach vůbec tím autem za této situace jet, vždyť stačí, aby vám tam vběhla kočka, chlap šlápne na brzdu a můžou vám skončit obě děti v nemocnic, v tom lepším případě…a nemyslím si, že by někdo měl pochopení pro „oni nechtěli být zapnutí“. Jsou to malý děti a ty jejich matka, máš zodpovědnost za jejich zdraví, tak si proboha dupni, než bude pozdě. Nebo prostě nejezděte autem, než z toho vyrostou. Co je důležitější? jejich zdraví nebo tvé pohodlí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.8.22 21:14
@Keyllah píše:
@Marelinka jako na to, že tu vozíš dvě nepřipoutané dítka v autě, z toho jednoho dost malýho maloše, tu vystupuješ dost navztekaně :think: já bych měla strach vůbec tím autem za této situace jet, vždyť stačí, aby vám tam vběhla kočka, chlap šlápne na brzdu a můžou vám skončit obě děti v nemocnic, v tom lepším případě…a nemyslím si, že by někdo měl pochopení pro „oni nechtěli být zapnutí“. Jsou to malý děti a ty jejich matka, máš zodpovědnost za jejich zdraví, tak si proboha dupni, než bude pozdě. Nebo prostě nejezděte autem, než z toho vyrostou. Co je důležitější? jejich zdraví nebo tvé pohodlí???

Jak stará je ta dcera? To bylo zmíněno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.8.22 21:15

@smile_xxx nebudu nic zamykat, kdybys to četla, tak bys věděla, že jsem vše zkoušela i na tu pudel. Těm maminkám co radily, jsem děkovala. Každý si u toho přečte co se mu hodí. Nejsem uražená. Spíš mě to mrzí a zjistila jsem, že jsem se tu vlastně nic nového nedozvěděla a diskuze byla víceméně zbytečná. Vím, že podsedák není ten nejvhodnější… Nevyrostla jsem v pralese 8o jedna věc jsou ofuky druhá věc je to co dokáže kvůli připoutání moje dcera. Teď si představ, že jak si napsala ječet dokud se nepřipoutali dělám ca co 10 min jízdy. Pouštím pohádky. Vyhrožuju a v konečné fázi plácnu. Pak je řev, chvíli, klid a za chvíli znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.8.22 21:16
@KKK85 píše:
Jak stará je ta dcera? To bylo zmíněno?

pochopila jsem, že ta starší na podsedáku má 4roky a to druhé dítko je menší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.8.22 21:17

@KKK85 budu prostě opravdu muset být hodně tvrdá a nekompromisní, což se snažím být i teď, snad to dám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.8.22 21:19

@Keyllah ani, dcera 4,5 a syn 2 roky, ten má 5ri bodový Britax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.8.22 21:21
@Marelinka píše:
@KKK85 budu prostě opravdu muset být hodně tvrdá a nekompromisní, což se snažím být i teď, snad to dám…

Já to tu psala mi se dcera mezi 2-3 rokem odepla na dálnici…zastavila jsem až po 5km..nešlo dříve…ona dostala opravdu nářez na zadek…nelituji toho… už to pak nikdy neudělala.. ono ja muset zabrzdit prudce dcera rozplacla a celní sklo…to lepší ten řev a červený zadek..zpětně uvažuji asi to bylo jediný kdy fakt dostala hodně.. a to nebylo poprvé že se rozepla…udělala to vícekrát…vždy domluva, trochu tytyty…a pak na té dálnici a do me už fakt vjel vztek smíchany s obrovským strachem co by se stalo kdybych si nevšimla a jeli dále a třeba průser…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.8.22 21:22
@Marelinka píše:
@smile_xxx nebudu nic zamykat, kdybys to četla, tak bys věděla, že jsem vše zkoušela i na tu pudel. Těm maminkám co radily, jsem děkovala. Každý si u toho přečte co se mu hodí. Nejsem uražená. Spíš mě to mrzí a zjistila jsem, že jsem se tu vlastně nic nového nedozvěděla a diskuze byla víceméně zbytečná. Vím, že podsedák není ten nejvhodnější… Nevyrostla jsem v pralese 8o jedna věc jsou ofuky druhá věc je to co dokáže kvůli připoutání moje dcera. Teď si představ, že jak si napsala ječet dokud se nepřipoutali dělám ca co 10 min jízdy. Pouštím pohádky. Vyhrožuju a v konečné fázi plácnu. Pak je řev, chvíli, klid a za chvíli znova.

No tak zastavím a budu čekat, dokud se nepripouta. Nebo ji bez pardonu vysadím z auta (pokud půjde o bezpečné místo).
Ve čtyřech a půl letech už se nejedná o žádné batole bez mozku. Takže proste táta je připoutaného, máma je připoutaná, jsou na to zákony, jízda bez pasu je nebezpečná, při brzdění poletis jak z kanonu a rozmaznes se o přední sklo, lze doplnit o ukázky BESIPU ze simulatoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.8.22 21:23
@Marelinka píše:

Já bych před jízdou důrazně upozornila že bude zapnuta, pasu se nedotkne…a jinak normálně vyrvat z auta a fakt bych narezala ale nestačí jedno placnuti… nemám ráda bití děti…ale tu jde o život toho dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
4.8.22 21:24
@Marelinka píše:
@smile_xxx nebudu nic zamykat, kdybys to četla, tak bys věděla, že jsem vše zkoušela i na tu pudel. Těm maminkám co radily, jsem děkovala. Každý si u toho přečte co se mu hodí. Nejsem uražená. Spíš mě to mrzí a zjistila jsem, že jsem se tu vlastně nic nového nedozvěděla a diskuze byla víceméně zbytečná. Vím, že podsedák není ten nejvhodnější… Nevyrostla jsem v pralese 8o jedna věc jsou ofuky druhá věc je to co dokáže kvůli připoutání moje dcera. Teď si představ, že jak si napsala ječet dokud se nepřipoutali dělám ca co 10 min jízdy. Pouštím pohádky. Vyhrožuju a v konečné fázi plácnu. Pak je řev, chvíli, klid a za chvíli znova.

A sedět s nimi vzadu a připoutání hlídat to? Nenechat je vůbec na zapínání chytnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.8.22 21:24
@Marelinka píše:

ale s dvouletým přece nemůžeš diskutovat v otázkách jeho bezpečnosti! ani s tou čtyřletou, vždyť se můžou vážně zranit!
Buď nekompromisní! Budou se pořád dál odepínat, ok, nikam se nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí