Anarchie na zadních sedadlech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
4.8.22 16:01

@Marelinka Tak ji prostě nech jezdit bez niceho, maximálně se pri nehode zabije, no. Vsak o co jde, vy jste tak jezdili taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.8.22 16:03

Nechala bych dceři vybrat chránič pásů, který se jí líbí a důrazně domluvit. Nebo je nechat doma s prarodiči a říct, že jdete s taťkou na výlet do aquaparku (cokoliv, co by je štvalo, kdyby nejeli) a říct, že je to kvůli tomu, že v autě neposlouchají. Je jedno, že půjdetenakoupit, ale řekněte jim, že jdete na nějaký supr výlet bez nich :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
4.8.22 16:03
@K82 píše:
Tak v tom pripade, jak jsem psala, problem neni sedacka. Napsalas to sama-nedokazes, jako rodic zaridit, aby tve 4,5lete dite respektovalo nastavena, nikterak vyjimecna a drsna pravidla. A tve dite to moc dobre vi. Dostala jsi zde snad vsechny mozne rady, co podniknout a na vsechny reagujes stejne-nelze. A k tve otazce, jestli to tak nekdo ma(me)-ja ne, ale me dve kamaradky ano. A dnes jedna z nich se svou, jiz temer osmiletou dcerou, obrazi psychiatry a zada leky na jeji nezvladatelnost a druha si, od dnes jiz devitilete, pravidelne necha nadavat a vyslechne, ze jsou rodice na ho.. a ze radeji skoci z okna. Takze ano, jsou i rodice, kteri nedokazi svym malym detem vysvetlit nastavena pravidla, ale taky si za to pak nesou dusledky.

Přesně tak. Jako jsem ochotná smlouvat o hodně věcech, ale v autě sedíš připoutaný v sedačce, na kole máš helmu atd. a přes to nejede vlak. Nechceš to respektovat, nebudeme nikam jezdit, nebudeš jezdit na kole. U zakladatelky byla už chyba ustoupení ze sedačky na podsedák, ve 4 letech jen vzdor dítěte. V 10 se ti pohodlně vejde dítě do správné sedačky.
Zakladatelko, stejný problém měli jedni známí a bylo to vše jen z nedůslednosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.8.22 16:06

Že já jsem tuhle diskuzi vůbec zakládala :roll: dle @K82 a dalších maminek, jsem prostě chyba já, která nedokáže vychovat své dítě, dělá trestuhodné věci a zaslouží si být linčována. Některé maminky se snaží poradit a jsou vstřícné, těm že srdce děkuji. Já chci jen pro své děti to nejlepší, vychovávám je ke slušnosti a jak nejlépe můžu a umím a tady jsem si to tedy pěkně vyslechla. Některé věci Vy MATKY dost hrotíte… :,( děkuji za odpovědi všem. Mějte se krásně. Já to nějak zvládnu. K82 nereagovala jsem, že nelze, ale že nefunguje :* vyzkoušeno z rad téměř vše, mám Google i selský rozum :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.8.22 16:07

K tomuhle tématu je hezky zpracovaná tahle kampaň. Bohužel je v norštině a bez titulků, ale smysl se pochopit dá i tak

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.8.22 16:53

Dcera se mi v asi 2-3letech odepla na dálnici z petibodu… v nervech jsem musela ujet ještě asi 5km nešlo zastavit…dostala fakt má zadek serezano!!! Už nikdy se neodepsala… raději ji jednou pořádně naplacam než mít mrtvé dítě když bych na dálnici prudce zabrzdila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.8.22 16:56
@unuděná píše:
Ona spousta rodičů se na ten podsedák těší, aby jako dětem udělali větší pohodlí, a dává je tam zbytečně brzy. Já mám veliké děti (syn 95 percentil) a ještě v 6 letech v ní normálně jezdil, potom musel na podsedák protože se nevešel rameny (chlap no) a přišlo mi zbytečné kupovat prostornější sedačku. Tak asi rok byl na podsedáku a pak už atakoval hranici 150cm a bylo. Dcera má 7 let, 140cm a v sedačce normálně stále jezdí.

Joo já dceři říkala že dokud se vleze do sedačky bude v ní sedět… a ona asi dyl… šest let 116cm, 20kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
4.8.22 17:16
@Marelinka píše: Že já jsem tuhle diskuzi vůbec zakládala :roll: dle @K82 a dalších maminek, jsem prostě chyba já, která nedokáže vychovat své dítě, dělá trestuhodné věci a zaslouží si být linčována. Některé maminky se snaží poradit a jsou vstřícné, těm že srdce děkuji. Já chci jen pro své děti to nejlepší, vychovávám je ke slušnosti a jak nejlépe můžu a umím a tady jsem si to tedy pěkně vyslechla. Některé věci Vy MATKY dost hrotíte… :,( děkuji za odpovědi všem. Mějte se krásně. Já to nějak zvládnu. K82 nereagovala jsem, že nelze, ale že nefunguje :* vyzkoušeno z rad téměř vše, mám Google i selský rozum :srdce:

Ja ti to verim…ono je to nekdy tezko pochopitlne…ja mam dceru, ktere reknu, ze to proste musi byt a proc a je to…,takze to vlastne vypada velmi jednodusse v mych ocich..ale mam kamaradku, kterou dcera v urcitych vecech neposlechne ani za nic..jen mi prijde u vas divne, ze je to jen v aute :nevim:, proto rikam, ja bych ted nejakou dobu nikam nejezdila a zkusila to zas za par tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
4.8.22 17:58

Jestli te to, zakladatelko, potěší, tak s 4-5 letym dítětem, které nezvládlo být pripoutane, jsem se potkala v letadle cestou na dovolenou.
Hysterak na celé letadlo, když se jí snažili připoutat k sedadlu, pak ještě větší, když se do toho vmisila letuška, protože dokud se všichni nepřipoutají, nikdo neletí. Nakonec se podařilo a trvalo pouhých 10 minut, než přestala ječet. Přemýšlela jsem, jestli tam není už nějaká diagnóza, protože všechna mimina, batolata ATP. kolem nás ok a tady, když už se mělo jít domluvit, tak marně.
Obdobná scénka byla při přistávání a pak ještě jedna během letu, která s pasanim nijak nesouvisela, takže se obávám, že to byl jen populární způsob, jak si malá slečna vynucovala svoje.
Takže ano, i jinde se to děje, ale tam nebyl evidentně problém jen s poutaním…

• Citovat
  • Upravit
849
4.8.22 18:05

Jsou věci o kterých se nediskutuje a tečka. Tím, že naše generace taky nejezdila připoutaná jsi ale sama zabila celou diskuzi. Díky Bohu, že jsme přežili a díky Bohu za dnešní sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.8.22 18:09
@Marelinka píše: Že já jsem tuhle diskuzi vůbec zakládala :roll: dle @K82 a dalších maminek, jsem prostě chyba já, která nedokáže vychovat své dítě, dělá trestuhodné věci a zaslouží si být linčována. Některé maminky se snaží poradit a jsou vstřícné, těm že srdce děkuji. Já chci jen pro své děti to nejlepší, vychovávám je ke slušnosti a jak nejlépe můžu a umím a tady jsem si to tedy pěkně vyslechla. Některé věci Vy MATKY dost hrotíte… :,( děkuji za odpovědi všem. Mějte se krásně. Já to nějak zvládnu. K82 nereagovala jsem, že nelze, ale že nefunguje :* vyzkoušeno z rad téměř vše, mám Google i selský rozum :srdce:

Tak pokud nic nefunguje, tak prosím, dej dceři zpátky tu autosedačku. Řev je tak, nebo tak, a takto má v případě nehody alespoň nějakou šanci, jen na podsedák je opravdu malá :think: to bych raději opravdu nikam nejezdila. Pokud nedokážeš dítko přesvědčit, není bezpečnější zůstat raději doma? v případě nehody takto malí špunti narazí ze zadu do sedačku a páteř a hlava to jen z první ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.8.22 18:11
@KKK85 píše:
Joo já dceři říkala že dokud se vleze do sedačky bude v ní sedět… a ona asi dyl… šest let 116cm, 20kg

naše 9letá má konečně 25kg, ale na sedačku to vidím ještě hódně hódně dlouho :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
4.8.22 18:38
@KKK85 píše:
Joo já dceři říkala že dokud se vleze do sedačky bude v ní sedět… a ona asi dyl… šest let 116cm, 20kg

A kde je problém. Syn 146 cm a 45 kg, dcera 139 cm a 30 kg. Oba jezdí stále v sedačce. Naštěstí je nevozíme autem do školy, tak nemusíme řešit blbé kecy spolužáků. Oba mají radši sedačku než podsedák a ví, že půjdou ze sedačky rovnou na sedadlo až to bude třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
4.8.22 18:39
@Keyllah píše:
Tak pokud nic nefunguje, tak prosím, dej dceři zpátky tu autosedačku. Řev je tak, nebo tak, a takto má v případě nehody alespoň nějakou šanci, jen na podsedák je opravdu malá :think: to bych raději opravdu nikam nejezdila. Pokud nedokážeš dítko přesvědčit, není bezpečnější zůstat raději doma? v případě nehody takto malí špunti narazí ze zadu do sedačku a páteř a hlava to jen z první ruky…

Přesně podsedák je k ničemu. Před lety tu byla lehká nehoda, rodičům se nestalo nic a holka 11 let na podsedáku byla pomlácená, že skončila v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.8.22 18:51
@stinga píše: :mrgreen: já mám auto rok výroby 2001, to fakt nic nehlásí :think:

Mám rok výroby 2017 a hlásí pouze u předních sedadel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí