Anarchie na zadních sedadlech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3371
4.8.22 18:53

Zakladatelko, já asi docela chápu, že dcera nesnese nic na břiše/trupu, neteř jako mladší měla podobný? problém - v tehdejší době teda jezdila na podsedáku (ještě na tom klasickém, jenom polystyrenová kostka bez těch úchytů), ale nesnášela to a taky si vždycky tak různě pás „nastavovala“, držela dál od břicha, nebo různě seděla tak našišato, aby ji to „nevadilo“. Myslím, že to přešlo s věkem - nebo když pak mohla sedět bez podsedáku, nejsem si jistá (když se trochu nějak změnily proporce apod.).

Upřímně, co poradit, nevím - mívala jsem v mládí jiné takové nepříjemné pocity - třeba právě z oblečení, jak tu někdo psal a byl to neskutečně nesnesitelný pocit, že by se z toho jeden zbláznil, takže docela asi i dovedu pochopit to dítě, že je z toho běsné. Ale poradit, nevím co.

Co třeba zkusit jezdit častěji, aby si zvykala? Pokud jezdí sporadicky, možná to je pro ni/ně pokaždé „nové utrpení“. Zkoušela bych třeba první krátké trasy (když jsi řekla, že to vydrží 20 minut v klidu a pak řev) - aby si odvykla mít spojené nějaké ty extra nepříjemné pocity s jízdou autem, třeba to pak trochu poleví, nebo na to zapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.8.22 19:00

Jedno dítě prudilo v autě nesnesitelne do tří let. Po půl hodině se s ní nedalo, jecela jak pavián, kopala do sedadla před sebou… Takže jsme si odpustili delší přejezdy (stačila dvou hodinová jízda že Šumavy :mrgreen: ) a cestování autem (na chatu to máme hodinu a půl) jsme plánovali na spánek.
Ve třech letech jsme jeli na dovču 5h, dostala na výběr, že jestli chce s nami, tak a nebude dělat cirkus, nebi ji domlouvání hlídání u babičky. Chtěla jet, tak se snažila.

Jako kdyby se odpoutávali, tak bez pardonu všude budou chodit pesky. A v tomhle případě bych při pokusu o opakováne porušení pravidel či odpoutání sourozence dítěti i s čistým svedomim narezala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
4.8.22 19:30

Pokud by opravdu vůbec ale vůbec nic nefungovalo, tak bych nejezdila vůbec. Tady jde opravdu o zdraví a život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.8.22 19:37
@Aspera píše:
A kde je problém. Syn 146 cm a 45 kg, dcera 139 cm a 30 kg. Oba jezdí stále v sedačce. Naštěstí je nevozíme autem do školy, tak nemusíme řešit blbé kecy spolužáků. Oba mají radši sedačku než podsedák a ví, že půjdou ze sedačky rovnou na sedadlo až to bude třeba.

Já zmínila problém..?? Říkám že prostě bude v sedačce dokud se tam vleze.. dcera se ptala kdy bude mít podsedak…nikdy.. sedačku ma za 7tis kvalitní, bezpečnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
4.8.22 19:59

V té autosedačce by měly ty pásy vést pohodlněji, ne? Nepomohlo by sedět s dětmi vzadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.8.22 20:09
@Keyllah píše:
naše 9letá má konečně 25kg, ale na sedačku to vidím ještě hódně hódně dlouho :think: :mrgreen:

Tak hlavní je výška. Dcera není ani moc vysoká…nemá být po kom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.8.22 20:11
@Svistice píše:
Mám rok výroby 2017 a hlásí pouze u předních sedadel.

Já mám rok 2015 a když se vzadu odepnou hned to pípá :think: až teď vidím, jak užitečné to může být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.8.22 20:20
@Marelinka píše:
@SlečnaDahlia sedačku si sama vybrala, kvalitní je, je to vyšší řada od cybexu, stahovat ji bude všechno když bude připoutaná tak jak má být. Mají tam tablet i hračky, hry na mobilu, vše vydrží max 20'. Trestuhodné? Aha. My jezdili na zadních sedadlech bez ničeho, bez sedačky a bez pásu a byli jsme spokojení. Teď jsme se snažili udělat vše pro to, aby i ona byla spokojená a bylo jí to pohodlné a bylo to nejmenší zlo. Nedokážu prostě zařídit to, aby akceptovala to, že musí sedět a být připoutaná… Ani po dobrým ani po zlým, ani ve 5ti bodové, ani 3 bodové ani na podsedáku :nevim:

To je nejkvalitnější příspěvek dnešní diskuze. To se ti povedlo. Máš pravdu, nedávej ani pásy, autosedačku ani podsedak. Nebude ji nic skrtit a bude spokojena. O to jde hlavne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.8.22 20:44

@Aletta80 ano, děkuji, to přesně jsem chtěla slyšet, že mám pravdu, to mi nejvíc pomohlo :palec: uff, to jsem si oddychla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.8.22 20:46
@Marelinka píše:
@Aletta80 ano, děkuji, to přesně jsem chtěla slyšet, že mám pravdu, to mi nejvíc pomohlo :palec: uff, to jsem si oddychla.

Tak mise splněna, ne? tak snad jsi spokojená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.8.22 20:52

Protože vůbec není pro mě důležité to, aby moje děti seděly připoutané, tak proto jsem zakládala tuhle diskuzi a chtěla poradit. Jen tak, že aby nebyla dlouhá chvíle a řeč nestála. Všem vám dokonalým a úžasným matkám děkuji za jejich hejty a super názory na moji osobu. Přeji vám klidný život. Říkala, jsem si, kdo má čas tady na ty diskuze odpovídat, tak teď už to vím. Málokterá s pochopením a dobrým úmyslem. Pro příště vím, že už se tady na nic ptát nebudu. Děkuji těm maminkám, které se mi snažily pomoci a poradit především Gituš, která to trefila (já jako malá nesnesla punčocháče, leginy, tílka, cokoli co bylo hodně na tělo (mám to doteď - nosím jen volné oblečení). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.8.22 20:57
@Marelinka píše:
Protože vůbec není pro mě důležité to, aby moje děti seděly připoutané, tak proto jsem zakládala tuhle diskuzi a chtěla poradit. Jen tak, že aby nebyla dlouhá chvíle a řeč nestála. Všem vám dokonalým a úžasným matkám děkuji za jejich hejty a super názory na moji osobu. Přeji vám klidný život. Říkala, jsem si, kdo má čas tady na ty diskuze odpovídat, tak teď už to vím. Málokterá s pochopením a dobrým úmyslem. Pro příště vím, že už se tady na nic ptát nebudu. Děkuji těm maminkám, které se mi snažily pomoci a poradit především Gituš, která to trefila (já jako malá nesnesla punčocháče, leginy, tílka, cokoli co bylo hodně na tělo (mám to doteď - nosím jen volné oblečení). :nevim:

chápu, jsi dotčená a uražená, že ti tu napsali ( i já), že takto malé dítko nemá na podsedáku co dělat :think: nemyslím, že by to bylo myšleno zle, jen kvůli zdraví toho dítka, překroč prosím svůj stín, uznej chybu a udělej to nejlepší pro svou dceru, Kdyby se jí nedej bože něco stalo kvůli tomu, že nebyla připoutaná, nikdy by sis to neodpustila a je to opravdu něco, čemu se dá předejít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.8.22 21:02
@Marelinka píše:
Protože vůbec není pro mě důležité to, aby moje děti seděly připoutané, tak proto jsem zakládala tuhle diskuzi a chtěla poradit. Jen tak, že aby nebyla dlouhá chvíle a řeč nestála. Všem vám dokonalým a úžasným matkám děkuji za jejich hejty a super názory na moji osobu. Přeji vám klidný život. Říkala, jsem si, kdo má čas tady na ty diskuze odpovídat, tak teď už to vím. Málokterá s pochopením a dobrým úmyslem. Pro příště vím, že už se tady na nic ptát nebudu. Děkuji těm maminkám, které se mi snažily pomoci a poradit především Gituš, která to trefila (já jako malá nesnesla punčocháče, leginy, tílka, cokoli co bylo hodně na tělo (mám to doteď - nosím jen volné oblečení). :nevim:

A proč si v těch příspěvcích misto negativ nenajdeš ty, které se ti snaží poradit? Mě se taky 16 m odepla na dalnici, jak sem psala, mam bezpečnostní sponu, tu taky odepne, navíc spony se dávat nesmí, pak už sedačka certifikovana neni a znesnadnuje odpoutani pri nehode. Na podsedaku nemá co dělat. Taky jedeme s revem, a nebo radsi ani nikam nejdeme, a nebo pustíme mobil. Vždyť si rady dostala od ostatních, co máš zkusit. Tak proč se hned urazis? Prostě smradi malí (omlouvam se vsem) budou sedět privazani v sedacce i s revem a přes to nejede vlak. A nebo tím vlakem jedte. A kam a jak daleko vůbec jezdite? A je to nutný je vláčet autem, kdyz to nesnasi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
4.8.22 21:03
@Marelinka píše:

Prostě zarvi dej decku na zadek jak se rozepne a hotové. Tu jde o jeho život…podsedak raději rozebírat nebudu…jsem odpůrce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí