Anarchie na zadních sedadlech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18791
4.8.22 22:57
@Marelinka píše:
@SlečnaDahlia sedačku si sama vybrala, kvalitní je, je to vyšší řada od cybexu, stahovat ji bude všechno když bude připoutaná tak jak má být. Mají tam tablet i hračky, hry na mobilu, vše vydrží max 20'. Trestuhodné? Aha. My jezdili na zadních sedadlech bez ničeho, bez sedačky a bez pásu a byli jsme spokojení. Teď jsme se snažili udělat vše pro to, aby i ona byla spokojená a bylo jí to pohodlné a bylo to nejmenší zlo. Nedokážu prostě zařídit to, aby akceptovala to, že musí sedět a být připoutaná… Ani po dobrým ani po zlým, ani ve 5ti bodové, ani 3 bodové ani na podsedáku :nevim:

Tak tady si odlozim.. ano, mimina jezdila v nepřipoutane korbe vzadu, ale taky auta nejezdila bezne 150, provoz div ne na tukacku když se chceš zařadit a auto neměl kazdej namachrovanej de.bil co to turuje už na oranžovou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
5.8.22 03:45

Jako my jezdíme autem výjimečně, synovi je pás nepříjemný, tlačí ho na břicho, chce se mu :poblion:, ale ví, že to musí vydržet.
Prostě jsou věci a pravidla, které se respektují a dodržují, ať se mi to líbí nebo ne.
Zlaté cestování vlakem…

• Citovat
  • Upravit
42959
5.8.22 05:24

No ty jo, zdá se, že máte doma těžkej problém určit hranice… Vídám to čím dál častěji. Jsou věci, u kterých prostě s děckem NEBUDU!!! vůbec diskutovat, a pásy jsou jedna z nich. I kdybych jim ten zadek měla fakt zmalovat. Měla bys zapracovat na tom, abys měla u dětí autoritu, chce to sebezapření a hlavně důslednost, jinak si tě v pubertě namažou na chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.22 07:29
@Marelinka píše:
@Aletta80 jo asi budou muset řvát dal no a já taky :( nejezdíme moc nikam ale teď měl manžel 14 dní dovolenou a tak jsme jezdili každý den někam. Na pískovny, zoo, zábavní parky.Nejdelší cesta do Plzně a pak ca každý měsíc za manželovo rodičema na Vysočinu hodinu a půl. Našla jsem si i pozitiva. Však jsem za to děkovala. Prostě to tady spousta lidí nezkousla. Dcera je připoutaná a je v sedačce pro její váhovou a výškovou kategorii. Ale je to cesta plná křiku a nervů ji udržet v sedačce připoutanou, když se neodpoutává, tak si ten pas tahá různě pře kolena. Ten podsedák jsme zkoušeli teď jestli to tam nebude lepší. Asi jsem to špatně napsala a píchla tak do vosího hnízda.

Poslouchej, tvoje dcera není mimino. Zkoušela jsi jí důrazně říct, že pokud chce jet za zábavou, prostě MUSÍ být v autě připoutaná? Já bych klidně zastavila pokaždé, co se odepne, řekla jí, že sama sobě a bráchovi ubírá čas v bazénu/zoo/herně a čekala, až se zase zapne. V klidu si počkej. Vylez ven, vydýchej se, protáhni, jen ať vidí, že tobě nevadí si počkat. Nejedete přece na čas k doktorovi, o nic nejde. No a pokud by ani tohle nedokázala respektovat, pak bych jí příště řekla, že prostě do zoo nejedeme, jelikož neumí respektovat pravidla silničního provozu a autobusem se tam nedostaneme. A budeme na okoukaném hřišti za barákem. Její boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
5.8.22 07:30

Zakladatelko, také mám děti, co v autě řvou, přešlo je to tak kolem těch dvou let. Ono při těch vymezování hranic pomáhá neústupnost. Čím ty budeš jistější (a tedy i otec!), tím pro děti snazší. Nemusíš dítě mlátit, ječet a podobně, ale musíš si stát za svým a neustupovat. Pro mě by byl nemyslitelnym ústupkem už ten podsedak ve 4 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.8.22 07:33

Cetla jsem jen uvodni stranu a dost nechapu, co mate za kramy autosedacky, ze se z toho dite odepne samo. Myslim tim autosedacky s vlastnimi pasy, u autosedacek na pas z auta v te posledni kategorii predpokladam, ze dite je dost stare na to, aby pochopilo, ze se odepnout proste nesmi.
Mne se tusim starsi dite odeplo z isofixove Romer Kidfix. Dostalo takovej ceres, ze vickrat si to uz nedovolilo…

• Citovat
  • Upravit
53190
5.8.22 07:35

Ještě k těm podsedákům, já to celkem chápu, žes to chtěla zkusit, ale vrať jí do sedačky. A podej to tak, aby jí bylo jasné, že je to hlavně její vina, protože pořád je bezpečnější odpoutané dítě ve velké sedačce (náraz z boku) než na podsedáku. A mimochodem, můj syn, když už mu byla sedačka malá v ramenou (on je fakt kus chlapa, pro představu v 8 letech už měl 150cm a 40 kg, v čerstvých deseti můžu nosit jeho trička :mrgreen: ), tak jezdíval v předklonu, takže tam je úplně jedno, zda je na podsedáku nebo takhle. To jen na okraj k té bezpečnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
5.8.22 08:26
@Marelinka píše:
@SlečnaDahlia sedačku si sama vybrala, kvalitní je, je to vyšší řada od cybexu, stahovat ji bude všechno když bude připoutaná tak jak má být. Mají tam tablet i hračky, hry na mobilu, vše vydrží max 20'. Trestuhodné? Aha. My jezdili na zadních sedadlech bez ničeho, bez sedačky a bez pásu a byli jsme spokojení.Teď jsme se snažili udělat vše pro to, aby i ona byla spokojená a bylo jí to pohodlné a bylo to nejmenší zlo. Nedokážu prostě zařídit to, aby akceptovala to, že musí sedět a být připoutaná… Ani po dobrým ani po zlým, ani ve 5ti bodové, ani 3 bodové ani na podsedáku :nevim:

Jo, tak proč to teda řešíš? Sedačky vyhodˇ, pásy ustřihni a děti budou v klidu.
Nechápu, jak nedokážeš zařídit aby akceptovala že musí sedět a být připoutaná. Jednou jedinkrát by se mi tohle dítě udělalo a zažilo by takovej céres, že podruhé by se o to ani nepokusilo. Tohle je případ, že prostě neexistuje nějaké po dobrém, po zlém, prostě bude sedět, připoutané a šmitec. Nic mezi tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4238
5.8.22 08:40

Syn se odepl v sedačce někdy kolem čtyř let, dostal takový céres, že už to neudělal. A to se mu to podařilo odepnout spíš náhodou, že si hrál s tou sponou. Teď je mu 6 a občas si zapíná pás sám a to je řevu, od něj, když nastartuju a ještě není připoutanej. Dceři bude 10 a v našem autě má taky ještě sedačku a bude mít, dokud se vejde. Ale je drobná, takže to bude nadlouho. U babiček v autě má dcera podsedák, ale prarodiče je vyzvedávají jen ze školy a na delší trasu bych jim taky vrazila sedačku. Ale zase je fakt, že jezdíme denně, bydlíme na vesnici, takže do školy, školky, na nákupy, vše autem. Autobus jezdí 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
5.8.22 09:27
@Betty MacDonald píše:
No ty jo, zdá se, že máte doma těžkej problém určit hranice… Vídám to čím dál častěji. Jsou věci, u kterých prostě s děckem NEBUDU!!! vůbec diskutovat, a pásy jsou jedna z nich. I kdybych jim ten zadek měla fakt zmalovat. Měla bys zapracovat na tom, abys měla u dětí autoritu, chce to sebezapření a hlavně důslednost, jinak si tě v pubertě namažou na chleba.

Betty, asi mě to docela nechává chladnou, protože mě neznáte, ale neopustím si napsat koment. Je super, že jste evidentně vystudovaný psycholog a z jednoho případu poznáte, že mám těžký problém s nastavením hranic. Mě by zajímalo, kde vy geniální hranicové matky jste? Na hřišti potkávám samé problémové případy, které své děti nezvládají. Aha, vy asi jezdíte se svými dětmi, které spořádaně sedí se složenýma rukama v sedačkách, šoupou nohama a čekají až je maminka odveze do nákupního centra. Moje děti fungují podle toho co jim řeknu, z hřiště odcházejí v klidu bez řevu. Doma poslouchají, jen písknu, jediný problém je to auto, resp. nutnost připoutání a sezení delší dobu téměř bez hnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
5.8.22 09:41

@Marelinka Já už jsem svoje 4 kousky úspěšně vychovala. Nějaký zkušenosti mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
5.8.22 09:50
@Marelinka píše:
Betty, asi mě to docela nechává chladnou, protože mě neznáte, ale neopustím si napsat koment. Je super, že jste evidentně vystudovaný psycholog a z jednoho případu poznáte, že mám těžký problém s nastavením hranic. Mě by zajímalo, kde vy geniální hranicové matky jste? Na hřišti potkávám samé problémové případy, které své děti nezvládají. Aha, vy asi jezdíte se svými dětmi, které spořádaně sedí se složenýma rukama v sedačkách, šoupou nohama a čekají až je maminka odveze do nákupního centra. Moje děti fungují podle toho co jim řeknu, z hřiště odcházejí v klidu bez řevu. Doma poslouchají, jen písknu, jediný problém je to auto, resp. nutnost připoutání a sezení delší dobu téměř bez hnutí.

No, evidentně nefunguji podle toho, co jim reknes, když nejenom ze neni dcera schopna byt v aute připoutana, ale jeste odpoutava druhe dite, to totiz nicim neokecas, ne, opravdu ji nemuze vadit cizi pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.22 09:57
@j.a.n.i1 píše:
No, evidentně nefunguji podle toho, co jim reknes, když nejenom ze neni dcera schopna byt v aute připoutana, ale jeste odpoutava druhe dite, to totiz nicim neokecas, ne, opravdu ji nemuze vadit cizi pas.

Přesně, tohle mě zaráží taky. Ok, dejme tomu, že má problém s tím utažením, omezením pohybu. Ale odepínání bráchy zaručeně nebude proto, aby mu „pomohla“, ale jednoduše zkouší. A vychází jí to, jinak by v tomto věku dávno věděla a respektovala, že takto ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
5.8.22 09:58
@unuděná píše:
Přesně, tohle mě zaráží taky. Ok, dejme tomu, že má problém s tím utažením, omezením pohybu. Ale odepínání bráchy zaručeně nebude proto, aby mu „pomohla“, ale jednoduše zkouší. A vychází jí to, jinak by v tomto věku dávno věděla a respektovala, že takto ne.
@j.a.n.i1 píše:
No, evidentně nefunguji podle toho, co jim reknes, když nejenom ze neni dcera schopna byt v aute připoutana, ale jeste odpoutava druhe dite, to totiz nicim neokecas, ne, opravdu ji nemuze vadit cizi pas.

Bingo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
5.8.22 10:05
@unuděná píše:
Ještě k těm podsedákům, já to celkem chápu, žes to chtěla zkusit, ale vrať jí do sedačky. A podej to tak, aby jí bylo jasné, že je to hlavně její vina, protože pořád je bezpečnější odpoutané dítě ve velké sedačce (náraz z boku) než na podsedáku. A mimochodem, můj syn, když už mu byla sedačka malá v ramenou (on je fakt kus chlapa, pro představu v 8 letech už měl 150cm a 40 kg, v čerstvých deseti můžu nosit jeho trička :mrgreen: ), tak jezdíval v předklonu, takže tam je úplně jedno, zda je na podsedáku nebo takhle. To jen na okraj k té bezpečnosti ;)

Tak je jasné, že v tomto případě je podsedák bezpečnější. To jdou holt velké děti, dcera by teoreticky nemusela mít autosedačku už ve 4. třídě, syn snad ještě o rok dřív. Oba měli jen podsedák, aby ty pásy vedli lépe. Dcera přestala růst max. ve 12, má 171, od 11 rok vyrostla jen 1-2 cm, syn rostl bohužel až do 18 (210 cm).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí