Aniball/Epino - vaše názory po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
237
28.4.15 18:43

Ahoj takže za mě:
Cvičení:

• Ke cvičení jsem používala gel na vodní bázi.
  • Cvičila jsem od cca 36 týdne, skoro denně těch 20-30 minut (vynechávala jsem víkendy, kdy na to nebyl klid)
  • Nikdy jsem nezačala tam, kde jsem den před tím skončila. Vždy jsem na začátek vytlačovala balonek s menším počtem nafouknutí a pak jsem přidávala.
  • Snažila jsem se vytlačovat cca co 5 minut, tedy 5-6× za cvičení
  • Nacvičeno jsem měla 28, jednou jsem zvládla i 29 a 30, ale těch 28 bylo jistých.
  • Pravidelně jsem střídala a zkoušela pozice, ve kterých se mi dobře tlačí (stoj, dřep, sed, atd.)
  • Pozorovala jsem, že v každé pozici mi balonek tlačí na jiná místa, například v sedě jsem pozorovala únik moči (chvíli jsem si myslela, že je to plodová voda, ale byla to moč = balonek v této pozici hodně tlačil na močák)
  • Trénovala jsem u tlačení dýchání = nádech, zadržet dech, bradu k hrudníku a tlačit do balonku (jakoby do konečníku, hlídala jsem abych netlačila „do hlavy“)

Porod:

• Za tlačení jsem dostala pochvalu - věřím, že díky Aniballu jsem věděla jak dýchat, tlačit a tlaky miminka mě nepřekvapily
  • Malý měl hlavičku 36 cm - nástřihu a šití jsem se nevyhnula. I když je otázka nakolik ho udělali preventivně, protože se vědělo, že miminko bude velké.

Takže za mě: Cvičit? Určitě ano, minimálně zjistíte, která poloha vám k porodu nejvíce vyhovuje. Já mám aspoň dobrý pocit, že jsem pro hladký průběh porodu udělala maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.4.15 21:07

Ahoj holky, 24.04. se nám narodil syn Filípek. Vážil 3.610 g, měřil asi 51 cm a obvod hlavičky měl nějakých 35 cm. Porod trval 19 hodin, ale vážně trpěla jsem z nich jen asi tři - to když mi píchli oxitocyn, abych se rychleji otevřela. Jsem prvorodička a nemám vůbec žádné zranění - druhý den po porodu mi doktorka při kontrole řekla, že to vypadá, jako bych vůbec nerodila. S balonkem jsem cvičila od 36. týdne, z lenosti 2 dny ano, jeden pauza. Postupovala jsem po centimetrech pomalu a plynule vzhůru, před porodem v 40+1 jsem měla nacvičeno 33,8 cm. Každé zavádění balonku mi bylo nepříjemné, ale překonala jsem to, nacvičila a dnes tu věcičku chválím, kudy chodím. Šestý den po porodu se cítím úplně stejně jako před těhotenstvím, nejraději bych se rovnou vrhla na jógu a zašla si na bazén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
11.5.15 12:38

Ahoj, přidávám svojí zkušenost.

Cvičila jsem cca 3 týdny, ze začátku každý den, ke konci už jsem byla líná, takže někdy i jednou za 3 dny. Podařilo se mi dosáhnout 29cm, každé cvičení jsem začínala postupně od malých obvodů a postupně jsem přidávala až na hranici, kde jsem minule skončila. Když jsem balonek vytlačovala, držela jsem ho chvíli na hrázi, protože mi vyjížděl moc rychle a několikrát jsem pak trochu špinila, tak abych se nepotrhala ještě před porodem.

Malá měla při porodu 3620 gramů, obvod hlavičky 34cm. Špatně dorotovala a rodila jsem jí obličejem nahoru, i přesto mám jako prvorodička jen 1 kosmetický steh. Věřím, že kdyby dorotovala, tak jsem bez poranění. Paní doktorka sama se mě po porodu ptala, jestli jsem necvičila, že porody v téhle poloze většinou trvají déle.

V podstatě hned jsem byla schopná si sednout aniž bych spodek nějak výrazně cítila, až jsem si připadala blbě, když jsem viděla ostatní maminky na oddělení, jak na každé jídlo s sebou musí nosit kruh, aby si mohly sednout :)

Takže za mě i za paní doktoru rozhodně chválím a doporučuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.5.15 22:53

Strašně krásně se mi to tady čte a jsem tomu nápadu s Aniballem stále otevřenější víc a víc, ale jak je to potom se stahováním spodku?? Co sexuální život?? Nezůstane spodek dlouho roztažený (vytahaný)???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
13.5.15 09:37

@monisek86 Nezůstane :-) mám po druhém cvičení s balonkem (dva porody zdárně za sebou) a manžel tvrdí, že super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.8.15 21:04

:palec: Za mě určitě ano. Jsem prvorodička, malá šla opačnou rotací (tou nejširší částí hlavy prý),obvod hlavičky měla 34cm a jsem bez poranění, bez šití :dance: měla jsem nacvičeno jistých 28 cm a 3× jsem dala 30cm. A 4 dny před porodem jsem necvičila vůbec, protože jsem trochu krvácela. Taky jsem vždycky začínala od cca 24cm a celkem jsem cvičila 17×. Balónek mě dobře připravil. Věděla jsem, jak mám tlačit. Malá byla venku na 3 kontrakce - ale to trvalo cca 5 minut. Byla jsem hodně unavená z těch předchozích 8 hodin. Porod byl vyvolávaný a kontrakce každé 2 minuty hrozně silné. K tomu ta opačná rotace. Myslím, že bez balónku bych tlačila mnohem dýl a nástřihu bych se nevyhnula. Takže holky cvičte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
12.8.15 10:05

@monisek86 U mě tedy vůbec žádná změna… Do porodu i při cvičení(30cm)vše pocitově zcela stejné, poporodu na konci šestinedělí malinko volnější, což jsem já osobně uvítala, ale po cca 2 měsících zase vše při starém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.8.15 12:11

Holky a cvičíte do poslední chvíle, ikdyž má mimčo už hlavičku úplně dolů? Jde už cítit, nemáte strach, že mu tím balónkem nějak jde poranit hlava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
22.8.15 12:27

Cvičit jsem začala asi 5 týdnů před termínem. Čas byl více než dostačující. Ze začátku mi přišlo neskutečné dostat se na nějakých 25.cm, ale každým dnem se to zlepšovalo. Prospívaly mi i občasné pauzy mezi cvičeními. Ani jsem se nenadála a měla jsem natrénováno 32 cm. Termín jsem měla 19.8.2014 a syn se narodil 15.8. s mírami 4.170g, 53 cm a hlavička 37 cm.

Jsem BEZ PORANĚNÍ, měla jsem je jeden kosmetický steh, o kterém ani nevím. Mohla jsem okamžitě a bez bolesti normálně fungovat a jsem za to moc šťastná. Od mojí asistentky i doktorky jsem dostala obrovskou pochvalu za tlačení. Věřím, že i díky tomu se doba samotného vypuzování hodně zkrátila a když nepočítám dlouhé čekání, kdy jsem se neotvírala, tak poslední fáze porodu byla odměna. Malý byl na světě do 10 minut od začátku tlačení. Druhý den mi chodili gratulovat ještě ostatní doktoři, co se to dozvěděli a na balonek se ptali.
Všem maminkám, které váhají, rozhodně doporučuji, neudělají chybu!
Katka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
22.8.15 12:28

@Tymča poranit určitě ne, nemusíš se bát ;) cvičila jsem do poslední chvíle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.15 19:50

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda mi někdo neprodá cca 40 ks nelubrikovaných kondomů (tzv. návleky na vaginální sondu)? Moc díky za případné nabídky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20891
28.8.15 14:17

Zdravím,
v Bazaru můžete sehnat kondomy za super ceny! :mavam:

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
27.9.15 20:23

Já teda žádnou zkušenost s balonkem nemám, bohužel… Když tady tak čtu chválu na tyhle balonky, tak je před druhým porodem rozhodně vyzkouším - můžu jedině získat.
Vzpomínka na můj první porod totiž (i po 3,5 letech) bolí. Kromě nástřihu hráze jsem byla potrhaná zvenku i zevnitř - museli mi zavést dokonce dren, který jsem měla do druhého dne. Dr. mě po porodu šila skoro 1,5 h :-( Následovaly komplikace typu poporodní hemeroidy, inkontinence, stehů jsem měla tolik že mi vypadávaly tak měsíc po porodu (bez nafukovacího kruhu jsem si nesedla). To jen tak pro představu proč mám z druhého porodu hrůzu a upínám se ke všem pomůckám, které mě toho ušetří. Nevíte o dalších podobných metodách a pomůckách, které bych mohla využít? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.9.15 20:25
@admin píše:
Zdravím,
v Bazaru můžete sehnat kondomy za super ceny! :mavam:Monika

v bazaru? Tak jen aby už nebyly použitý :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
27.9.15 21:29

@babunka81 balonek je fakt super, pouzivala jsem pred prvnim porodem a u druheho budu zas. Sice jsem mela opravdu dlouhy porod, teda spise prvni dobu, ale samotny porod pohoda. Na tri zatlaceni byla mala venku, hlavicku 33cm a ja bez nastrihu jen s jedinym kosmetickym stehem. Nacviceno jsem mela 28cm a stacilo to. Fakt super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí