Jak nechat mimi plakat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
29.12.10 13:55
Gladys píše:
jen nechápu, že to tolik maminek obtěžuje :nevim:

Když se někdo ptá, jestli má chovat nebo nechat vyplakat, tak to nutně nemusí znamenat, že ho to obtěžuje. :nevim:

Já jsem třeba starší dceru plakat nenechávala, byla hodně plačtivá a nespavá a všichni kolem mi říkali, ať ji nechovám, nehoupu a nechám ji vybrečet, že to na mě zkouší (i jsem četla „odborné“ rady na toto téma) a připadala jsem si tak trochu provinile, ale prostě nechat vybrečet svoje dítě jsem nedokázala. Ale taky jsem o tom uvažovala (párkrát i zkoušela, ale dlouho jsem to nevydržela) a rozhodně ne proto, že by mě její pláč obtěžoval. Zkoušela jsem, jestli i pro ni to není lepší, jestli jí tím chováním a houpání nedělám spíš medvědí službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
29.12.10 13:55

Taky mám vyčurané děti už od narození - hlavně to první. Kdo nezažil, nepochopí!
Mája mi dělala to samé. Seděla jsem u postýlky a hladila a hladila. Nechtěla jsem dopadnout jako u staršího, kdy jsem hodiny otročila/uspávala.
Pokud nebyla unavená, snažila jsem se ji bavit, povídat, ukazovat hračky, když už nic nezabíralo, brala jsem do náručí. Vlastně tohle všechno dělám doteď.
Ono je to pro mimčo těžké. Nic neumí, nic nezvládne, jen ležet a koukat do stropu. Tebe by to taky nebavilo. Navíc ju před pár dny vytáhli z bříška, kde měla veškerej konfort a co teď? Cítí se sama a opuštěná na tom obrovským světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
29.12.10 14:18

já ji právě chovám opravdu skoro celý den v kuse, jen občas si dovolím odskočit na záchod nebo se najíst. Dávám si ji do košíku, co máme v obýváku a mám na ní třeba ruku. Ale to jí nestačí, vezmu ji do rukou a je to ok, přestane plakat. Pak to opravdu je tak, že ji mám na rukou celý den, chce jen chovat, někdy když mi leží v posteli, tak usne, ale spíš jí to nestačí a šup do rukou a hop sem, hop tam, a je zase ok…jen mě zajímalo, jak to děláte,protože říkám, naší malé nestačí být v košíku, i když naní mám ruku, hladím, povídám, zpívám, prostě jen chovat, chovat a hopsat…pak jdu na záchod a hned pláče…
chtěla jsem vědět, jak to dělaj ostatní…

a ještě jak vaše miminka spí? Nám spí třeba jen dvě hodiny denně a pak je vzhůru do 12 třeba, pak v noci spinká, ale pak je zase od rána vzhůru, třeba si zchrupne na 1/2 hoďky a to je vše…zdá se mi, že vůbec není nikdy unavená :lol: když ji zpívám a uspávám, spíš usínám já, ale naše malá ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
29.12.10 14:18

Mam dve deti a obcas kdyz krmim jedno, druhe breci, nasledne rve, trha mi to srdce, ale nechavam, protoze se ten prvni najist musi, vstat a dat dudlika s prisatym zrovna nemuzu a musim poclat, az si odkrkne, protoze jsou hodne blinkaci.. kdybych mela jedno, nenechala bych brecet tak dlouho.. nekdy breci nez se treba osprchuju a kdyz se aspon obcas musim najist, aby ze me neco zustalo.. ale s dvojcaty je to asi jine.. porad mezi nimi beham a prendavam hracky apod., je fakt, ze na chovani je moc nezvykam, protoze uz jsou tezky a oba neunesu a neuchovam najednou, uzivame si blizkost u kojeni a chovaji nam navstevy a kdyz jsme doma s tatou.. rikam si porad, jestli je neochuzuju o neco co by meli jako monomimi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.12.10 14:20

Petratavali, jak moc se bráníš šátku či ergo nosítku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
29.12.10 14:21

Tak, ja taky nenechavam brecet, protoze i kdyz holkam zdanlive nic neni, chteji se mazlit a to ja rada :)
Jen jsem rada, ze to byvalo a obcas jeste byva vecer, kdyz je doma i muz,jinak nevim,jak bych si holky prehazovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
29.12.10 14:21

a jak vis ze ji nic neboli? Treba se chce jen mazlit, potrebuje mamu, je kontaktni. Mojemu malemu jsou taky dva mesice a vyplakavat ho nenechavam. Proste jde na ruku, ono ho to casem prejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
29.12.10 14:23

Zakladatelko, Ty už jsi podobnou diskusi jednou zakládala a už tehdy ti děvčata doporučovala nosítko či šátek… Mohu se zeptat, proč jsi to (zřejmě) zatím nevyzkoušela? Vyřešilo by Ti to dost - ušetřilo čas, ruce, nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
29.12.10 14:27
BohunkaP píše:
Zakladatelko, Ty už jsi podobnou diskusi jednou zakládala a už tehdy ti děvčata doporučovala nosítko či šátek… Mohu se zeptat, proč jsi to (zřejmě) zatím nevyzkoušela? Vyřešilo by Ti to dost - ušetřilo čas, ruce, nervy…

musim souhlasit, mam nositko a kdyz neco potrebuju tak tam maleho soupnu a mam volnou aspon jednu ruku a on v tom prirozenym pohybu na ktery byl zvykly okamzite usina :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
29.12.10 14:29

šátek ani nosítko jsme nezkoušeli, abych j pak nenosila třeba do deseti :huban:
no, asi koupíme, protože takhle opravdu ani neuvařím…jen mám opravdu strach, aby na tom nosítku už nechtěla zůstat navěky…mě to nevadí, jen bych chtěla občas mít volné ruce..třeba na to vaření a mít ji u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
29.12.10 14:30
petratavali píše:
já ji právě chovám opravdu skoro celý den v kuse, jen občas si dovolím odskočit na záchod nebo se najíst. Dávám si ji do košíku, co máme v obýváku a mám na ní třeba ruku. Ale to jí nestačí, vezmu ji do rukou a je to ok, přestane plakat. Pak to opravdu je tak, že ji mám na rukou celý den, chce jen chovat, někdy když mi leží v posteli, tak usne, ale spíš jí to nestačí a šup do rukou a hop sem, hop tam, a je zase ok…jen mě zajímalo, jak to děláte,protože říkám, naší malé nestačí být v košíku, i když naní mám ruku, hladím, povídám, zpívám, prostě jen chovat, chovat a hopsat…pak jdu na záchod a hned pláče…
chtěla jsem vědět, jak to dělaj ostatní…a ještě jak vaše miminka spí? Nám spí třeba jen dvě hodiny denně a pak je vzhůru do 12 třeba, pak v noci spinká, ale pak je zase od rána vzhůru, třeba si zchrupne na 1/2 hoďky a to je vše…zdá se mi, že vůbec není nikdy unavená :lol: když ji zpívám a uspávám, spíš usínám já, ale naše malá ne… :nevim:

Tak tohle u nás trvalo týden, měl bolení, kojila jsem a po všem co jsem snědla bolení.Už jsem nic skoro nejedla, přešla jsem na flašku a do dvou dnů jsem měla zpátky spokojené spící miminko.Kolik spí, tady psát nemůžu, protože mě tady vyčmuchaj z mé diskuze a pak si to zase slíznu :lol: ale jen mezi náma :wink: v tomhle věku skoro pořád, a teď tak taky hodně(9m)
Co kapičky na prdíky? neb jak holky navrhujou nosit, já koupila baby vak ale už pozdě, není to složitý jako šátek a drahý jak manduca, nebo někde půjčit.

• Citovat
  • Upravit
8413
29.12.10 14:30

U první holčičky jsem se taky nestihla ani najíst, aniž bych ji neměla stále u sebe. Brzy porodím druhé a tentokrát mám koupený i šátek, tak jsem sama zvědavá. Rozhodně bych ale tak malé miminečko nenechala plakat. Potřebuje tě, jak píší holky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
29.12.10 14:32

Jo a Madlenka mi taky spala špatně, stále se budila, já usínala ve stoje a nejčastěji, když k nám přišla návštěva…oni ňufali malou a já byla do minuty KO. No a ještě i v roce jsem k ní v noci vstávala i 6×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
29.12.10 14:32
petratavali píše: šátek ani nosítko jsme nezkoušeli, abych j pak nenosila třeba do deseti :huban:
no, asi koupíme, protože takhle opravdu ani neuvařím…jen mám opravdu strach, aby na tom nosítku už nechtěla zůstat navěky…mě to nevadí, jen bych chtěla občas mít volné ruce..třeba na to vaření a mít ji u sebe.

Do desíti určitě nosit nebudeš, malá za chvilku přijde na to jak se přetočit,posadit a zábavu mít bude, neboj

• Citovat
  • Upravit
22074
29.12.10 14:34
petratavali píše: šátek ani nosítko jsme nezkoušeli, abych j pak nenosila třeba do deseti :huban:

Tohle je tak zprofanovaný nesmysl… :roll:
Věř mi, že to funguje přesně naopak. Nošené dítě uspokojí svoji potřebu bezpečí a je mnohem samostatnější a jistější než dítě, které je k samostatnosti „vychovávané“ - jinými slovy nucené od nejútlejšího věku.
Vyber si KVALITNÍ ERGO-nosítko a máš po problému. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky