Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
andrejka87 píše:Cappy píše:No tak to si nedokážu představit
maminky dvojcatek, pokud se vam.noseni dvou uzlicku zda nerealne, uvazovala bych o noseni jen jednoho kus a stridat to. na ven idealni reseni, odpada tak nutnost dvojceciho kocaru. jedno dvojce by se neslo, druhe by se vezlo v monokocaru a naopak…Mám hodně živé kluky a s jedním na sobě bych těžko zvládala druhého v kočárku…Přemýšlím ale o téhle klokance právě jsem na ni narazila na netu to by šlo myslím
Na tohle raději rychle zapomeň. Jsou-li ti tvoje a záda tvých dětí milá.
Klokanku bych zařadila mezi středověké mučící nástroje ![]()
Absolutně nerespektuje zásady erg. nošení - postavení kyčlí, podsazený zadeček a zakulacená záda. Ani pro pohodlí nosiče to není fajn ![]()
tadyta klokanka dle popisu prý respektuje ergonomii i správné položení nožiček vůči kyčlím
viz článek:
http://www.twinventive.cz/…e/proc-weego
Tak jsem na tom podobně. Celý den mám malou (2 měsíce)v náručí a houpu a houpu. Že bych ji položila na hrací deku nebo do houpačky, o tom si můžu nechat jenom zdát. Vydrží tam dvě minutky a už chce zase chovat. Položím ji do postýlky (když usne) a za chvilku je vzhůru a zase chovám. Asi pořídím šátek. Malá spinká jen v kočárku, ale pozor, musí být v pohybu, jak zastavím, začíná plakat a naštěstí v noci spí krásně. Ale přes den nemám šanci něco dělat, proto chápu tvůj dotaz, co s tím, protože každá se musíme starat minimálně o domácnost atd…
njn, u nás je to taky tak…proto mě zajímalo, jak to chodí u ostatních. Dnes tedy spinkala přes den, cca po hodince, pak chvíli vzhůru a zase usnula…ale zase včer bude to samé. Začne plakat dlouho, cca 3 hodinky, nic nezabírá. Nejspíš kolika - po nakojení si hodně odkrkne, prdí celý den, ale večer jí to prostě tlačí…
Sab ani Baby Calm nezabírají - prostě musíme houpat a houpat, dokud si neuleví, pak se napapá a konečně usne…už aby nás ta kolika přešla…trápí mě, že ji nemůžu nijak pomoc, ani cvičení nožičkama,nahřívání bříška, kapky, nic…chudinka…
teď jsem si vzpoměla, a co budík v postýlce? u nejstarší jsem to praktikovala, takový nějaký hodně hlasitý, klasický budík, strkala jsem to mezi matraci u hlavičky a špricle a do dvaceti minut jí to vždycky uspalo.
tak jsem si přečetla tuhle diskuzi a lituju zakladatelku že musí furt chovat. Já měla to samé. Nejhorší je že prckovi je teď 9.m leze jak divej,ale nosit se chce furt! Kámen úrazu je,ale v tom že má skoro 11kilo a já mám už zhuntovaný záda. A můžu řict že teď už vyčůranej je
. Ale můžu si za to sama,uz od narození jsem ho při každym kňournutí hned vzala do náruče a mazlila
a dělám to i teď. Taky patřim k těm mámám co nenechaji brečet,ale teď holt doslova otročim ![]()
Četla jsem jen zakladatelčin dotaz a moje odpověď zní: NENECHAT PLAKAT. Vžij se do kůže svého dítěte. Maminka je jeho jediná jistota. Krásně voní, hřeje, jde cítit její srdíčko. Miluje maminčin hlas. Maminka poskytuje jídlo a pití, teplo, lásku. Nejde o vyčuranost, prostě potřebuje maminku ![]()
Mmch. já měla taky uřvané dítě, ale její pláč mi rval srdce, plakat jsem ji nenechávala. Začala se bavit sama až kolem 8-9 měsíce, kolem roku se to zlomilo a teď je z ní samostatná slečna, která si umí hrát sama ![]()
petratavali píše:
njn, u nás je to taky tak…proto mě zajímalo, jak to chodí u ostatních. Dnes tedy spinkala přes den, cca po hodince, pak chvíli vzhůru a zase usnula…ale zase včer bude to samé. Začne plakat dlouho, cca 3 hodinky, nic nezabírá. Nejspíš kolika - po nakojení si hodně odkrkne, prdí celý den, ale večer jí to prostě tlačí…
Sab ani Baby Calm nezabírají - prostě musíme houpat a houpat, dokud si neuleví, pak se napapá a konečně usne…už aby nás ta kolika přešla…trápí mě, že ji nemůžu nijak pomoc, ani cvičení nožičkama,nahřívání bříška, kapky, nic…chudinka…
Co důkladná masáž bříška? Je potřeba celkem zabrat, ne jen tak hladit… Nejvíc se mi osvědčilo dát ruce pod dítě, palce na bříško a přejíždět po bříšku odshora dolů. Hodně často narazíš na místo, kde to „škrundá“, to je to, co musí pryč. Takže je potřeba to postupně směřovat směrem k východu. Potom na bříško pytlík s třešňovýma peckama.
Aty píše:
tadyta klokanka dle popisu prý respektuje ergonomii i správné položení nožiček vůči kyčlímviz článek:
Jsem asi stará škola, ale tento způsob nošení pro mě nebude ergonomický, i kdyby tu příšernou klokanku zakryly vakem posetým zlatem.
Nemám ale osobní zkušenost.
Nicméně podle fotky na oficiálních stránkách http://www.weego.com/…um_weego.php je dítě posazeno ta tenkém pruhu látky mezi nohama (a tato poloha opravdu není pohodlná a už vůbec ne ergonomická
)
Záda jištěná = nula nic ![]()
Pro srovnání vkládám odkaz na mono nosítko, jak by to mělo vypadat http://www.nosenideti.cz/…wn_sideb.jpg
Já tohle prostě nějak nerozdýchávm.
Ale já jsem na nošení vcelku konzerva a mám velmi vysoké nároky na kvalitu a ergonomičnost
Aty píše:
tadyta klokanka dle popisu prý respektuje ergonomii i správné položení nožiček vůči kyčlímviz článek:
Nic takového absolutně nerespektuje. Děti na fotkách mají narovnaná zádíčka a zadeček není dostatečně podsazený.
Každopádně já bych dvojčata takto nenosila… Nosila bych jen jedno, druhé vozila v kočárku a střídala je. Sama jsem dva měsíce vozila tříletou dceru v golfkách a mimino nosila v šátku, když si malá zlomila nožičku. Se správně provedeným úvazem to není problém.
Vite, co je zajimavy, ze nejvic nosenych a houpanim uspavanych deti je mezi prvorozenymi. A asi to neni tak, ze ty druho a vicerozene jsou zasadne otrle deti, ktere nepotrebuji citit blizkost matky atd atd. ne? Jde spis o to, ze rodice uz si pak daji pozor a neopakuji stejnou chybu. Myslim si, ze je to chyba uspavat dite houpanim, pokud mu nic neni, opravdu si na to zvykne a bude vas pak placem vzdy popohanet k tomu houpani. A vy budete houpat a houpat a trpet a nadavat a mimojine dite nebude klidnejsi ani stastnejsi. Delejte to, jak to citite. Jestli citite, ze to neni v poradku -jak jsem to mela ja, jen se svym detatkem budte a vydrzte, nebo se k nemu vracejte k postylce, ale neberte ho hned. Nauci se usinat i uklidnit samo. A kdyz samo usne a pak se probudi, zjisti, ze jsou podminky stale stejne jako pri usinani a zase usne (pokud nema hlad apod.). My nehoupeme ke spanku ani pokazde kdyz zabreci -ale je pravda, ze on ani moc nebreci, usina s usmevem a zvesela se probouzi, pusobi velmi spokojenym dojmem. Vsichni mi znami, kteri houpou a chovaji vetsi cast dne rikaji, ze je to ditetem, ze u toho jejich by to jistojiste neslo, ze jen mame kliku. Tak asi jo
nebo? Drzim palce
katkatel píše:
Vite, co je zajimavy, ze nejvic nosenych a houpanim uspavanych deti je mezi prvorozenymi. A asi to neni tak, ze ty druho a vicerozene jsou zasadne otrle deti, ktere nepotrebuji citit blizkost matky atd atd. ne? Jde spis o to, ze rodice uz si pak daji pozor a neopakuji stejnou chybu. Myslim si, ze je to chyba uspavat dite houpanim, pokud mu nic neni, opravdu si na to zvykne a bude vas pak placem vzdy popohanet k tomu houpani. A vy budete houpat a houpat a trpet a nadavat a mimojine dite nebude klidnejsi ani stastnejsi. Delejte to, jak to citite. Jestli citite, ze to neni v poradku -jak jsem to mela ja, jen se svym detatkem budte a vydrzte, nebo se k nemu vracejte k postylce, ale neberte ho hned. Nauci se usinat i uklidnit samo. A kdyz samo usne a pak se probudi, zjisti, ze jsou podminky stale stejne jako pri usinani a zase usne (pokud nema hlad apod.). My nehoupeme ke spanku ani pokazde kdyz zabreci -ale je pravda, ze on ani moc nebreci, usina s usmevem a zvesela se probouzi, pusobi velmi spokojenym dojmem. Vsichni mi znami, kteri houpou a chovaji vetsi cast dne rikaji, ze je to ditetem, ze u toho jejich by to jistojiste neslo, ze jen mame kliku. Tak asi jonebo? Drzim palce
Já jsem to naopak po kladných zkušenostech u syna ještě zintenzivnila
První půlrok byl opravdu hodně nošený, doma i venku, kočárek ani postýlku prakticky nepoznal. Teď si vydrží krásně sám hrát, když má náladu a když ne, tak se holt mazlí. Však má taky nárok na různé nálady, ne?
katkatel píše:
Vite, co je zajimavy, ze nejvic nosenych a houpanim uspavanych deti je mezi prvorozenymi. A asi to neni tak, ze ty druho a vicerozene jsou zasadne otrle deti, ktere nepotrebuji citit blizkost matky atd atd. ne? Jde spis o to, ze rodice uz si pak daji pozor a neopakuji stejnou chybu. Myslim si, ze je to chyba uspavat dite houpanim, pokud mu nic neni, opravdu si na to zvykne a bude vas pak placem vzdy popohanet k tomu houpani. A vy budete houpat a houpat a trpet a nadavat a mimojine dite nebude klidnejsi ani stastnejsi. Delejte to, jak to citite. Jestli citite, ze to neni v poradku -jak jsem to mela ja, jen se svym detatkem budte a vydrzte, nebo se k nemu vracejte k postylce, ale neberte ho hned. Nauci se usinat i uklidnit samo. A kdyz samo usne a pak se probudi, zjisti, ze jsou podminky stale stejne jako pri usinani a zase usne (pokud nema hlad apod.). My nehoupeme ke spanku ani pokazde kdyz zabreci -ale je pravda, ze on ani moc nebreci, usina s usmevem a zvesela se probouzi, pusobi velmi spokojenym dojmem. Vsichni mi znami, kteri houpou a chovaji vetsi cast dne rikaji, ze je to ditetem, ze u toho jejich by to jistojiste neslo, ze jen mame kliku. Tak asi jonebo? Drzim palce
Tak s tímhle musím souhlasit!!Asi se to většině nebude líbit, ale musím se zastat zakladatelky. Já jsem chovala v kuse měsíc a půl, nejedla, nevařila, doma jak po výbuchu…Pak jsem vyzkoušela velký balon a byl klid, jenže malej si na něj udělal návyk, pokud se nehoupal, plakal. Houpala jsem i v noci, jak jsem ale přestala a dávala ho do postýlky, vzbudil se a plakal. Tak jsem po kojení uspávala i dvě hodiny a za hodinu byl hladovej, tak to šlo zase nanovo. Doktorka řekla přestat. Jinak se nezklidní a v noci neusne, pokud se s ním nebude postýlka hýbat. Já už byla taky hotová, tak protože jsem přikrmovala UM, a v noci ještě vyvařovala flašky, i když pofňukával, musela jsem to udělat a postupně začal usínat sám. Než jsem se vrátila do ložnice, spal.Do teď nám usne do pěti minut v sedum večer a hoďku spí dopoledne, dvě odpoledne. Nesedím u něj, nehoupu, nechovám, spí ve své postýlce, ráno je vyspinkanej, já taky
Teď má 6m, takhle nám spí od třetího. Taky jsem zkoušela dát do postele, ale otočená na jeden bok jsem byla totálně rozlámaná
Nevrlá maminka je taky nahouby, ne..Jinak si myslím, že děti nejsou vyčůraný, jenom mají jednoduchou logiku.. A já jsem koupila baby vak Haipadaipa na MMB, nový, už ho nepotřebujem, jestli chceš, napiš si o něj, dala jsem ho do bazaru. Dlouho jsem vybírala, tenhle se mi zdál nejlepší.
ivuska.h píše:
Já jsem to naopak po kladných zkušenostech u syna ještě zintenzivnilaPrvní půlrok byl opravdu hodně nošený, doma i venku, kočárek ani postýlku prakticky nepoznal. Teď si vydrží krásně sám hrát, když má náladu a když ne, tak se holt mazlí. Však má taky nárok na různé nálady, ne?
Taky hodlám u dalšího dítěte ještě přitvrdit v mazlení, nošení a chování ![]()
A určitě tohle nepíše matka, která má doma nenáročné dítě, kdo mě zná, ví.