Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nejlepsi to bylo vcera jestli jste koukaly na Jeho fotr to je lotr, neco podobnyho tam zrovna celej film resili
tak si do me mama rejpla ze jsem Zidovka
ja mam maleho na ruce furt a postupem casu ho davam vic a vic do postylky a uz zacina cucet na hracky a na nejakou dobu se zabavi sam ![]()
tak já jsem si taky myslela,že mám synka vyčůránka,hm..plakal v kuse snad 4 měsíce,hrůůůůza,ale já chovala,zkoušela jsem i nechat plakat,jenže to jsem fakt nedala.takže na ruce a houpy hou,dodnes to vidím před sebou a díky bohu,že už jsme trochu někde jinde a synek už mě nechá v klidu najíst se,vysprchovat se,ale stále je se mnou v lehátku a čučí na mě.trápily ho prdy a to snad do pul roka.mno a ted mu rostou zuby,btw:dneska jsem objevila první
takže jsme zase u chování,teda nošení na rukách,páč na zemi sám být nechce,to hned spustí,musíme vydržet,jednou budou před námi utíkat ![]()
když máme prdíky, tak to ji mám u sebe a různě měníme polohy, aby si ulevila - to ji mám u sebe furt, dokud se jí neuleví a neusne. to, že chce chovat, je jiný pláč..jestli mám chyby, tak se omlouvám ,zrovna chovám ![]()
tak jdu kouknout na nosítka..
Zakladatelko buď ráda, že je „hodná“ aspoň když jí houpeš a máš v náručí. Moje dcera byla tak extrémně nespokojený a ubrečený miminko, že ani tohle nezabíralo. V náručí se odtahovala a nepomáhalo nic. Co bychom tenkrát za to doma dali, kdyby v náručí ztichla.. O nějakém uvaření u nás nemohla být řeč. Ani jsem se v tomhle období nestíhala najíst. Už jsem to několikrát tady psala, nevím jak jsme to přežili, ale přežili. Je to náročný, ale ještě na tom nejsi tak špatně a hlavně bude hůř
Dvouměsíční miminko přece nemůžeš nechat plakat! ![]()
petratavali píše: šátek ani nosítko jsme nezkoušeli, abych j pak nenosila třeba do deseti
no, asi koupíme, protože takhle opravdu ani neuvařím…jen mám opravdu strach, aby na tom nosítku už nechtěla zůstat navěky…mě to nevadí, jen bych chtěla občas mít volné ruce..třeba na to vaření a mít ji u sebe.
Tak když píšeš, že tak jako tak nosíš na rukou celý den, tak už je snad fuk, zda budeš nosit na rukou či třeba v šátku, ne? Rozdíl bude hlavně v tom, že budeš mít volné ruce.
Synovi je 21m, nosil se od narození, teď už tedy nosím většinou jen na ven, protože kočár mě neba. Ale musím říct, že když si poprvé sám přinesl nosítko, tak jsem byla docela na měkko
Teď si šátek přinese sám tak 2× do měsíce, nosím ho na ven tak obden. Takže pokud z jeho vůle se doma ponosí jednou za 14dnů, tak mi to fakt nepřijde, že bych ho „tahala“ do puberty.
Holky a já vám tak závidím!!! já mít tu možnost koupím ten šátek hned !Jelikož mám dvojčátka přemýšlím že bych šátky koupila dva a toho druhého bych dala třeba na záda ale to je asi nereálné
…Prostě mi kluci často pláčou že se chtějí chovat zároven a to je pak trápení tak je střídám dokud nepřijde-…dokud někdo prostě nepřijde
..Takže zakladatelko já jsem pro nosítko či šátek ![]()
andrejka87 píše:
Holky a já vám tak závidím!!! já mít tu možnost koupím ten šátek hned !Jelikož mám dvojčátka přemýšlím že bych šátky koupila dva a toho druhého bych dala třeba na záda ale to je asi nereálné…Prostě mi kluci často pláčou že se chtějí chovat zároven a to je pak trápení tak je střídám dokud nepřijde-…dokud někdo prostě nepřijde
..Takže zakladatelko já jsem pro nosítko či šátek
a nejde si s nima treba lehnout a pritulit je oba?
![]()
andrejka87 píše:
Holky a já vám tak závidím!!! já mít tu možnost koupím ten šátek hned !Jelikož mám dvojčátka přemýšlím že bych šátky koupila dva a toho druhého bych dala třeba na záda ale to je asi nereálné…Prostě mi kluci často pláčou že se chtějí chovat zároven a to je pak trápení tak je střídám dokud nepřijde-…dokud někdo prostě nepřijde
..Takže zakladatelko já jsem pro nosítko či šátek
Na nosenideti.cz je minimálně jedna maminka, co nosí dvojčata, teď si bohužel nevzpomenu na přezdívku…
petratavali píše: šátek ani nosítko jsme nezkoušeli, abych j pak nenosila třeba do deseti
no, asi koupíme, protože takhle opravdu ani neuvařím…jen mám opravdu strach, aby na tom nosítku už nechtěla zůstat navěky…mě to nevadí, jen bych chtěla občas mít volné ruce..třeba na to vaření a mít ji u sebe.
A ty znáš někoho kdo nosí dítě do 10 let? Já jsem tedy většinu prvních měsíců strávila s malou, někdy v šátku, někdy byla u mně v lehátku, když jsem vařila nebo se sprchovala. Neumím si představit, že bych jí jen nakrmila, přebalila a pak se na ní vykšala, protože jí přece určitě nic není a tak nemá nárot otravovat.
Zkoušela jsi jí zabalit do zavinovačky? Někdy takhle malé děti mají problém večer po celodenní únavě usnout, jsou přetažené a zavinování pomáhá. Nebo bílý šum, třeba zvuk fénu.
A podle psychologů děti, u kterých v takhle nízkém věku nejsou uspokojeny základní potřeby - nakrmit, přebalit a blízkost nejbližší osoby, jsou pak úzkostné, nervní, nejisté a mnohem závislejší na matce, protože se pořád bojí aby je zase někde nenechala samotné.
Takove maminky se sice najdou, ale predstava toho naporu na zada, kdyz uz moje dve trimesicni holcicky daji dohromady pres 11 kilo je desna ![]()
Ja chtela satkovat, abych byla mobilni..holt smula ![]()
Zakladatelko, už v té první dskuzi ti většina radila, že nemáš nechávat vybrečet a stejně se k tomu vracíš a ptáš jak dlouho máš nechat plakat. Nějak nechápu. ZKus tady na emiminu Poradnu dětského psychologa a uvidíš.
tak já sem tohle řešila tak,že sem malou dala do lehátka nad ní sem dala několik hraček a ty pozorovala,přes den mi skoro nespala,závidím maminkám,kterým dítě často a dlouho spí
a když šla večer spinkat,tak sem jí nechala svítit na chodbě,aby neměla v pokojíčku tmu.a hlavně sem jí neučila na nošení.kamarádka takhle dceru pořád nosila,jen co si zaplakala a pak se od malé nemohla hnout ani na záchod.Když sem vařila,tak sem si jí na lehátku brala s sebou do kuchyně a ona mě viděla.Když se teď na tu svoji berušku kouknu,tak vidím spokojené mimčo
Teď je jí 7 měsíců a večer nechce spinkat…také jsme to řešili,že když plakala déle,tak sme si jí vzali k sobě do obýváku a pak za hodinku šla spát,ale takhle to nejde pořád.Takže jí dám světýlko do pokojíčku a ona si hraje a kolikrát usne bez pláče…
Už to tu bylo, chce maminku, tak chovat
My jsme jednu dobu i uspávali na rukách a ne, nevymstilo se nám to
Pokud tě bolí ruce, pořiď si šátek nebo ergonomické nosítko… Nebo jsme si ho položili na břicho a třeba se dívali na telku nebo si četli a on spokojeně spinkal (zabírá i na prdíky
) A řiď se hlavně instinktem a ne tím, co ti říkají ostatní, že máš dělat… (nenos ho, nech ho tak, to se ti vymstí, šak uvidíš…
)
hkac píše:
Když už je tu tohle téma, zajímalo by mě, odkdy berete, že dítě pláče z „vyčůranosti“. To není rýpání, jen tak pořád nevím, odkdy učit dítě nevyplakávat si všechno..
No u nás někdy mezi rokem a rokem a půl? A je to poznat dost dobře - dramatický záklon hlavy a pláč tahaný až z paty, který utichá ihned, když zjistí, že to nezabírá
![]()
Tsakhle malé miminko tě potřebuje jakápak vyčůranost…já svoje obě děti nenechala plakat.A byli to oba hodné miminko Oli je úplně zlatíčko ten ani nepláče
Takhle malinkatou jsme taky nenechávali brečet..dost pomáhalo lehátko (od Fischer.)-uklidňovali jí vybrace-až jsem se divila
V šátku se jí vleže nelíbilo,nejspíš jsem ho neuměla správně zavázat,nebo nevím
Taky jsem měla kočárek doma (máme pořád),brala jsem si ji tak do kuchyně,máme pidi byt,tak nemůžu mít v kuch.postýlku…Kolem 1/2 roku jsme zkoušeli uspáv.metodu,tak to si musela párkrát pobrečet.Ale pokud to byl pláč už zoufalý,tak jsme ji vzali z postýlky.Jinak naše mímo je mazlíček -pořád po nás leze a tulí se
A to si chceme užít ,co to jde…Jen škoda,že rychle vyroste…a jak nám to bude chybět
![]()