Jak nechat mimi plakat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
29.12.10 16:04

maminky dvojcatek, pokud se vam.noseni dvou uzlicku zda nerealne, uvazovala bych o noseni jen jednoho kus a stridat to. na ven idealni reseni, odpada tak nutnost dvojceciho kocaru. jedno dvojce by se neslo, druhe by se vezlo v monokocaru a naopak ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
29.12.10 18:37

tak já se taky zeptám zkušených maminek - jak to máte s uspáváním? Mám měsíčního syna, pomáhá nám taky lehátko od Fishera s vibrací, nevím ale, jestli mu tím neničím zádíčka.. Měla jsem předsezvetí, že ho nebudu brát k nám do postele, ale bude spát ve svojí postýlce (nemám na to sílu, protože v postýlce pláče, tak už třetí noc spí s námi v „dospělácký“ posteli). Myslím, že bude času učit ho spát samotného dost až bude trochu starší.. Dominiček nechce být v postýlce ani přes den, chvilku tam vydrží, kouká na kolotoč, brouká si, ale tak za 15 min ho to přestane bavit a začne plakat.. nechci ho nechat plakat, protože to není pláč ale spíš řev - jekot a to vhání slzy do očí i mě.. takže byste ho nenechávali vyplakat, ale chovaly, popř. houpaly v houpačce (lehátku)? Nevadí mi ho nosit, to vůbec ne, jen nechci dělat nějaké „chyby“, je to moje první děťátko.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6428
29.12.10 18:58

Myslím, že už to tu bylo napsáno mockrát, brát dítě sebou na lehátku, nosit v šátku, neboj ono se jednou osamostatní až tě to bude mrzet. Čím víc mu teĎ dodáš jistoty, když je malý, tím větší sebedůvěru bude mít jako větší.
A zkopíruju sem názor psychologa tady z Emimina ohledně společného spaní, odpovídal na otázku, co dělat, když se dítě v noci budí a chodí za rodiči do postele:

Dobrý den, syn zřejmě chodí spát v pravidelnou dobu, má pravidelný režim, takže zřejmě nějaké pochody ho dovedou k tomu, že se pravidelně probudí. Někdy si říkám, kam jsme to už dospěli, že noční buzení a snahu malého dítěte spát s nejbližšími a nejmilovanějšími osobami hodnotíme jako zlozvyk. Proč spíte vy s manželem? Vždyť syn je úžasný – usíná v pohodě a v klidu ve svém, nějakou dobu to ukázněně vydrží a pak chce k vám. A spíte až do rána! Přijměte to tak jak to je, nedávejte mu kvůli tomu homeopatika. Věčně s vámi spát nebude.
Zdraví
Václav Mertin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
29.12.10 19:15
ZuzaM píše:
Myslím, že už to tu bylo napsáno mockrát, brát dítě sebou na lehátku, nosit v šátku, neboj ono se jednou osamostatní až tě to bude mrzet. Čím víc mu teĎ dodáš jistoty, když je malý, tím větší sebedůvěru bude mít jako větší.
A zkopíruju sem názor psychologa tady z Emimina ohledně společného spaní, odpovídal na otázku, co dělat, když se dítě v noci budí a chodí za rodiči do postele:Dobrý den, syn zřejmě chodí spát v pravidelnou dobu, má pravidelný režim, takže zřejmě nějaké pochody ho dovedou k tomu, že se pravidelně probudí. Někdy si říkám, kam jsme to už dospěli, že noční buzení a snahu malého dítěte spát s nejbližšími a nejmilovanějšími osobami hodnotíme jako zlozvyk. Proč spíte vy s manželem? Vždyť syn je úžasný – usíná v pohodě a v klidu ve svém, nějakou dobu to ukázněně vydrží a pak chce k vám. A spíte až do rána! Přijměte to tak jak to je, nedávejte mu kvůli tomu homeopatika. Věčně s vámi spát nebude.
Zdraví
Václav Mertin

souhlasím, jednou budeme rádi že nám naše dítě dá vědět kde nocuje (později ani to ne) a uteče to tak rychle až se všichni budeme divit tak si to užívejme dokud jsou malí :hug:

• Citovat
  • Upravit
8651
29.12.10 19:25

PetoP Jestli se s ním v posteli dobře vyspíš, tak to tak určitě dělej, mě se to osvědčilo ze všeho nejvíc. Ondra se mnou zatím pořád spí, dokud se bude kojit v noci, tak to tak i nechám. Přes den ho dávám spát do korbičky od kočárku, kterou si nosím s sebou po bytě. Do lehátka nedávej na moc dlouhou dobu, jen když fakt není zbytí a raději jen na dobu bdění. Když potřebuju někdy uhoupat v té korbičce, strčím pod ni špičku nohy a natřásám :lol: Funguje to velmi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.12.10 19:27
ZuzaM píše:ono se jednou osamostatní až tě to bude mrzet

Jojo, to je svatá pravda. Klárka když se přitulí na dvě vteřiny, tak je to hodně :cert: To k tatínkovi, to se lísá, nevděčnice :lol: Ale taky jen když chce ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.12.10 19:31

Já se tak trochu divím, že bdělé malé miminko ( 1 -2 měsíce) necháváte v postýlkách?? A co čekáte?? že ho to bude bavit, zatímco budete plnit myčku?? ( prosím to není myšleno jízlivě)

Děti jsem dávala spát do postýlky, ale pokud se probudily, tak byly v lehátku, na ruce, nebo jinde ( gauč, postele) kde jsem ležela vedle nich a věnovala jsem jim pozornost - stačilo, že na mě viděly..
Samozřejmě pokud jsem potřebovala na záchod, nebo někdo zazvonil, nebo jsme si chtěla sníst polévku, tak jsem nechala plakat, nebo vzala sebou na lehátku..
Postýlka je na spaní, nepředpokládám, že by v něm děti chtěly trávit dobrovolně čas. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
29.12.10 19:37

PetoP, společného spaní se neboj, je to velmi příjemné, zlvášť když už je prcek větší a v noci se přitulí :-) Jestli bysme to u nás potřebovali někoho odnaučit tak to budu já, asi mě budou muset nechat vyřvat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8651
29.12.10 19:50
Mufina píše:
PetoP, společného spaní se neboj, je to velmi příjemné, zlvášť když už je prcek větší a v noci se přitulí :-) Jestli bysme to u nás potřebovali někoho odnaučit tak to budu já, asi mě budou muset nechat vyřvat :mrgreen:

Přesně to mi říká manžel, že se nechci vzdát svého mazlíčka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
29.12.10 19:59
Lizbeth píše:
Já se tak trochu divím, že bdělé malé miminko ( 1 -2 měsíce) necháváte v postýlkách?? A co čekáte?? že ho to bude bavit, zatímco budete plnit myčku?? ( prosím to není myšleno jízlivě)

Jojo, přesně tak. :palec:
Se mnou děti taky putovaly bytem podle toho, kde jsem zrovna potřebovala být. V bdělém stavu byly buď nošeny nebo ležely v lehátku, na gauči, na zemi na dece - kdekoli na rovné ploše, odkud na mne viděly a slyšely mne. V postýlce výhradně spaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
29.12.10 20:42

nenechávat, nechávala jsem maximálně půl minuty, když jsem podepisovala pošťačce doporučený dopis :lol:
Ale já do dneška uspávám mladší dceru, nevadí mi to, dělám to dobrovolně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
29.12.10 21:33

Tak maličké miminko určitě nenechávat.Potřebuje mazlit mazlit a mazlit :hug:

• Citovat
  • Upravit
andrejka87
30.12.10 12:01
Cappy píše:
maminky dvojcatek, pokud se vam.noseni dvou uzlicku zda nerealne, uvazovala bych o noseni jen jednoho kus a stridat to. na ven idealni reseni, odpada tak nutnost dvojceciho kocaru. jedno dvojce by se neslo, druhe by se vezlo v monokocaru a naopak ;-)

No tak to si nedokážu představit :-)…Mám hodně živé kluky a s jedním na sobě bych těžko zvládala druhého v kočárku…Přemýšlím ale o téhle klokance právě jsem na ni narazila na netu to by šlo myslím :-)

• Citovat
  • Upravit
10142
30.12.10 13:28

já s malou usínám, to jo. A jen upřesním - nenechávám malou samotnou ve své postýlce plakat!!!To jsem udělala jednou. Já ji chovám do té doby, dokud neusne, takže třeba celý večer, ale nikdy jí nenechávám nikde samotnou. To jen pro upřesnění, než mě někdo odsoudí. Právě že ji chovám a vidím naní, že by spinkala, ale položím do postýlky a hned má oči vykulené, co jsem si to dovolila. Takže si ji beru zpět k telce a chováme dál. Proto mě zajímalo, jak to děláte vy ostatní. Ale nedělám to tak, že malou dávám vyplakat někde samotnou. Jen mě to zajímá proto, že už pak necítím záda a ruce.

Ke spaní v postýlce u mě - s malou tak usínám každý den. Pak, když už chce opravdu spinkat, nakojíme v posteli, malá usne nebo jen tak unaveně pošilhává, odkrkneme a nechávám u sebe dokud neusne. Je to tak cca hodinku. Ona moc ve své postýlce nenaspí. POtom mi usne, to jo, už třeba na 4 hodky, nakojím, odkrkne, položím do její postýlky, spinká. To je úplně v pohodě v noci. když pak kojím cca kolem šesté, sedmé, už si malou nechávám u sebe a spinkáme spolu. Takže každý večer usíná u mě a ráno spolu dochrupujeme. V postýlce mi nevadí, jen mě pak šíleně bolí kyčel, jak jsem natočená na jednu stranu, to že ji zalehnu se nebojím a je mi příjemné její mumlání…až na tu kyčel…ale když mi v noci ve své postýlce spinká úplně v pohodě, tak to je dobře :palec:
posílám foto, jak byla vykulená na chaloupce při koupání v lavoru, ale moc se jí to líbilo, držtičce :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
30.12.10 13:32

tááákhle jsme koupali na chaloupce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie