Anna J. Slováčková podlehla rakovině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
My Melody
18.10.23 10:06

@Prosimklid
Jeste posledni OT, @saddreamer, jeste jednou se omlouvam, vidis, nenapadlo mi, ze zakladatleka te diskuze bude muj koment cist a ze ji to bude mrzet. Kasli na muj prispevek. :kytka:

Ale k nazoru prosimklid, souhlas, a kdyby rodina zase pindala, normalne slusne, v klidu bych rodine oznamila, ze proste nebude XY druhu cukrovi, udelala bych jim :D „prednasku“ o obzerstvi, zdravi a o tom, o cem Vanoce byt maji a pokud nejsou spokojeni, muzou si sami napect i 30 druhu cukroviho, ale ty jim u toho asistovat nebudes a hotovo, vic bych se s nimi o tom nenatahovala. :)

• Citovat
  • Upravit
24820
18.10.23 10:39

@saddreamer já začínám pect uz začátkem příštího měsíce. Pouze z masla, žádný margarin, čtyři druhý, ty nejvíc žadané, a spoustu. Tradice se u nás dodrzuje, je to tradice. Ať si každý peče a basti o Vanocich co chce, kdy chce. Je smesny někomu rikat/ presvedcovat, co je vhodné a co není. Tak s chutí do toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
18.10.23 10:48

@My Melody Jenže to je těžké. Jak už tu více lidí psalo, bez cukroví nejsou Vánoce a v rodině s hodně dětmi opravdu jedna kilová krabička nestačí. Nejde o obžerství.
To, že Ty to máš jinak, je sice hezké. Ale na domácím cukroví třeba dvakrát do roka nic hrozného odporujícího jinak zdravému stravování nevidím. Většina lidí peče z másla a stejně tak dělá i krémy. A rodiny mají rády tradiční Vánoce.

Psala jsem to už v té původní diskuzi, že by se měli stydět hlavně rodiče. Ti by měli svým osmi dětem zajistit pohodu a atmosféru Vánoc a je jedno, jestli to cukroví koupí nebo napečou. Je to snad výdaj, o kterém se ví dopředu, když není možnost napéct, ať si na to včas odloží. Stačilo by mít dostatek cukroví ty tři vánoční dny.
Pokud jsou doma už vydělávající děti, mohou se na tom finančně podílet. Ale chtít péct po studentech v noci je na facku těm rodičům. Stejně tak hádky mezi sourozenci, které k vůli tomu vznikají.
To, že je před Vánocemi nejvíc práce, je snad známá věc. A pečení drobného cukroví otrava. Tak proč nedat vydělat někomu, kdo se tím živí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8751
18.10.23 13:28
@freeport píše:
Někde jsem četla, ze už je snad v paliativni peci, ale nevím.

Na Instagramu dává fotky a přijde mi, že je na tom líp a líp. Je to velká bojovnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18735
18.10.23 14:22
@Adull píše:
Na Instagramu dává fotky a přijde mi, že je na tom líp a líp. Je to velká bojovnice

Já si taky na instac dávám hezké fotky z dovoleny a ne ty chvíle kdy mám nutkani na měsíc vystřelit buď sebe, děti nebo manzela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8751
18.10.23 14:37
@hospodki píše:
Já si taky na instac dávám hezké fotky z dovoleny a ne ty chvíle kdy mám nutkani na měsíc vystřelit buď sebe, děti nebo manzela :lol:

Viděla jsi, jak dřív vypadala? Srovnáváš nesrovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18735
18.10.23 15:07
@Adull píše:
Viděla jsi, jak dřív vypadala? Srovnáváš nesrovnatelné.

Hele me prijde furt stejna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8751
18.10.23 16:16
@hospodki píše:

Dřív měla hlavu hrozně oteklou, to fakt už tolik nemá. Rozhodne vypadá líp než dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
18.10.23 16:38
@hospodki píše:

Není stejná, stačí se podívat jak vypadala před rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18735
18.10.23 18:05

@Adull @Alušáček jo vy mluvíte o matovickovy. Já jsem stále u ty Slovackovy. Jo, tak M vypadá rozhodne lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8751
19.10.23 07:49
@hospodki píše:
@Adull @Alušáček jo vy mluvíte o matovickovy. Já jsem stále u ty Slovackovy. Jo, tak M vypadá rozhodne lip
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80284
19.10.23 07:53
@Adull píše:
Dřív měla hlavu hrozně oteklou, to fakt už tolik nemá. Rozhodne vypadá líp než dřív.

To dělá chemoterapie, po ukončení se to srovná.
Já držím všem, které potkala tahle nemoc, i jejich rodinám, palce. Moc jim přeju uzdravení a dlouhý a spokojený život. Za to peklo, kterým procházejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8751
19.10.23 07:56
@inkakřivák píše:
To dělá chemoterapie, po ukončení se to srovná.
Já držím všem, které potkala tahle nemoc, i jejich rodinám, palce. Moc jim přeju uzdravení a dlouhý a spokojený život. Za to peklo, kterým procházejí.

Přesně :palec: Za to čím si všichni, včetně rodin, prošli by se měli uzdravit a žít dlouhý zivot. Bohuzel to tak často nebývá, znám to z rodiny, peklo skoro dva roky a stejně to dopadlo špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80284
19.10.23 07:59

@Adull Právě proto. Všem hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
19.10.23 08:04
@mado píše:
Předejít se dá všem nemocem takovým tím všeobecně známým zdravým životním stylem, ale rakovina je o mutací genů a o smůle.
Rakovinu prsů mají i muži, rakovinu plic i zdravě žijící nekuřáci i malé děti.
Je to prostě loterie a neštěstí, když se to objeví a vrací u dětí a mladých lidí.

Neplati to vzdy, mela jsme kamarada, od mladi zdravy zivotni styl, sportoval, ale ne tak, ze by si huntoval telo, meditoval, byl i v Tibetu..byl velmi mily, nikdy jsem od nej neslysela krive slovo o nekom, podle.me ani neumel byt negativni, zadna fales, zadna zlost, zavist. Ten clovek miloval zivot a umel zit, na vsem hledal pozotivni, nestresoval se, vzdy jsem mu ten přístup k zivotu zavidela. Proste takovy ten zdrave telo, zdravy duch a stejne zemrel na nador tlusteho streva v pouhych 37 letech, i kdyz u teto nemoci je nebo byva ten vek vetsinou vyssi. takze nejsois nejaka predispozice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová