Anna J. Slováčková podlehla rakovině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8449
6.10.23 10:13
@inkakřivák píše:
Podle toho, co říká lékařka, tak chemoterapie je v podstate jed. Zabíjí nemocné i zdravé buňky. Takže hádám se na ně přivyknout nedá. Existují pacientky, které třeba čtyřikrát prošly chemoterapií při rakovině prsu. Třeba za 25 let. A žijí dál.

Právě, že my jsme měli i pacienty, kde došlo k tvorbě heterodimerů receptorových proteinkináz a na ty už chemoterapeutika nezabíraly. Na homodimery ve zdravých buňkách ano :(. Ale nemusí to tak být vždy.
Paradoxně u starších lidí je rakovina méně agresivní. Manželově tetě bylo přes 70, tak jí jen vzali prsa, ani chemo nedali, že ji to zabilo hned. A žije spokojeně dalších pár let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15435
6.10.23 10:14
@1Pears1 píše:
Bohužel si to myslím taky. Je to jen otázka času :,( Je mi to moc líto.
Navíc u ní, i když to nikde nepíšou, jde pravděpodobně o metastázy. Rakovina prsu se tak chová, nejčastěji do kostí a do plic.

Ale i s mestastazema se dá žít v některých případech x let a třeba pak bude jiná lepší léčba. Věřím, ze Anička to zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
6.10.23 10:15

@brisco Myslím, že je to v souvislosti s hormony. Obecně třeba ženy po přechodu mají v léčbě lepší výsledky. Kdoví. Přeju každému, kdo tohle má, hodně sil a vyléčeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40477
6.10.23 10:17

Je mi to moc líto…

Bohužel to bude metastáza, třeba se to podaří ještě zlikvidovat a život prodloužit, neví nikdo.

Bude záležet i na celkové síle nemocného, někdy pak stačí blbá viroza, je z toho zápal plic a dopadne to špatně :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
6.10.23 10:18
@brisco píše:
Jasně, ta si představ, že se narodíš s jednou zmutovanou alelou genu BCRA. A pak povídek něco o zodpovědnosti za zdraví: :zed:

A představ si, že i ti co ví, že mají Brca 1 nebo 2 nechtějí podstoupit preventivní operaci. A ani ty co BRCA onemocněly.
Každý je strůjcem svého zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
6.10.23 10:19
@Alušáček píše:
@BohunkaP Tak proč to čteš a zapojuješ se do diskuze.

Zapojila jsem se pouze názorem na zakladatele - polemiky o zdravotním stavu ve smyslu „už se z toho nedostane“, „je to moc špatné“ apod., mi totiž připadají jako obrovská bezohlednost, neempatie a nevkus… je to veřejný prostor jako každý jiný a tudíž nikdo z nás nikdy neví, zda a co se k Aničce (či jejím blízkým) dostane. Tím pro mne diskuse končí a vypínám si na ni všechna upozornění.

Příspěvek upraven 06.10.23 v 10:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
6.10.23 10:22
@inkakřivák píše:
@brisco Myslím, že je to v souvislosti s hormony. Obecně třeba ženy po přechodu mají v léčbě lepší výsledky. Kdoví. Přeju každému, kdo tohle má, hodně sil a vyléčeni.

Starší ženy mají často hormonální nádory a ty povětšinou nejsou tak agresivní. Bohužel mladé ženy nejčastěji triple negativní a to jsou agresivní nádory hak hrom.
Je rozdíl mít ki67 5% a nebo ki67 90%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
6.10.23 10:44
@Anna766 píše:
Cartera je největší antivax tady, od ní mě tyto ezokejdy nepřekvapí.

Ty jsi zase neskutečně jednoduchá a primitivní. Upřímně se divím, že se někdo takový naučí vůbec číst a psát. A to jako fakt. Ty příspěvky od tebe pak stojí za to. Jak píši, jedinci jako ty nejsou schopni a ani nechtějí pochopit vůbec nic. O to víc dokáží nadávat a být agresivní. Dokonce by i zabíjeli lidi s jiným názorem.. viz příspěvek křiváka.
Na druhou stranu v přirozeném výběru naší nevyspělé predatorske spolecnosti, kde je třeba zapojit nejen hlavu, zakukáte zrovna vy, coby slabé kusy. Takže za mě úplně cajk. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
6.10.23 10:46
@Megerka píše:
A představ si, že i ti co ví, že mají Brca 1 nebo 2 nechtějí podstoupit preventivní operaci. A ani ty co BRCA onemocněly.
Každý je strůjcem svého zdraví.

Myslím si, že je to tím, že si každý myslí, že rakovina je něco, co se mu nemuze přece stát. Nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
6.10.23 10:48
@Megerka píše:
Starší ženy mají často hormonální nádory a ty povětšinou nejsou tak agresivní. Bohužel mladé ženy nejčastěji triple negativní a to jsou agresivní nádory hak hrom.
Je rozdíl mít ki67 5% a nebo ki67 90%.

Věřím ti, v tom se nevyznám. Vycházím jen z toho, co vím že života. Bohužel. A vím že u mladých žen často ty nádory rostou strašně rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
6.10.23 10:51

@cartera Měj si klidně svuj názor. Ale opravdu vřele ti doporučuji je neventilovat před rodiči, kterým zemřelo dítě, před rodiči, kteří sledují. Jak dítě trpí při chemoterapiich anebo před tátou malých dětí, který pochoval jejich mámu. To bys fakt bez úhony na zdraví přečkat nemusela. A jo, kdyby mi tohle, ty tvoje bláboly, někdo řekl do očí při určitých situacích, tak mu nakopu zadek. Minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14010
6.10.23 11:01
@inkakřivák píše:
@cartera Měj si klidně svuj názor. Ale opravdu vřele ti doporučuji je neventilovat před rodiči, kterým zemřelo dítě, před rodiči, kteří sledují. Jak dítě trpí při chemoterapiich anebo před tátou malých dětí, který pochoval jejich mámu. To bys fakt bez úhony na zdraví přečkat nemusela. A jo, kdyby mi tohle, ty tvoje bláboly, někdo řekl do očí při určitých situacích, tak mu nakopu zadek. Minimálně.

Jo ta Duškova včera. Máma umřela, protože chtela 8o. Jsem fakt čumela. Jsou lidi kteří to vzdají, ne že ne. Jenže chodila jsem nějakou dobu kolem dětské onkologie v motole, tam to ty děti mají proč? Co tak mohly udělat špatně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149644
6.10.23 11:07
@cartera píše:
Ty jsi zase neskutečně jednoduchá a primitivní. Upřímně se divím, že se někdo takový naučí vůbec číst a psát. A to jako fakt. Ty příspěvky od tebe pak stojí za to. Jak píši, jedinci jako ty nejsou schopni a ani nechtějí pochopit vůbec nic. O to víc dokáží nadávat a být agresivní. Dokonce by i zabíjeli lidi s jiným názorem.. viz příspěvek křiváka.
Na druhou stranu v přirozeném výběru naší nevyspělé predatorske spolecnosti, kde je třeba zapojit nejen hlavu, zakukáte zrovna vy, coby slabé kusy. Takže za mě úplně cajk. :?

To víš žejo bla bla bla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
6.10.23 11:33
@inkakřivák píše:
Myslím si, že je to tím, že si každý myslí, že rakovina je něco, co se mu nemuze přece stát. Nevím.

Pokud máš mutaci BRCA máš ať 80%, že budeš mít carcinom prsu a 60% carcinom vaječníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18152
6.10.23 11:35
@Megerka píše:
Pokud máš mutaci BRCA máš ať 80%, že budeš mít carcinom prsu a 60% carcinom vaječníku.

A jak to poznám, že to mám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová