Anonymní mail? Jde to?

Anonymní
27.2.13 20:10

Anonymní mail? Jde to?

Předem upozornuji, že anonymní přihlášení jsem na emiminu použila velmi sporadicky, nemám to ráda. Toto téma je však citlivé a já potřebuju poradit.

Pokud založím nový nepoužitý mail a odešlu z něj zprávu, je běžně dostupnými možnostmi dohledatelné, kdo je vlastníkem mailové schránky??? :think:

Nepotřebuji to na udání nějakého pána, že je nevěrný ženě, to fakt ne. :roll:

Potřebuju jen upozornit ředitele jedné firmy, že se mu za zády děje dost nepěkná šikana na pracovišti. A že trpí slušný člověk a že asi brzy po x letech dá výpověď jen kvůli tomu. Toho člověka si velmi vážím a i když momentálně nejsem zaměstancem, mám dost jasné informace. Jasně, že bych mohla oslovit ředitele osobně. Jenže to bohužel nejde, můj partner dělá ve stejné firmě a byl by to problém. Ani on s tím za ním jít nemůže, bylo by to vměšování do situace na jiném oddělení, než pracuje můj partner. :zed: :zed: Firma má sice linku proti šikaně, ale to už někdo před časem použil, ale spíš než k upozornění, :roll: k osobní mstě a řešili se pak naprosté nesouvisející blbosti. :poblion: A odnesli to neviní lidé. Buhežel tato obět šikany, nechce za ředitelem jít, protože si myslí, že šikanizér je ředitelovým oblíbencem :zed: :zed: Přitom ředitel je férovej chlap, bohužel trochu slepičí prdelka a tak se mu nemůžu odtajnit. Pokud urychledně něco něuděláme, tak osoba pracovitá a slušná, radši odejde, než snážet chování svého nadřízeného :pocitac:
Poraďte způsob, jak diskrétně naznačit panu řediteli, ať zaměří svoje senzory na chování jísté vedoucí osoby, která je falešná jak pětka :cert: a ještě si léčí mindráky na svých podřízených.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6842
27.2.13 20:16

A co poslat „papírový“ dopis přímo do jeho rukou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
27.2.13 20:19

Myslím, ze to jde zjistit, ale není to tak jednoduché a pochybuju, ze by se po tom pi díl v tvém případě bych si ale s ředitelem dohodla schůzku a řekla bych mu to do oči :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
27.2.13 20:20

@subsomi taky mně to napadlo. Papír je pořád papír a nelze adresáta dohledat. Ovšem email je zrádný. Člověk se dá vyhledat podle IP adresy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
27.2.13 20:21

Tak pokud anonymní email, tak bych to udělala tak, že bych šla někam do kavárny, založila si tam ten email a pak o poslala. A už bych se na něj nepřihlašovala ze svého počítače, maximálně někde z kavárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 20:22
@Makinaa007 píše:
Myslím, ze to jde zjistit, ale není to tak jednoduché a pochybuju, ze by se po tom pi díl v tvém případě bych si ale s ředitelem dohodla schůzku a řekla bych mu to do oči :kytka:

To nepude, shodila bych tím partnera a ten šikanizér, kdyby se dozvěděl od kud vítr fouká, by tomu mému zavařil, že vynáší informace z firmy a probíráme to doma. Je to takovej hajzlík, všichni se ho bojí, jenže já nesnáším takovou křivdu, co se tam děje. Hlavně po mateřský se budu vracet a to by nedělalo dobrotu. :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.13 20:25

Taky mě napadlo poslat papírový dopis k rukám ředitele. Musím koupit barvu do tiskárny, netiskne mi :mrgreen: Pro jistotu pošlu z vedlejšího města, kde nebydlí nidko z našich zaměstnanců, abych nikoho neuvedla v podezření.

• Citovat
  • Upravit
101654
27.2.13 20:25
@Petra2829 píše:
@subsomi taky mně to napadlo. Papír je pořád papír a nelze adresáta dohledat. Ovšem email je zrádný. Člověk se dá vyhledat podle IP adresy. :nevim:

No, teoreticky se dá člověk dohledat podle IP adresy, ale prakticky, pokud to člověk udělá z nějaké internetové kavárny, nebo jakékoliv wifiny někde v hospodě, tak to nikdo nedohledá. A hlavně ta firma ani nemá jak to dohledat, aby se tím někdo zabýval, tak by to musel být závažný trestný čin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.2.13 20:27

Zakladatelko - přesně tak, jak je psáno v příspěvku nade mnou. Můžou tě dohledat podle IP adresy, pokud máš „statickou“. Např. při mobilním připojení k netu to tak jednoduché není.
A pokud si založíš mailovou schránku s osobními daty, co já vím třeba předsedy Valného shromáždění OSN, tak těžko někdo dokáže, kdo takovou shcránku zřizoval.

Jen si dovolím upozornění z vlastních životních zkušeností. V dnešní době většinou platí, že lidí je všude dost a každý je nahraditelný. Na nějaké pracovní zásluhy se nehraje. To abys nebyla zklamaná dalším vývojem oné kauzy. (Většinou platí, že křivárny na nižších úrovních se dějou za tichého souhlasu vrcholového managementu. Dá se to přirovnat k šikaně v armádádch světa a k zájmu vyšších důstojníků, aby je nikdo s ničím neobtěžoval.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 20:28

Možnost dohledání IP adresy je mi jasná, ale myslím, že by to nedal ani náš ajťák. Chtěla jsem mail, aby mohl ředitel reagovat, prostě, abych věděla, že to četl, že to řeší a tak. Když pošlu dopis a nějaká koza na sekretariátu ho náhodou otevře, než mu ho předá, tak to bude fiasko a k šikanizérovi se může dostat, že mu někdo šlape na krk. :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
10905
27.2.13 20:30

Myslím, že lze použít např. http://anonymizer.in/ , ale nelze vyloučit, že mu to odfiltruje spamfiltr :think: Na druhou stranu, to při posílání z freemailu nelze vyloučit nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
27.2.13 20:32

Zakladatelko, můžeš zajít do internetové kavárny, knihovny apod. a z téhle adresy: http://emkei.cz/ můžeš poslat e-mail.

Dooufám, že to někdo nezneužije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
27.2.13 20:34

@j.a.n.i1 staí šikovný člověka jde to. Jinak kavárna je fajn nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
27.2.13 20:35

Z kavárny, jak se tu už psalo.

Mě ale spíš napadá, že ředitel se asi s anonymem nebude moc chtít vybavovat, takže bych nějakou rozsáhlou emailovou konverzaci s ním nečekala.

• Citovat
  • Upravit
10905
27.2.13 20:36

Co se papírových dopisů týká, ještě mu to můžeš poslat domů - trvalou adresu má asi uvedenou v obchodním rejstříku (pokud je tedy společník nebo podobně).
Manželka mu to snad neztopí :)

V dávných letech v naší (poměrně velké) firmě takto nějakou (dle svého) nespravedlnost řešil, poslal dopis asi dvěma členům představenstva domů. Haló z toho bylo velké, skutečně se tím zabývalo nejvyšší vedení, akorát tedy dospěli k závěru, že stěžovatel nemá pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová