Antibiotika - kdy pak otěhotnět?

2120
18.10.11 22:18

antibiotika - kdy pak otěhotnět?

AHOJ lidičky…
nedávno jsem prodělala mimoděložní těhu, no a teď se mi pro změnu „vyrojil“ zápal plic, v duchu žehnám tomu, že nejsem těhotná…
ví někdo, jak dlouho se atb drží v krvi? bo beru už druhé :-( stále mi není dobře, ale miminko bych chtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2346
19.10.11 00:27

To se asi budes muset domluvit s lekarem, nektera ATB nevadi vubec nicemu, mohou se brat i v tehu, nektera nejsou vhodna. Nevim, co beres, ale osobne bych nechala probehnout MS po dobrani a pak se zacala snazit. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
19.10.11 08:22

ja myslim, ze ATB na otehotneni nevadi- na zacatku je to vsecko nebo nic… naopak jsem nekolikrat cetla o tom, ze casto se po ATB lehcejc otehotni, protoze paradoxne je pro otehotneni jednodussi snizena imunita… takze hodne stesti! poprve jsem taky otehotnela po chripce (i kdyz bez atb)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
19.10.11 08:34

Já jsem s první otěhotněla po angíně, na kterou jsem brala dvoje ATB - jedny asi 5dní, pak pauza a pak zase 5dní. Dobrala jsem je na začátku října, a poslední MS jsem pak měla 5.11. Nikdo mi nezakazoval otěhotnění. A malá je napriosto v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
2120
19.10.11 10:31

děkuju moc za názory holky,
já totiž jaksi jsem na začátku s tím zápalem…chytli jsme to sice brzo, ale člověk nikdy neví jak dlouho to bude mít :-) tak snad se pak povede :-)
díky moc :-) JFH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
6.12.11 22:03

Děvčata - nebudu zakládat novou diskuzi kvůli tomu :-)
Teď jsem přijela z pohotovosti se zánětem bubínku a na sazení antibiotik - a proto se ptám jestli nevadí když je budu brát a do toho se budem snažit o mimi a k tomu si měřím BT.
Máte nějaká zkušenosti ?? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.12.11 22:22

Je nás tady spusta, které musely ATB brát v 1. trimestru (ať už vědomě nebo ne). A nidky jsem nečetla, že by měl někdo problém a něco bylo v nepořádku :think: Mně doktor tehdy řekl, že nanejvýš by mohlo mít dítě pak žluté zuby 8o Oba mají zoubky jako perličky. ťuk ťuk ťuk. Tak nevím :nevim: Pokud si ale nejsi jistá, tak pro klid duše bych si se snažením dala pauzu. Však to nbudeš brát dlouho, ne? Tak hlavně ať jsei zdravá a mimčo co nejdřív na cestě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
6.12.11 22:28
lulje píše:
Je nás tady spusta, které musely ATB brát v 1. trimestru (ať už vědomě nebo ne). A nidky jsem nečetla, že by měl někdo problém a něco bylo v nepořádku :think: Mně doktor tehdy řekl, že nanejvýš by mohlo mít dítě pak žluté zuby 8o Oba mají zoubky jako perličky. ťuk ťuk ťuk. Tak nevím :nevim: Pokud si ale nejsi jistá, tak pro klid duše bych si se snažením dala pauzu. Však to nbudeš brát dlouho, ne? Tak hlavně ať jsei zdravá a mimčo co nejdřív na cestě :hug:

Tak to je dobře že jsou zdravé :palec: no nebudu v pondělí na kontrolu tak uvidíme co se bude dít dál. Mimčo už by mohlo být na cestě to bych byla ráda - ale kdo si počká ten se dočká :mrgreen: díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.12.11 23:18

Není zač :) Ať jsi brzy fit a mimčo na cestě!!!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
8.2.19 10:57

:mavam: zdravím holky.
Mám dotazek před 7 dny jsem měla ovulku a bylo snažení… bohužel hned na to druhy den mi začlo být dost blbě… tak jsem šla k dr. A byla to chřipka :think: napsala mi tedy atb pac v tom byli i trochu chycené průdušky… atb mám na týden. Tot znamená ze 11.2 a MS by měla přijít 16.2. Myslíte ze to muže mít i nějaký vliv na uhnizdovani? Mám docela strach, ale zase jsem četla ze to ještě není s matkou nějak spojené… prosím a žádné odpovědi typu ( no to jsou zase otázky ) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
8.2.19 11:48

@Woman30 To není podle mě blbý dotaz. Jsou tu mnooohem horší. Nedokážu říct, jaký mají antibiotika vliv na uhnizďování, ale obecně nemoc určitě vliv mít může - spíš než ty antibiotika takhle v začátku (podle mě, třeba kecám). Takže jestli to nevyjde, jako že sama o sobě ta pravděpodobnost je u dvou zdravých lidí něco pod 20 %, tak bych to na antibiotika „nesváděla“. A pokud vyjde, tak si myslím, že antibiotika vůbec nic neudělají. Jestli jsi před 7 dny měla fakt ovulaci, tak se vajíčko teď tak začíná uhnízďovat. Ty dny, co jak dlouho trvá, si úplně nepamatuju, ale plus mínus… :mrgreen: Třeba přijde odpovědět ještě někdo fundovaný. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
8.2.19 13:43

@TRG tak se uvidí nu :hug: zbývá mi čekat ještě 8 dlouhých dni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie