Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHOJ lidičky…
nedávno jsem prodělala mimoděložní těhu, no a teď se mi pro změnu „vyrojil“ zápal plic, v duchu žehnám tomu, že nejsem těhotná…
ví někdo, jak dlouho se atb drží v krvi? bo beru už druhé
stále mi není dobře, ale miminko bych chtěla…
To se asi budes muset domluvit s lekarem, nektera ATB nevadi vubec nicemu, mohou se brat i v tehu, nektera nejsou vhodna. Nevim, co beres, ale osobne bych nechala probehnout MS po dobrani a pak se zacala snazit. L.
ja myslim, ze ATB na otehotneni nevadi- na zacatku je to vsecko nebo nic… naopak jsem nekolikrat cetla o tom, ze casto se po ATB lehcejc otehotni, protoze paradoxne je pro otehotneni jednodussi snizena imunita… takze hodne stesti! poprve jsem taky otehotnela po chripce (i kdyz bez atb)
Já jsem s první otěhotněla po angíně, na kterou jsem brala dvoje ATB - jedny asi 5dní, pak pauza a pak zase 5dní. Dobrala jsem je na začátku října, a poslední MS jsem pak měla 5.11. Nikdo mi nezakazoval otěhotnění. A malá je napriosto v pořádku.
děkuju moc za názory holky,
já totiž jaksi jsem na začátku s tím zápalem…chytli jsme to sice brzo, ale člověk nikdy neví jak dlouho to bude mít
tak snad se pak povede ![]()
díky moc
JFH
Děvčata - nebudu zakládat novou diskuzi kvůli tomu ![]()
Teď jsem přijela z pohotovosti se zánětem bubínku a na sazení antibiotik - a proto se ptám jestli nevadí když je budu brát a do toho se budem snažit o mimi a k tomu si měřím BT.
Máte nějaká zkušenosti ?? díky
Je nás tady spusta, které musely ATB brát v 1. trimestru (ať už vědomě nebo ne). A nidky jsem nečetla, že by měl někdo problém a něco bylo v nepořádku
Mně doktor tehdy řekl, že nanejvýš by mohlo mít dítě pak žluté zuby
Oba mají zoubky jako perličky. ťuk ťuk ťuk. Tak nevím
Pokud si ale nejsi jistá, tak pro klid duše bych si se snažením dala pauzu. Však to nbudeš brát dlouho, ne? Tak hlavně ať jsei zdravá a mimčo co nejdřív na cestě ![]()
lulje píše:
Je nás tady spusta, které musely ATB brát v 1. trimestru (ať už vědomě nebo ne). A nidky jsem nečetla, že by měl někdo problém a něco bylo v nepořádkuMně doktor tehdy řekl, že nanejvýš by mohlo mít dítě pak žluté zuby
Oba mají zoubky jako perličky. ťuk ťuk ťuk. Tak nevím
Pokud si ale nejsi jistá, tak pro klid duše bych si se snažením dala pauzu. Však to nbudeš brát dlouho, ne? Tak hlavně ať jsei zdravá a mimčo co nejdřív na cestě
Tak to je dobře že jsou zdravé
no nebudu v pondělí na kontrolu tak uvidíme co se bude dít dál. Mimčo už by mohlo být na cestě to bych byla ráda - ale kdo si počká ten se dočká
díky za odpověď.
zdravím holky.
Mám dotazek před 7 dny jsem měla ovulku a bylo snažení… bohužel hned na to druhy den mi začlo být dost blbě… tak jsem šla k dr. A byla to chřipka
napsala mi tedy atb pac v tom byli i trochu chycené průdušky… atb mám na týden. Tot znamená ze 11.2 a MS by měla přijít 16.2. Myslíte ze to muže mít i nějaký vliv na uhnizdovani? Mám docela strach, ale zase jsem četla ze to ještě není s matkou nějak spojené… prosím a žádné odpovědi typu ( no to jsou zase otázky ) ![]()
@Woman30 To není podle mě blbý dotaz. Jsou tu mnooohem horší. Nedokážu říct, jaký mají antibiotika vliv na uhnizďování, ale obecně nemoc určitě vliv mít může - spíš než ty antibiotika takhle v začátku (podle mě, třeba kecám). Takže jestli to nevyjde, jako že sama o sobě ta pravděpodobnost je u dvou zdravých lidí něco pod 20 %, tak bych to na antibiotika „nesváděla“. A pokud vyjde, tak si myslím, že antibiotika vůbec nic neudělají. Jestli jsi před 7 dny měla fakt ovulaci, tak se vajíčko teď tak začíná uhnízďovat. Ty dny, co jak dlouho trvá, si úplně nepamatuju, ale plus mínus…
Třeba přijde odpovědět ještě někdo fundovaný. ![]()