Antidepresiva Trittico - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.5.19 09:31

@Ostružka takze chapu spravne, ze si tyden vubec neusnula? neresila si to nejak? proste si vydrzela, nebo to aspon na par hodin slo? me staci usnout, pak uz budu spat to vim…dr rikala no, ze tak 14 dni, ale to zkolabuju…uz jsem behem tech 4 tydnu parkrat nespala celpu noc a bylo tosileny…mam male dite

• Citovat
  • Upravit
542
17.5.19 09:34

Naprosto ti rozumím, stalo se mi totiž úplně to samý. Taky se děsím nespat, že pak nebudu další den fungovat, musím chodit do práce a starat se o děti. Já neberu prášky na spaní, ale Neurol, což je taky návyková záležitost a nesmí se brát dlouhodobě. Ale já nevím, jak z toho ven. Nevyspala jsem úplně nepoužitelná, mám úzkosti, strach, do všeho se musím přemlouvat. Mám to taky měsíc a začalo mi to z ničeho nic. Prostě jsem nemohla usnout a teď už se bojím každé noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
17.5.19 09:36
@Anonymní píše:
@Ostružka takze chapu spravne, ze si tyden vubec neusnula? neresila si to nejak? proste si vydrzela, nebo to aspon na par hodin slo? me staci usnout, pak uz budu spat to vim…dr rikala no, ze tak 14 dni, ale to zkolabuju…uz jsem behem tech 4 tydnu parkrat nespala celpu noc a bylo tosileny…mam male dite

já právě jsem to měla po narození syna. V noci jsem nemohla usnout a když už jsem usnula, tak kojení a konec spánku, znova už jsem nezabrala. Mě naštěstí to Trittico zabralo relativně brzo, už po týdnu. Do té doby jsem vyloučila kofein, pomáhalo mi to černé pivo a kozlík. Ale ten nejhorší týden jsem fakt spala max hodinu za noc. Myslela jsem si, že zkolabuju, ale tělo to vydrží, psychika je průšvih

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
17.5.19 09:36

A ty teda teď bereš Trittico i prášky na spaní? Jaký a kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
17.5.19 09:41

@Ostružka souhlasím s tebou, mě také tyto léky zabraly relativně brzy s omezením určitých věci :) :)

Příspěvek upraven 17.05.19 v 09:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 09:42

@petula1108 ja neurol zkousela 1× 0,25 a neusnu po nem..a mam hruzu z navykovosti, uz ted prave hruza, ze neusnu uz bez toho blbyho zolpinoxu…ja mela jen uzkosti z toho ze nespim…syn byl cely rok nemocny, ja porad paragrafy a najednou sup a spanek je fuc…uplne z hovadiny…a ted trpim…urcite si zajdi pro AD, myslim ze to je spravna cesta, ja mela fakt spatny rok..nejsem zadnej cvok…jediny teda jsem hotova, ze mi to vlezlo dp spani..pripada mi to jako zlej sen…a ted se teda patlam v tom nespani s triticcem…nehroutim se, uzkosti uz z roho nemam, ale uplny nespani uz taky zazit nechci

• Citovat
  • Upravit
542
17.5.19 09:45

Já už u psychiatra byla. Mám Eliceu, to není lék na spaní, ale měl by mě zklidnit a na noc Questax, který by mě měl uspat, ale stejně neusnu. Myslím na to celý den, co bude dál a je mi z toho zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 09:46

@petula1108 ano prasky zolpinox 4 tydny po pulcea ted dva dny triticco a zase prasek, ale prpto jsem sla pro ad, nechci ty prasky na spani, jem nevim jak vydrzim teda nez zaberou, jimak take vstavam k synovi v noci tak 3× ale neusnu fakt ani na minutu

• Citovat
  • Upravit
542
17.5.19 09:47

A po Neurolu 0,25 taky neusnu, potřebuju 0,75 - 1, abych usnula. Zkoušela jsem i Prothazin, co mám po dětech a taky nic. Jsem ospalá a neusnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
17.5.19 09:48

Já už to jednou měla před lety a taky jsem dostala Triticco, dr mi říkala, že na usnutí by měl zabrat hned, já nespala ani po týdnu, tak jsem s ním přestala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
17.5.19 09:50

Mám v plánu teď o víkendu prostě nespat, nebrat ten Neurol a nějak to přežít. Třeba to pomůže. Nevím, jak dlouho jde vydržet bez spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 09:51

Jinak kafe nepiju, kdyz uz bezkofeinove, tak cca 4 roky…kourim el. cigaretu…a zacala jsem behat, pohybu mam az az…a v kolik berete ad a v kolik cca usinate? a zacalo to tak ze jste ze dne na den spali nebo proste se pridavaly hodiny spanku? ja nejsem na materske do prace nemuzu prijet k. o.,kazdopadne ldyz mi tu rikate ze tyden vydrzet a budu spat tak to asi dam…snad to to telo da

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.19 09:52

@petula1108 mam stejny plan, vydrzet…jako ani po tydnu ani na chvilicku jsi nespala?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.19 10:03

@Ostružka a opravdu si prvni tyden nespala ani minutu? to mi nerikej, budu hotova

• Citovat
  • Upravit
542
17.5.19 10:08

Já to kolem druhé v noci vždycky nevydržím a vezmu si ten Neurol. Pak třeba druhý den něco málo naspím i bez něj, jsem pořád vzhůru a občas spím. Já jakmile i na chvíli usnu, tak jsem už v klidu. Pro mě je nezvladatelná hrůza, když hodiny nemůžu usnout a vím, že mám druhý den fungovat. Musím to ale zvládnout. Týden si to představit neumím. Zkusím teď o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.