Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Používali jsme přerušovanou soulož, kolem ovulace kondom a vyšlo nám to. Po druhém dítěti jsme používali přerušovanou soulož a spermicid, no a jednou sem ten spermicid nepoužila a byla těhotná. Takže to úplně nedoporučuji.
Hormonalni antikoncepci nesmim, tak jsme si davali jen pozor. nejdriv jsem uvazovala o telisku, ale to se dava treba na 5 let a stoji x tisic. takze mi bylo lito davag x tisic treba jen na rok, kdyz jsme vedeli, ze chceme druhe. nakonec nam to vyslo, jak jsme chteli
.ted po druhem si dam telisko, protoze 3.ditko chtit nebudem
Ja premyslim mezi hormonalnim teliskem a kondomama
mezi detma bych chtela 4 roky, tj zacit se snazit po 3. Pilulky ani omylem - je to daleko horsi verze kondomu.
Edit: s kondomama navic prerusujeme - mame blbe zkusenosti s praskanim ![]()
Příspěvek upraven 10.03.26 v 08:56
Já jsem HA nasadila, protože představa, že mám děti méně jak 2 roky od sebe pro mě byla děsivá ![]()
Po vysazení jsem otěhotněla 3. cyklus.
Nicméně po 2. porodu už mi HA nedělá vůbec dobře a chráníme se kondomem. HA už nechci.
Měla jsem první injekce na 3 měsíce a pak klasickou antikoncepci, ale u mě není problém s otěhotněním pokaždé od vysazení do 3 měsíců jsem byla těhotná
Používala jsem antikoncepci. Pokud máš pravidelný cyklus, tak není důvod, abys antikoncepci neměla užívat. Tělo se po ní “pročišťuje” přesně jen do konce cyklu opravdu z ní v těle nic nezůstává. Navíc se v CARech občas předepisuje k nabuzení vaječníků, takže po vysazení plodnost spíš stoupá než klesá.
Já jsem kojila 2,5 roku, normálně antikoncepci beru, ale mezi těhotenstvím jsem nebrala, dávali jsme si pozor a dokud jsem kojila i druhé, nebrala jsem. Ono toho sexu zas tolik nebylo, děti spaly s námi ![]()
Používala jsem ha, kdyz jsme si řekli, že chceme druhé, otěhotněla jsem hned první měsíc vysazení ha
Normalne s manzelem prerusujeme.. Uz skoro 13 let, mame 2 deti. Kdyz jsme chteli miminko, tak jsem nevyndavali a otehotnela jsem hned.
U nas to funguje, nikdy zadna “nehoda” a i kdyby, male bychom si nechali.
Po prvním porodu jsem si nechala zavést tělísko, cca na pět let, poté vyměnit. Nechteli jsme dětí hned jedno za druhým. Po následně výměně telíska jsem si ho nechala asi po dvou letech odstranit, protože jsme se shodli, že si TEĎ pořídíme další. Mezi dětmi je věkový rozdíl necelých 9 let a nelituji.
My sex nemáme, takže je to vyřešené. (Ne z mé strany ) Jinak bych to řešila antikoncepcí. Pozor, může nadělat na psychice paseku (vlastní zkušenost ) ale trvá to pár dnī/týdnů. Každá jsme jiná, nejsem odbornice.
![]()
Mezi prvním a druhým krátce HA, ale těžké psychické potíže po ní - takže kondom, občas přerušovaná. Otěhotněla jsem hned. Po druhém porodu jsem dlouho kojila, myslela si, že spolu s přerušovanou souloží to bude dostatečná ochrana a nějakou další pojistku pořeším, až dokojím. No nevyšlo to, respektive vyšlo - chlapeček. Poté už jsem zvolila tělísko, tento rok půjdu na výměnu.
Přeji pěkný den. Mám dotaz. Jak jste řešili ochranu mezi 2 těhotenstvími. Máme dceru 5 měsíců a určitě plánujeme druhé dítě. Používáme kondom protože mám názor že po hormonální antikoncepci se hůře otěhotní a trvá to déle než se tělo pročistí. Ale co si budeme povídat není to úplně ono, ta pohodlnost tam není. Jak jste to řešili vy když máte mezi dětmi rozestup třeba 2-3 roky? Díky. Zkusím vložit i anketu.