Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A sekla jsem se, je to asi 7 dní, ne celý měsíc, to je pravda.
Ano ja jsem take priprala po yazu 7 kilo a snizila se mi chut na sex abych pravdu rekla i po mesici a pul nemam takovy chut na sex ze budu po dalsich letech menit HA budu mit asi uz 4 a zatim nejsem spokojena tak doporucuji ji vysadit a zacit z jinou
Ahoj
Pořebuji radu. Beru prášky Jangee každý den přibližně ve stejnou dobu, ale teď jsem se s jedním práškem v první řadě opozdila asi o 4 hodiny a předtím než jsem si ho vzala jsem měla sex… je tu nějaké riziko?
Sice nechápu, proč když bereš Jangee jsi ve skupince pro Yaz, ale budíž. Ne není tady žádné riziko ![]()
Ahoj holky, já užívám HA Yaz už asi třetí rok. Poslední rok mám velké problémy. I dva měsíce nemám ms. Ted jsem jí opět dostala a mám jí už druhý týden. Dnes jsem byla u dr. a ten mi předepsal HA Mistru. Tak jsem zvědavá. Nemáte někdo stejné problémy?
Co jsem četla na internetu Mistra je straší alternativa Yazu, měla by být podstatně levnejší ( cca o 200-300,–). Určitě napiš, jak Ti sedla, sama jsem zvědavá ![]()
Brala jsem YAZ temer 4 roky. Kazdy ma jine telo a kazdemu vyhovuje neco jineho. Ja mam bohuzel dost spatne zkusenosti. Chtela jsem ji u sve minule gynekolozky, ktera mi ji predpsala, zmenit, ale gynekolozka mela milion duvodu proc ne. takze z toho potom seslo. Predpokladam, ze jedinym duvodem bylo to, ze z toho mela penize. Kazdopadne, jsem mela pocit, ze jsem naprosto citove nevyrovnana, plactiva aniz bych mela duvod a mela jsem porad depky. Ok, ne za vsechno mohla YAZ, a take jsem mela minimalni chut na sex. Ted jsem prestoupila k nove doktorce, protoze ta stara byla neuveritelne arogantni a na internetu mela sama hrozna doporuceni, a ta me antikoncepci hned, bez problemu zmenila. Vysvetlila mi, ze diky slozeni hormonu to muze mit nekdy nasledky, jake jsem popisovala. Uprimne, tu nechut k sexu jsem davala za vinu stresu, praci atd a az ona mi otevrela oci. Od te doby co jsem zmenila, cca mesic, se vsechno naprosto zmenilo. Jak rikam, kazdemu vyhovuje neco jineho a nechci v zadnem pripade neco nekomu vymlouvat, ale chtela jsem sdilet svoji zkusenost, protoze je dost mozne, ze se nektere holky citi stejne a ani si neuvedomi, ze to ma za vinu antikoncepce.
Známá navštěvocala gynekoložku, která byla už v důchodovém věku. Po roce braní antikoncepce se zmínila jakou bere antikonce. abych to zkrátila. Ta paní gynekoložka v důchodovém věku všem předepisovala stejnou antikoncepci. To si přeci nemůže dovolit. Správně má udělat krevní testya na základě toho vyhodnotit jaká antikoncepce je pro ženu vhodná.
Ja YAZ beru uz 4 roky zhubla sem po ni ustalila se mi vaha ktera do te doby byla jak na horske draze a zmensili se mi prsa coz mi uplne vyhovovalo jelikoz tahat ctyrky a raminka mit zarezane do krve neni muj salek kavy…ALE 4 roky jsem mela kdy sem leky mela z CR posilane do UK sem se rozhodla ze kdyz je v UK antikoncepce zdarma tak si pro ni pudu jelikoz YAZ je docela drahej nikdy sem odsud leky nechtela bala sem se pribirani no…zasla sem si pro ni a skoncilo to tak jak sem se bala mam znovu YAZ jen anglickej krabicka je trochu jina jen nazev je stejny ale beru ji 3mesice a mam 10kg navic a vracim se zpet k rozrezanym ramenum do krve…takze ode dnes ji hazu do kose a radsi si priplatim za tu ceskou verzi…
![]()
Jeste bych asi mela podotnknout ze sex je asi takovy ze s pritelem spolu spime opravdu doslova co 3 mesice kdy me musi premluvit pozitek nemam jen bolesti a rozhodne to neni jim jelikoz sme spolu 6 let a sex byl vyborny dokud sem nezacala jist yaz…totalne mi zruinovali sexualni zivot..zacala sem je jist abych znovu neotehotnela a skoncilo to tak ze je jist ani nemusim jelikoz otehotnet nemam z ceho!…dale jedna slecna tu pridavala neco o tromboze…trombozu nemam ale za to se mi udelal na jedne noze takovej krecak ze minisukne je pro me vzdaleny sen mam ho od pul stehna az ke kotniku boli silene omezuje me to v praci jelikoz mam bolesti a celkove musim behat po doktorech kdy to vzhledem k memu pobytu v UK docela nema cenu..viz o lekarske peci v uk
…takze jak sem rekla tato antikoncepce( ta anglicka i presto ze nechapu stejny nazev a hormony a pusobi uuuplne jinak nez ta ceska) leti proste do kose..prece jenom byla zdarma tak je to jedno
A deprese a radost z niceho mam nonstop uz 4 roky…takze vidim z ceho to je..radsi vysadim budu spolehat ze jeste nekdy budu mit chut na sex do konce zivota a budu sazet na kondom!!!
Vaše důvody jsou až děsivé
, jen upozornuji že v prvních měsících budete mít hodně nepravidelnou menstruaci.
Ahoj, beru YAZ střídavě skoro 4 roky, začala jsem pár měsíců po druhém porodu. Ani bych HA nebrala, kdybych po druhém porodu neměla každý měsíc velké problémy - šílená bolest nohou a zad, týden před ms bych vraždila a menstruace mi pak trvá týden a je hodně silná. Kvůli tomu jsem chtěla antikoncepci. Doktor mi doporučil YAZ. Skoro všechno se hodně zmírnilo, menstruace se zkrátila na 3.4 dny a hodně zeslabila. Jediná negativní věc je, že mě každý měsíc začala první den strašně bolet hlava. Taky pokud se opozdím, začne mě hned pobolívat břicho, jako bych to měla dostat. Většinou mě ale tohle upozorní na skutečnost, že jsem si zapoměla tabletu vzít. Párkrát jsem to zkusila vydržet bez HA, že se mi třeba za nějakou dobu menstruace srovná. Maximálně jsem to vydržela 5 měsíců a byl to stále horor, takže zpátky k YAZu.
Teď jsem opět v „experimentu“. Zkusila jsem přejít na Femoden, který jsem brala léta před dětmi a vyhovoval mi. Mám za sebou první 2 měsíce, ms trvala opět dlouho a bolest hlavy byla ještě horší než s YAZem. Uvidím, co přinese následující měsíc, ale uvažuji o návratu k YAZ. Fakt bych nejradši nažrala nic, s manželem si poradíme, ale bez HA opravdu trpím jak pes. Nic si nemůžu naplánovat, jsem ráda, že se dohrabu do práce a nějak přežiju.