Antikoncepce Yaz

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
185
5.1.13 10:46

A to můj gynekolog mi jasně řekl, že Yaz je nejlepší antikoncepce na trhu. Snad ti brzo bude lépe.:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moncanoj
7.1.13 12:07

Děkuji Vasilcie, určitě mi bude lépe a neposlouchej co ti gynekolog řekne, protože nemůžeš vědět jestli říká pravdu nebo ne. Čím dražší antikoncepci vám napíšou tak tím větší provizi z toho mají. Já jsem ji brala kvůli extrémním bolestem v pod bříšku a křečem v nohách. Samozřejmě při mentstrulaci. Pamatuj si, že u kombinované antikoncepce je 3× větší riziko vzniku trombózy, protože jsou to dva odlišné hormony vázané na sebe. Opatruj se. :hug:

• Citovat
  • Upravit
185
8.1.13 21:01

Vůbec nemáš zač, hlavně ať jsi brzo zdravá! A to můj gynekolog dostal udělení Olomouckého kraje za nejlepšího gynekologa. V naší zemi už asi nemůže věřit nikomu :(. Netušila jsem, že čím dražší antikoncepce tím větší provize. Na to, že jsem studentka se mnou pěkně zamával. Jak dlouho si ji brala? brala jsem ji rok pak jsem přešla na jangee, což je levnější varianta antikoncepce. Bohužel jsem hormony musela brát, protože jsem byla po operaci.
měj se krásně ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.1.13 21:25

Věř mi, že se mnou taky takhle mávali, ale každý není takový. Třeba je to opravdu odborník a ví co dělá, ale určitě si nech udělat ty testy na játra. Víš, třeba někomu ta antikoncepce nemusí ublížit, ale já jsem zjistila, že mé tělo nesnese žádnou chemii, proste nic co není čistě přírodní. Jen na sebe buď opatrná a ty testy si určitě nech udělat a kdyby si sledovala třeba nějaké intimní potíže tak mu to hned sděl. Yaz jsem brala tři roky a kdyby si chtěla tak mám doma ještě dvě úplně plné platíčka, jen z jednoho je odebraná jedna tabletka, vůbec nevím co s nima mám dělat a stálo to tolik peněz.. :,( zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
daja74
9.1.13 19:47

Mám dotaz. Doteď jsem brala depo proveru. Jenže během 6 roků jsem pribrala 30 kilo. Dříve jsem byla extrémně hubená, teď jsem jako manda. Navíc mi ubývá vápník a tak jsem se rozhodla, že budu brát pilule. Jenže při vysazení injekce prý ještě rok můžu nemenstruovat. No a pilule se berou první den menstruace. Nevíte někdo o přechodu z depo provery na pilulky?

• Citovat
  • Upravit
185
9.1.13 21:00

Jak se říká sto lidí sto povah. Tím chtěl básník říct, že každé tělo reaguje na léky jinak :. Hned jak půjdu na gynekologii si nechám udělat testy na jítra. Děkuju za radu :) Vážím si toho. Nejlepší je tělo vůbec ničím „nervat“ a chránit se bariérně. Tohle byla tvá první antikoncepce nebo už jsi nějáku užívala předtím? Je pravda, že jsem měla intimní potíže, ale vymyzeli s nasazením antikoncepce. Ty jsi nějáké měla skrz Yaz? Děkuju moc, ale já užívám Jangee. Jsi moc hodná. Víš co určitě nezoufej. Nabídni ho dál na emiminu. Spoustu dívek/žen takhle antikoncepci prodává :). Kolik vůbec teď stojí Yaz? Já za něj platika u DR. Maxe 870Kč/3měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.2.13 12:33

No mojí kamarádce se bohužel s Yazem taky stala patálie: trombóza v nohách, plicní embólie, mozková mrtvice…skoro umřela, učila se znova mluvit, dočasně ochrnula na polovinu těla. Pořád nemluví jako dřív a hybnost ruky taky není stejná, asi to už tak zůstane. Asi se nedá říct, že by byl Yaz nějak horší, než ostatní antikoncepce, tohle se bohužel může stát u všech HA, ale kombinovaná antikoncepce horší trochu je :,( :? Každopádně, v USA bylo docela dost žalob právě na YAZ, nevím přesně za co, ale nějaký problém tam asi bude. Já už radši neberu žádnou HA, dokonce se bez ní cítím líp a holt se chráním jinak. Sice je to menší jistota, ale radši budu těhotná, než bych si špinila organismus hormonama (což mi na zdraví vážně nijak nepřidalo). Ale co chci hlavně říct: PEČLIVĚ SI ROZMYSLETE, JESTLI HA CHCETE BRÁT (je to prostě chemie, co si budeme povídat) A POKUD ANO, TAK PROSTĚ BUĎTE NEKOMPROMISNÍ A DONUŤTE GYNEKOLOGY, ABY VÁS PŘEDTÍM POŘÁDNĚ VYŠETŘILI A PRAVIDELNĚ KONTROLOVALI (máte na to právo, tak hezky na jaterní testy apod, ty mizerové to předepisujou skoro bez rozmyslu jak na běžícím pásu)!!! :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
2.2.13 18:58

Nedávno jsem četla celkem dost zajímavý článek o hormonálních antikoncepcích. Jak píšeš tady tohle se může stát prakticky každé a u každé antikoncepce. tvojí kamarádce přeji brzké uzdravení. Snad se z toho chudina dostane. Má kamarádka před rokem měla trombozu, ale naštěstí do ppůl roku byla v pořádku. Ted si opravdu kladu na srdce otázku, zda není lepší nehormonální antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.2.13 21:39

No právě, já jsem si radši řekla, že nebudu zbytečně riskovat, náhoda je blbec a kámoška už nikdy plně v pořádku nebude, kus mozku je holt mrtvej a to už se nenapraví :,( Tohle se ale samozřejmě stává jen malé části těch, co berou HA, ale zase to není tak úplně zanedbatelné číslo. Ty hormony, potvory, tu srážlivost zvyšujou každýmu, ale je dost individuální, kdo z toho má nakonec průšvih :nevim: sice je HA nejpohodlnější a nemusí se nic stát, ale za tohle riziko mi to nestojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.2.13 14:08

Já jsem před 3lety byla na gynekologické operaci. Bohužel můj sav se nelepšil. Pan doktor mi po roce musel nasadit hormonální léčbu v podobě antikoncepce, kterou jsem musela užívat dva roky. Poslední dobou čtu a slyším stále víc a víc případů, že antikoncepce spíše škodí našemu tělo. Někteří gynekologové by si měli šáhnout do svědomí skrz to jestli dělají pacientkám potřebná vyšetření ohledně antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sejbý
13.2.13 16:31

YAZ za DIANE-35

Ahoj mám dotaz, brala jsem asi 5 let HA DIANE-35 už od začátku mívám záněty močáku.. každej měsíc skoro antibiotika buď na angíny nebo močák… problémy mívám spíš po tvrdším delším sexu. Už nevím co s tím, tak sem byla na gyndě (ultrazvuk v pohodě výtoky nic…) a výsledky rozborů budou za 3 týdny.. nic méně nechala jsem si předepsat jinou HA (protože by to mohlo být i tím..už mě jinak nic nenapadá)..napsal mi YAZ.. nevíte co bude následovat? to budu po přejití z diane kde je víc hormonů taky měsíc špinit? a to stojí litr? nevíte o levnější alternativě? mám strach i o změnu libida (nadržená jsem pořád a vyhovuje mi to) frigida být nechci ani aby se mi zhoršila pleť nebo váha.. na diane sem si zvykla v pohodě ani předtím jsem nemívala akné nebo extra jinou váhu..(akorát se mi zvětšily prsa ale taky mám dost křeče v nohách) brala bych i ještě trochu zvětšení poprsí… vím moc otázek ale prosím poraďte mi :) díky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
185
13.2.13 19:58

Zkus Jangee, je to akorát levnější jinat to stejné :¨)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.2.13 21:58

Diane je dost dryák, Yaz je proti tomu úplný nic :D dokonce teď Diane zakázali ve Francii. S těma křečema v nohách bych být Tebou ale radši zašla k doktorovi (trombóza)! Co ale trochu nepobírám je, že ty doktoři tu Diane nechávaj klidně tak dlouho, když se má brát jen krátkodobě a vlastně je primárně k něčemu jinýmu, než k zabránění těhotenství :lol: jinak přecházení na slabší HA není problém, aspoň já jsem to měla kdysi v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sejbý
13.2.13 23:35

Já právě mám v rodině trombózu, ale byla jsem na predispozici a různých vyšetření ohledně toho a jsem v pohodě zatím :) tak snad to tak i nadále zůstane… dneska jsem se ptala kolik YAZ stojí a je to těch 980,– takže pálka.. ale pokud si jí všichni tak pochvalují, tak to možná obětuju… je možný, že mi to nesedne a budu muset měnit (což bych nechtěla).. jen mám strach z toho dlouhýho špinění nebo extrémní MS… snad ale bude vše v pořádku… nechci mít obličej jak měsíční krajinu, protože jsem momentálně s pletí spokojená :/ ráda bych trošku zhubla a nabrala na hrudníku :) změnu libida taky nechci.. trochu obavy mám :D ale jsem starej hypochondr :D

• Citovat
  • Upravit
Sejbý
13.2.13 23:49

A začít brát to mám jak budu mít týdenní pauzu (dobranný plato DIANE) tak nový plato (YAZ) už z té jiné… když přecházím, tak nemám hledět na první den MS ne? takhle mi to řekl doktor tak asi jo… :nevim: a bude to fungovat hned od toho jak to začnu brát? nemusím se bát? hormony přece nevynechám, jen změním dávkování.. tak doufám, že budou fungovat tak jak mají.. nestává se mi že bych si zapomněla prášek.. ale sem tam se to prostě stane.. u DIANE sem strach neměla ale s tímto.. mám si to nějak hlídat nb extrémně pozorovat? :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1