Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
užívam antikoncepci YAZ už skoro 2 roky. Nikdy jsem s ní žádné problémy neměla. Minulý týden jsem si ve čtvrtek měla vzít první bílou tabletku, ale protože jsem chtěla být tento víkend a týden bez MS (kvůli dovolené), tak jsem najela rovnou na nové plato. V neděli mi ale začalo bolet břicho, což trvá doteď a trochu i krvácím. Takže jsem to nejspíš normálně dostala. Stalo se Vám, že by se MS dostavila i když jste vynechaly bílé tabletky a najely rovnou na ty růžové??? ![]()
Ahoj, užívám YAZ pouze 17 dní a stále trpím středním krvácením, jsem z toho docela vystresovaná, máte s tím někdo zkušenost?? Jestli vydržet, nebo si ji nechat změnit? Díky za odpověď..
Ahoj, mně YAZ předepsala na gyndě, protože jsem v těhotenství zadržovala hodně vodu a ani po roce a půl jsem se toho moc nezbavila. Brala jsem to třičtvrtě roku a žádný úspěch, stále se cítím odulá, navíc ta cena. Přestanu jí brát a začínám uvažovat o nehormonálním tělísku, sice mám z něho trochu strach, ale připadá mi to jako nejlepší řešení. Už nechci do sebe nic cpát, stačí, že beru léky na astma-což je taky příčina zadržování vody, ale to musím brát, jiak bych se udusila. ![]()
Holky chtěla bych se zeptat, před měsícem jsem začala používat antikoncepci YAZ, ale po celou dobu špiním a jsem z toho už trošku přešlá, je to normální???
Krvácení je u YAZu normální v prvním balení, píšou to i v příbalové informaci, ale je to dost nepříjemné. Myslím, že by ses tím neměla nechávat vystresovat, stává se to většinou u celé řady druhů antikoncepcí.
Bude-li to trvat nějak extra déle, asi bych zašla na gyndu… je ale pravda, že doktor ti většinou nic neřekne, jen změna antikoncepce…
Možná by nebylo na škodu na několik měsíců vysadit, je-li možné, a nechat tělo odpočinout… je to přece jenom velký zásah.
Berete-li déle než několik balení (měsíců) krvácení by blbnout nemělo.
Dobrý den, mám v plánu také přejít z Yadine, který beru 6 let na Yaz, ale mám obavy z přibírání a také ze ztráty libida. Mohla byste mi moc prosím napsat, zdali jste pozorovala nějaké změny a jestli ano, tak jaké? Moc by mi to pomohlo. Předem děkuji. ![]()
Ahoj, beru antikoncepci YAZ a furt špiním. Je to už dva týdny!! je to normální???
![]()
Antikoncepci yaz beru už rok a půl. Zprvu jsem byla opravdu spokojená, ale postupem času se určité věci zhoršily. První den menstruace mám vždycky hrozné křeče a musim pravidelne brát ibalgin (jediné „pozitivum“ je, že vím přesně na minutu, kdy bolest přijde a můžu se na ni připravit
). Nejhorší je ale to, že jsem za celou dobu užívání PŘIBRALA 12 KG! A proto ji teď vysadím, budu používat kondom a doufat, že trochu splasknu a neosypu se pupínkama..Yaz bych doporučila asi jen ženám, co nechtěj, aby jim vyrostly prsa, protože mně se, i přesto že jsem přibrala, ani nehla(bohuzel
)
V americe je zakázaná, spousta žen dostala rakovinu.