Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to je zcela normální. Uvidíš s dalším platíčkem tohle vymizí ![]()
Konečně to někdo zmínil - antikoncepce sice zvýší hormony, které by mohly podporovat ukládání sádlíčka, ale záleží především na tom, co jíme a jestli tím zadkem hýbeme!
Ahoj.. Beru HA YAZ už asik 3/4 roku, tedka mi dochází poslední plátíčko a doktor nemá volno, aby mě objednal a napsal prášky, chtěla bych se zeptat, co by se stalo pokud bych měsíc s HA vynechala jen tak… ![]()
@Aninkaa píše:
Ahoj.. Beru HA YAZ už asik 3/4 roku, tedka mi dochází poslední plátíčko a doktor nemá volno, aby mě objednal a napsal prášky, chtěla bych se zeptat, co by se stalo pokud bych měsíc s HA vynechala jen tak…
Pokud se budeš chránit, tak se nic neděje ![]()
@Aninkaa píše:
Ahoj.. Beru HA YAZ už asik 3/4 roku, tedka mi dochází poslední plátíčko a doktor nemá volno, aby mě objednal a napsal prášky, chtěla bych se zeptat, co by se stalo pokud bych měsíc s HA vynechala jen tak…
Opravdu je to v pohodě
akorát potom zřejmě, ať se nelekneš je možné, že budeš celý následující měsíc špinit
Zdravím, měla bych jeden dotaz.
Včera jsem měla styk, ale zapomněla jsem si vzít 18. tabletku z platíčka YAZ. Vzala jsem si ji až dnes, po 11 hodinách (normálně ji užívám ve 20:30, ale ve středu jsem si ji stejně vzala až kolem 22:00). V příbalovém letáčku je napsáno, že neužití tablety méně jak 12 hodin by ochrana snížená být neměla. Je to ale určitě tak? Hodina sem, hodina tam… Dá se na to opravdu spolehnout? Předem moc díky za všechny názory.
@Ronnie13 píše:
Zdravím, měla bych jeden dotaz.
Včera jsem měla styk, ale zapomněla jsem si vzít 18. tabletku z platíčka YAZ. Vzala jsem si ji až dnes, po 11 hodinách (normálně ji užívám ve 20:30, ale ve středu jsem si ji stejně vzala až kolem 22:00). V příbalovém letáčku je napsáno, že neužití tablety méně jak 12 hodin by ochrana snížená být neměla. Je to ale určitě tak? Hodina sem, hodina tam… Dá se na to opravdu spolehnout? Předem moc díky za všechny názory.
Nebála bych se ![]()
Jelikož je to 18. tabletka tak je to v pohodě
. Horší by bylo kdeby to byla tabletka z prvního týdne ![]()
Je mi 20 let a HA YAZ jsem brala tři roky. Mam Trombózu v levém lýtku. Doktor jasně řekl, že je to z HA. Tak si pícham injekce 2× denně a baštim Warfarin na ředění krve. HA už nikdy nesmím brát. Kdybych tohle riziko znala dřív, tak bych si braní HA hodně rozmyslela. Všechny v mém okolí jsem hrozně vyděsila, ale snad budu v pořádku. Takže si braní HA pořádně rozmyslete a nepodceňujte vedlejší účinky.. Všem vám doporučuji, aby vám lékař udělal testy na játra, mělo by to být jejich povinností, těsně před tím než vám HA YAZ předepíše. Má doktorka to neudělala… a takhle to dopadlo. Měla jsem dvakrát větší poprsí, to nemluvím o zadržování vody v těle a o mých neustálých intimních problémech. Jen jsem dostávala léky, antibiotika a masti, ale na antikoncepci se ani nezeptala. Jelikož má YAZ kombinované tabletky, tak tam je větší riziko vzniku Trombózy. Nerada bych vás strašila, ale buďte nad míru opatrné… OPATRUJTE SE!
Ahoj dámy,
mám také dotaz ohledně vynechané pilulky. Vynechala jsem 26.12. (byla to třetí v platíčku, 4.den menstruace), poslední styk byl 8 dní před (tedy 18.12.)
Je tu nějaké riziko otěhotnění? Další styk byl 27.12. ale „vše šlo ven“… A další až po půlnoci ze včera na dnešek.
Máte s tím nějaké zkušenosti?