Antikoncepce Yaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
TTeerka
13.12.10 23:06

Já osobně bych s těmito problémy možná radši zašla na gynekologii.. a nebo dobrala růžové a brala to stále stejně, mělo by se to usadit… jestliže ne, tak je možná nějaká alergie na látku kterou antikoncepce obsahuje

• Citovat
  • Upravit
Miska_liska
27.12.10 02:03

necekany trabl :)

Dobrý den.

HA beru již velice dlouho, ale poprvé se mi stala nemilá věc. Beru YAZ a minuly cyklus jsem zapoměla vzít prášek v období 15-24 den. Rozhodla jsem se pro pokračování dalším balením, abych byla pořád chráněna. Ale teď při užívaní druhého platíčka jsem vzala od konca třetí růžovou (aktivní) tabletku a asi do 3/4 hodiny jsem měla průjem. Chci se proto zeptat, jestli k této situaci mám přistupovat jako k vynechané tabletě v období 15-24 den a můžu pokračovat neaktivníma tabletami a pak při užívání dalších rúžových již budu chráněna? Předím jsem měla HA s 21 tabletami a v této situaci bych udělala 7 denní pauzu a pak pokračovala. Ale u yazu píšou že zapomenutí na konci platíčka je „rizkové“… proto se na Vás obracím…
Moc děkuji za odpověď. Kdyby to šlo, nejlíp hned :)
 Misa

• Citovat
  • Upravit
TTeerka
27.12.10 02:32

Já bych se tím nějak neznepokojovala, pokud se to nebude horšit.. Já už zapomněla hodněkrát užít tabletku z každého řádku, vzhledem k tomu, že už stálého partnera nemám, tak mi je to jedno a tabletku jsem si vždy vzala ikdyž bylo třeba až druhý den. To, co popisuješ se mi ještě nestalo, ale nemůže to být ještě navíc těmi Vánocemi?:).. Já bych řekla, že rizikové je ta poslední řádka na platíčku kvůli tomu, že když si zapomenete vzít, tak může nastat určitá neplecha i vzhledem k menstruaci, ale to se dá napravit a sama si můžeš určit kdy chceš menstruaci mít (mě to vyhovuje.. pondělí a v pátek už jí vůbec nemam, takže můžu na akce a jsem v pohodě)..no .. pak napiš jak ti je, je to určitě „dobrá“ zkušenost pro další co tuto antikoncepci berou

• Citovat
  • Upravit
185
4.1.11 15:38

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat je možné, že bych byla v jiném stavu pohlavní styk jsem měla 3den cyklu. Boužel tabletku jsem si zapomněla vzít 2. a 3. den Tedy vzala jsem je obě asi celkem o 60 hodin později. Je tedy nějáká pravděpodobnost?
Je to sice týden, ale zarazilo mě že mám změny nálad, bolesti hlavy a nevolnosti k tomu.
předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
4.1.11 23:48

ahojky, vzhledem k tomu, že ještě po týdnu co si nevemeš pilulku jsi chráněná tak je to hodně malá pravděpodobnost. Když už je to týden, tak si kup test v lékárně nebo v drogerce a udělej si ho projistotu, ale řekla bych že to bude v pohodě:) pak sem napiš jak si dopadla:) a hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
5.1.11 20:15

Děkuju za podporu :-), dnes jsem byla u doktorky a dozvěděla jsem se, že je to viróza. Stejně učiním tak a koupím si test :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanuleee
3.3.11 13:32

YAZ a pribytek na vaze

Ahoj, taktez se podelim o svou zkusenost s YAZ. Naposledy jsem uzivala Nuvaring, ktery mi mimoradne vyhovoval, ovsem obcas pri sexu vadil. Z toho duvodu jsem se rozhodla pro pilulky. Gynekolog doporucil YAZ kvuli nizke davce hormonu a priznivemu vlivu na plet. Souhlasila jsem. V prvnich 3 mesicich me bolely prsa, pak jsem zjistila, ze mam cca o cislo vetsi kosicek podprsenky. Coz mi nevadilo, ovsem ted po vice nez pul roce jsem zjistila, ze se nevlezu do oblibenych dzinu. Nezmenila jsem zivotospravu ci jidelnicek a vice sportuji, presto 5kg navrch! Takze kazdemu vyhovuje zrejme jina antikoncepce a neda se pausalne rict, po cem se pribira a po cem ne. Bohuzel :-(

• Citovat
  • Upravit
TessAg
24.3.11 09:54
Ahoj, já ji brala (4 měsíce) a hrozně jsem po ní přibrala!!! cca 10-12kg za 2 měsíce :-( :-(
R-e-n-č-a píše:
Ahoj holky,
máte prosím některá zkušenost s touto antikoncepcí??
  • Citovat
  • Upravit
4498
22.4.11 19:42

Ahoj,
tento týden jsem dostala tuto HA, chtěla jsem se zeptat, zda ji někdo berete kontinuélně tj. neberete ty bílé a najíždíte rovnou na nové plato růžových tabletek bez pauzy?
Já to mám tak „nařízeno“ a teď nevím - budu mít jakoby MS (krvácení) nebo vůbec ne? :think: Jsem se zapomněla zeptat, neb ji to předepisovala zastupující dr., doporučení toho braní bez pauzy mám kvůli endometrióze - jinak bych HA nebrala, protože mi dělala zle (jíná) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stpetromila
14.12.11 17:21

Dobrý den používám YAZ teprve měsíc a mívám po ní změny nálad, bolesti žaludku skoro na zvracení, vůbec po nich nejím a hubnu :( … Dělalo Vám to také???
Předem děkuji za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
vasilice
5.1.12 18:18

Anet

Ahoj holky :) nevím zda jste o tom slyšeli na trhu je „nová“ verze yazu. Jmenuje se Jangee. Vyjde na místo 890Kč na 650Kč. Je naprosto to samé akorát nemá tak krásný obal ( no co bysme chtěly němci ví na čem si připlatit) kdežto tahle má klasické platíčka a je ze Slovenska. Vřele doporučuji

• Citovat
  • Upravit
vasilice
5.1.12 18:20

Anet

Také jsem po ní zhubla během prvního měsíce 4kilča ale hodně jsem jedla. Změny nálad jsem nepociťovala. Raději bych se začla zeptat na gynekologii

• Citovat
  • Upravit
4498
3.2.12 14:33

Mně teď dr. předepsal taky jiné - levnější ve stejné vrzi, jen je tam 21 tablet (Chybí ty placebo a dělá se 7denní paouza) Vyšli jen na něco málo přes 500,–, což je tedy rozdíl. V případě zájmu mrknu na název, Jangee to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.2.12 14:46

Ahojky také jsem užívala Yaz, byl super, krásně se mi upravil cyklus, po roce užívání jsem se dopracovala k úžasnému nežádoucímu účinku-přestala jsem menstruovat úplně…mě to krásně vyhovovalo…žádný PMS, bolavé břicho atd…jen před užíváním nového platíčka jsem si udělala projistotu test…mohu jen doporučit…pokud jde o nějaké nežádoucí účinky jediné co jsem zaznamenala je delší doba než si moje tělo na antik. zvyklo…asi první 3 měsíce jsem často špinila, pak už ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vasilice
3.2.12 20:56

To by si byla hodná, kdyby si napsala název. Jangee mě vyjde na 670Kč. A je to znám oprati Yazu za 890Kč.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

Těhotenský test 2v1