Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@luhp píše:
Ahojky, já jsem MS taky neměla. Když jsem se ptala Dr., tak je to prý normální, ničeho se nemám bát. Postupem jsem si na to zvykla natolik, že teď už mi to přijde normální.
Teda MS dorazila 4 den večer…
né 3 den!! Takže těhulka ze mě není
Hurá ![]()
Ahoj holky, presla jsem z Minisistonu na Yaz kvuli tomu, ze jsem po Minisistonu nabrala 6kg. Prvni tabletu jsem uzila hned po posledni aktivni tablete Minisistonu. Druhy tyden pri brani 1. plata jsem zacla spinit (skoro az krvacet) a trvalo to tyden. Ted jsem v pulce 2. plata a MS nikde. Stalo se Vam to nekdy? Behem toho jsem mela priznaky, ze dostanu MS (bolest bricha, pnutí v prsou…), ale neprisla. Doufam, ze ted uz to dostanu. Tehu bych byt nemela, pro jistotu jsem si delala test a byl negativni. Jak Vam dlouho trvalo, nez se vam srovnal cyklus? Muze to treba byt zpusobeno stresem? Mam pred obhajobou a myslim, ze jsem ted celkem i ve stresu.
Dekuju
Terka
ahoj, ja při tenhle antikoncepci nemenstruuju skoro vubec. Jen jeden den trošku krvacim, ale stači intimka.
Prvni mesic uzivani se mi stalo, že jsem špinila i mimi bile tabletky. Pry je to normalni, rikal dr
Dobrý den,
Yaz beru asi 5 měsíců a už potřetí se mi stalo, že celý měsíc špiním. Měla bych měnit? K Yaz beru Euthyrox 150 - může to mít vliv? Díky,
E
@nepalia píše:
Dobrý den,
Yaz beru asi 5 měsíců a už potřetí se mi stalo, že celý měsíc špiním. Měla bych měnit? K Yaz beru Euthyrox 150 - může to mít vliv? Díky,
E
Dobrý den,
no, já bych se určitě poradila s doktorem.
Korena: Ahoj, heleď to jsem jednou udělala. Rozhodně nevynechávej ty bílý mockrát za sebou. Udělala jsem to a snad 3/4 roku jsem měla naprosto černou menstruaci, hrozně divnou konzistenci a nemohla jsem se toho zbavit. Taky jsem neustále špinila.
Ale jinak když přeskočíš placeba, tak menzes (alespoň u mě) nepřijde.
Alternativou je jangee
je na stejné bázi a stojí o 300kč méně ![]()
Ahoj, Yaz beru něco málo přes rok. Přibrala jsem po ní 10 kg ajsem totálně frigidní. Doberu platíčko a končím. ![]()
Uz vic nez 5 mesicu beru YAZ. Od zacatku uzivani jsem ani jednou nemestruovala. Tabletky beru vzdy ve stejnou dobu a nikdy jsem nevynechala
Takze jen doufam, ze me i pres to, ze nemam MS, tato antikoncepce 100 % chrani a nebudu tehotna. Tak si tak rikam, ze mozna radsi prejdu na jinou HA, kde budu mit MS a nebudu se desit toho, ze bych do toho mohla vlitnout. Co si myslite vy, holky?
Jsem 100 % chranena i bez MS? Ja myslim, ze jo, jen potrebuju uklidnit od nekoho jineho
Jinak co se tyce teto HA, vaha se o nejake to kilo snizila, plet bych rekla, ze je stejna, chut na sex bych ale popravde rekla, ze se snizila oproti jinym HA, ktere jsem mela, prsa beze zmeny, a MS zadna ![]()
Ze začátku jsem z toho měla také strach, a proto jsem se ptala přímo dr.. Dle dr. je normální. Takže chráněná jste, nebojte se
. Já jsem YAZ brala skoro třičtvrtě roku a byla jsem s ním nadmíru spokojená. Letos na jaře mi dr. dal Jasminelle, ale teď jsem se vrátila zpět k YAZu. Po Jasminelle jsem přibrala za 4 měsíce 10 kg
. Jsem zvědavá, jestli se mi to podaří shodit.
Ahoj, mohu začít užívat antikoncepci 5 dní po menstruaci nebo to nefunguje?