Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zdravím..uživam yaz 5let a nemám měsičky chtěla jsem se zeptat jestli je možne otěhotnět když nemám měsičky a těhotenský test je pozitivní..děkují za odpověd ![]()
zdravím všechny..byla jsem na gyn.prohlídce a paní doktorka mi potvrdila 7tydnu těhotenství přes užívani yaz..
Ahoj, mám takový dotaz. Přecházím z jiné antikoncepce na Yaz, ale nejsem si jistá, kdy mám vzít první pilulku. Dnes jsem vzala poslední pilulku staré antikoncepce a měla bych mít sedmidenní pauzu. Ale na letáčku píšou, že si jí mám vzít první den MS, tak si prostě nejsem jistá, kdy novou pilulku mám vzít. MS dostávám třetí den v sedmidenní pauze, takže jí mám vzít za tři dny při MS, nebo až mi skončí pauza u té staré antikoncepce?
Ahoj, dnes mi moje doktorka Yaz předepsala taky poprvé. Řekla mi, že ji mám nasadit další den po dobrání mé antikoncepce (tzn. nebudu vynechávat).
Přesně tak nemá se vynechávat. Pak by hrozilo, že antikoncepce by nebyla 100% ![]()
No, mě teda doktorka nic neříkala, že mám vynechat, myslela jsem, že teda budu mít sedmidenní pauzu…
Můžu si při této HA Yaz prodlužovat cyklus? jako, že budu brát třeba dvě platíčka za sebou? Nebo to nejde?
Beru tak 3 roky, hned co vyšla na trh. Předtím jsem brala Yasminelle, což je to stejný, jen se 7mi denní pauzou… Beru 2 plata po sobě a pak dám teprv pauzu a spokojenost… Maximální
Cena mi přijde vcelku v pohodě, nikdy jsem levnější neměla (Yasminelle stála tak možná o 50,– míň, což je zanedbatelný a byla to moje první HA).. Navíc je tam málo hormonů (oproti jiným). Mně vyhovuje, jiné nemusí ![]()
Takže můžu brát dvě paltíčka za sebou jen ty růžové tobolky a ve druhém platíčku pak i ty bílé neaktivní… a Yasminelle je ted momentálně ještě dražší než Yaz
No vidíš to
Já beru 2 za sebou, byly doby kdy i 3 a pak teprv pauza. Prostě jsem vynechala ty bílý a jela těch 48 dní v růžových
A když by „to“ vyšlo na dovču atd., tak jak říkám, i ty 3… GynDr říkala, že prej není problém to brát v kuse furt a udělat pauzu třeba jednou do roka. Kámoška to tak má, ale to mě zas přijde takový „divný“, jestli víš jak to myslím. Jsem na to tak zvyklá už
Ale jsou fakt v pohodě ![]()
Já jsem jednou takhle brala Yadine 3 plata v kuse a hrozná bolest břicha normálně porodní bolesti..pak ze mě vypadl kus krve a sliznice cca 1×3 cm velký…a když vypadl tak pak bolesti odešly.. takže budu brát maximálně dvě platíčka za sebou víc asi nerisknu..
Wow! Mě teda naštěstí nikdy nic, jen trošinku špinění mezi cykly před ukončením třetího platíčka.. Však uvidíš
Já jedu po dvou, mně to tak vyhovuje
![]()
Jo no byla jsem z toho v šoku… prvně jsem myslela, že jsem potratila,ale zdálo se mi to jako nesmysl,když jsem nevynechala…byl to asi kus sliznice s krví a ty kusy ze mě vypadly 2…A taky pojedu po dvou platíčkách a je to.. ![]()
Ahojte..tak jsem dnes byla u Dr. napsal mi Yaz..ale do ted beru Yadine, řekl mi, že mám udělat 7 denní pauzu a pak nasadit Yaz kde je pauza jen 4 dny..Mám se tedy chránit ještě např. kondomem?