Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fíková tak to nevím, tak dalece jsem to nesledovala ale nebyla bych si tím tak jistá, já to mám nastavený pouze pro přátele, nemám tam žádný údaje o bydlišti, o studiu, o práci, datum narození a nevím co všechno tam jde vyplnit, chat mám vypnutej aby mě nikdo neviděl, mám to vyloženě jenom kvůli pár lidem - kdyby mně nebylo blbý smazat spolužáky, tak ani ty tam nemám
, a kvůli bazárkům. ![]()
Ještě jsem se ale nesetkala s někým kdo by odsuzoval ať jednu nebo druhou stranu
každýho věc jestli má nebo nemá fb a u nás se teda o fb nějak extra nemluví
. Už kolikrát jsem ale viděla nějakej film, kde se o fb dost mluví a pak mě teda film přestal bavit
.
FB sice mám, ale už jsem uvažovala, že ho zruším. Mám tam asi 80 „přátel“. Nejsem zrovna moc společenskej člověk a tak mi k sociálnímu kontaktu stačí má rodina a holky ze školy či práce. S nikým z nich si stejně přes FB nepíšu, takže ho člověk spíš používá, aby se podíval, co se děje u druhých. Občas to dělám, ale je mi to docela proti srsti. Akorát pak mám pocit, že na mě padá syndrom FOMO.
Jinak znám plno lidí, kteří si FB nikdy nezaložili nebo si ho naopak zrušili. Nikdo se na ně nekouká nijak blbě (nebo aspoň ty inteligentní lidi). Je to přeci každého věc. A když se na tebe budou koukat blbě, tak stejně jen proto, že nebudou mít možnost zkouknout vaše fotky ![]()
@jane-e píše:
no tak mezi socialni siti a diskuznim forem trochu rozdily jsou, navykove bude asi oboje
Je to skoro stejne. A oboji mam rada. Tady lidi a tam lidi. Umim byt tady i tam cely den ale taky nemusim ![]()
@Brave píše:
To jsi napsala dobře, asi to takhle neumím vysvětlit ale mám to taky tak, nechci ho bojkotovat, jen se ale podívej, kolik lidí zvedne ze židle když se objeví diskuse antipatie k FB
Nějak jsem se ještě nedočetla, že by se tu někdo hádal, spíš ty jsi hodně defenzivní. A tvůj úvodní příspěvek byl tak plný citu, že se nad tím prostě někdo zamyslí no, co čekáš
![]()
fear of missing out
o tom se teď docela dost píše. Člověk má pocit, že si všichni kolem něj užívaj, když vidí všechny ty různý fotky a má pak pocit, že mu něco uniká ![]()
@l.smrček to jsou teda věci
zas jsem se dozvěděla něco nového teda. ![]()
hihi, to jsem ráda, že jsem taky někdy mohla předat něco ze svých vědomostí ![]()
@hanka.br. facebook je technologicka vec, o ktere se hodne pise, me duvody ho nemit prameni z informovaneho rozhodnuti, ne z rozmaru.
@l.smrček píše:
@Bravefear of missing out
o tom se teď docela dost píše. Člověk má pocit, že si všichni kolem něj užívaj, když vidí všechny ty různý fotky a má pak pocit, že mu něco uniká
no tak to hledím,,co jsou za novinky okolo facebooku…,to tedy slyším poprvé, FOMO…
@vykladzkaret píše:
@hanka.br. facebook je technologicka vec, o ktere se hodne pise, me duvody ho nemit prameni z informovaneho rozhodnuti, ne z rozmaru.
Aha, ju, chape. Taky nenavidim FCB