Argumenty - odložení očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepř. mišanila
21.9.13 21:46
@kaspluc píše:
Tak pardon, normalnimu cloveku dojde, ze chces potvrdit to, ze deti, ktete zemrely nemely ockovani. TO, ZE JE MATKY NEOCKOVALY JE JAKSI ZJEVNE NE? KDYZ OCKOVANI NEMELY :?: A to, ze jsou to bio matky je take jasne. Normalni matky totiz to hlavni ockuji :jazyk:.

V tom článku se ale nepíše ani to, že očkované nebyly, tam odkud to víš že nebyly a z jakého důvodu nebyly očkované?

Píše se tam o dětech mladších 4 měsíců, pokud vím, tak s očkováním se začínalo okolo třetího měsíce, je možné, že se s očkováním v těchle případech ještě ani nezačalo.

Mohlo se i stát, že ty děti třeba ještě nemohly být z nějakého důvodu očkované? Někdy se stalo, že se hexa odkládala, protože dítě nemělo zahojenou reakci po TBC.

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
21.9.13 21:49
@adam755 píše:
Ty zjevně vůbec nepobíráš myšlenku kolektivní imunity, ale už mě nebaví vysvetlovat dokola totéž, to je jako házet hrách na stěnu. Spíš by mě zajímalo, co si myslíš o povinných preventivních prohlídkách dětí u lékaře? Nebo o povinném tělocviku, výtvarné, hudební výchově ve školách? To je zkrátka pořád totéž, tento stát má nějaká pravidla, například povinnou školní docházku. Zrušila bys to? Kolik dětí má z paní učitelky trauma a skolu nesnáší? Proč proti tomu nikdo nebrojí? Pro mě byla například každá hodina VV utrpení, nešlo mi to, můj obrázek byl vždy ze všech nejošklivější. Měli jít moji rodiče demonstrovat před školu?Občas se tady dočtu, že rodiče, kteří ockuji, se chovají jako stádo. Asi proto, že dodržují zákonné a jiné normy. Kdežto neočkovače asi osvítil Pánbůh. A víte co, já asi přestanu platit daně. Jsem přesvědčená, že je pro mě lepší je neodvádět. Budu přece potom mít víc peněz. A teď jsem na to kápla a všichni, kdo je odvádějí, jsou podle mě ovce. To je stále jedno a totéž.

Moc se mi nelíbí tvůj poněkud agresivní styl diskuze. nešlo by mít každá jiný názor a oprostit se od rejpání a ironie? Díky, byla by to příjemnější diskuze.

Třeba ten hrách na stěnu házím já a nepobíráš to celé ty…

Kolektivní imunita, nějak nevím, jak jsi došla k názoru, že tohle nechápu, ale budiž, myslíš že těch pár stovek nebo kolik je neočkujících ohrožuje naši kolektivní imunitu natolik, že se tu rozjedou epidemie? Já si to nemyslím, takže proto říkám, že mě neohrožují…

Pokud nebude očkovat nikdo, tak to je jiná záležitost, ale to nenastane, pokud nedojde ke společenské anarchii nebo nějaké katastrofě. Nikdy nebudou očkovat všichni, leda že bys všem přiložila pistoli k hlavě… A i na teorii kolektivní imunity jsou různé názory, jako skoro na vše.

Srovnávat povinnou školní docházku a povinné očkování nelze, na povinnou školní docházku ti asi nikdo neumře, neochrne atd. Nutit někoho k něčemu co může mít negativní dopad na jeho zdraví je kontroverzní záležitost, se školní docházkou a tvým školním traumatem se to srovnat nedá.
S povinnýma prohlídkama u pediatra kupodivu problém nemám stejně jako s povinností platit daně a chodit do školy, chpdit do práce, nevím proč bych měla mít. Jen proto, že považuju povinnost očkovat ze zákona za špatnou, tak opravdu nějakou anarchii nepodporuju.

Jen chci očkovat dobrovolně stejně jako v některých dalších zemích EU, funguje to tam, nevím proč by nemohlo tady…

• Citovat
  • Upravit
adam755
21.9.13 22:00

Ale no tak, na očkování se umře nebo ochrne? To už je snad trochu přehnané. Internet snese cokoli, ale tomuhle opravdu nevěřím.

A kolektivní imunita nebude fungovat, pokud maminky osvícené se svezou na tom, že maminky ovce ockuji a tudíž riziko nákazy není vysoké. Je rozdíl mít ve školce o 50 dětech 2 děti neočkované ze zdravotních důvodů anebo tytéž 2 děti + dalších 5, 8, 10 dětí osvícených maminek. Riziko zavlečení nákazy roste exponenciální řadou.

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
21.9.13 22:17
@adam755 píše:
Ale no tak, na očkování se umře nebo ochrne? To už je snad trochu přehnané. Internet snese cokoli, ale tomuhle opravdu nevěřím.A kolektivní imunita nebude fungovat, pokud maminky osvícené se svezou na tom, že maminky ovce ockuji a tudíž riziko nákazy není vysoké. Je rozdíl mít ve školce o 50 dětech 2 děti neočkované ze zdravotních důvodů anebo tytéž 2 děti + dalších 5, 8, 10 dětí osvícených maminek. Riziko zavlečení nákazy roste exponenciální řadou.

Stává se to vyjímečně, ale stát se to může. Projdi si internet, i takové případy po světě najdeš…otázka je, jestli tomu budeš věřit, záleží jak moc je tvá víra v bezpečnost očkování neochvějná.
V souvislosti s očkováním se mluví se spíše třeba o cukrovce 1. typu nebo epilepsii, ale i to jsou pro mě důvody očkování zdobrovolnit zvlášť pokud v čechách úplně chybí fond na odškodnění postižených narozdíl od některých dalších zemí. Na jedné straně stát očkování vymáhá, ale za problémyy odmítá nést zodpovědnost.

Ale maminky „ovce“ budou očkovat za každých okolností a je jich většina, takže počet těch dětí „osvícených“ stoupat příliš nebude. I v zemích, kde se očkuje dobrovolně, je proočkovanost vcelku vysoká.

Já bych teda očkující matky ovcema nikdy nenazvala, stejně jako neočkující nenormální, fanatičky a podobné oblíbené nálepky…

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
21.9.13 22:45
@nepř. mišanila píše:
V tom článku se ale nepíše ani to, že očkované nebyly, tam odkud to víš že nebyly a z jakého důvodu nebyly očkované?

Píše se tam o dětech mladších 4 měsíců, pokud vím, tak s očkováním se začínalo okolo třetího měsíce, je možné, že se s očkováním v těchle případech ještě ani nezačalo.

Mohlo se i stát, že ty děti třeba ještě nemohly být z nějakého důvodu očkované? Někdy se stalo, že se hexa odkládala, protože dítě nemělo zahojenou reakci po TBC. [/citac
Podstata je, ze zemrely neockovane. Ockovane ne a proto JE TREBA OCKOVAT. chapes to??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
21.9.13 22:46

Je uplne fuk proc ockovane nebyly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.mišanila
21.9.13 22:49
@kaspluc píše:
@nepř. mišanila píše:

Mohlo se i stát, že ty děti třeba ještě nemohly být z nějakého důvodu očkované? Někdy se stalo, že se hexa odkládala, protože dítě nemělo zahojenou reakci po TBC. [/citac
Podstata je, ze zemrely neockovane. Ockovane ne a proto JE TREBA OCKOVAT. chapes to??? :nevim:

A kde je to uvedené, že zemřely neočkované děti?

Možné to je, že očkování ještě nedostaly, ale tam tyhle informace chybí.
Jen mě udivuje, že hned víš, že ty děti měly matky neočkovačky. To totiž z tohoto článku poznat nemůžeš…

• Citovat
  • Upravit
nepř.mišanila
21.9.13 22:55
@kaspluc píše:
Je uplne fuk proc ockovane nebyly…

ale není fuk, že tady píšeš nepodložené zvěsti o supermatkách, ktere chránily jejich organismus před nevativním vlivem očkování a neočkovaly.“ když vůbec netušíš, jestli neočkované byly a proč…

• Citovat
  • Upravit
adam755
22.9.13 08:00
@nepř. mišanila píše:
Stává se to vyjímečně, ale stát se to může. Projdi si internet, i takové případy po světě najdeš…otázka je, jestli tomu budeš věřit, záleží jak moc je tvá víra v bezpečnost očkování neochvějná.
V souvislosti s očkováním se mluví se spíše třeba o cukrovce 1. typu nebo epilepsii, ale i to jsou pro mě důvody očkování zdobrovolnit zvlášť pokud v čechách úplně chybí fond na odškodnění postižených narozdíl od některých dalších zemí. Na jedné straně stát očkování vymáhá, ale za problémyy odmítá nést zodpovědnost.

Ale maminky „ovce“ budou očkovat za každých okolností a je jich většina, takže počet těch dětí „osvícených“ stoupat příliš nebude. I v zemích, kde se očkuje dobrovolně, je proočkovanost vcelku vysoká.

Já bych teda očkující matky ovcema nikdy nenazvala, stejně jako neočkující nenormální, fanatičky a podobné oblíbené nálepky…

Nesouhlasím s tím, že stát očkování vymáhá. Když někdo očkovat nechce, nemusí. Na umístění v mateřské školce ani na školy v přírodě atd. nemá nikdo právní nárok, takže škola takové dítě může odmítnout. To je asi samozřejmé. Pokud se někdo bojí, že dítě po očkování umře, riziko neumístění ve školce je proti tomu úplně malicherné. Navíc - fond odškodnění?? Peníze dokážou vrátit dítěti zdraví?

Zkrátka a dobře, spousta nemocí už téměř vymizela, takže rodiče ztrácejí respekt, svezou se na tom, ze drtivá většina ostatních rodičů očkuje a potom se ještě snaží přes soudy domoct přijetí do školky. A tváří se, jak na to vyzráli. Je to stejné jako s tím neplacením daní. Já sama nemám vůbec problém s neočkováním jako takovým, ale spíš s tou naprosto nesmyslnou argumentací, kterou používají kolikrát lidi, co s námahou udělali maturitu a po pár článcích na netu mají pocit, že toho vědí víc než lékaři. To mě prostě nikdy nepřestane fascinovat.

• Citovat
  • Upravit
3071
22.9.13 09:02

Je mi z toho smutno jak v této hnusné době, místo aby lidé drželi při sobě, tak nedokážou nejen vyslechnout, popř. přijmout názor ostatních, ale dokážou jen nadávat a urážet. Po svých životních zkušenostech bych si nedovolila soudit ČLOVĚKA podle pár názorů na nějaké diskuzi. Je to důkaz sobeckosti, arogance a možného léčení svého vlastního ega. A nazvat někoho hloupého a nevzdělaného, protože nechce své dítě očkovat, promiňte, ale toto je důkaz hlouposti. Možná by bylo vhodné v této diskuzi pokračovat např. za 5,10,15. let, možná by tu někteří jedinci své rozhodnutí změnili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
22.9.13 09:26

Mile maminky. Myslim, ze by to tady chtelo troche taktu a tolerance k nazoru obou stran. Chapu maminky co ockuji hned male kojence, protoze se nemoci boji a tak chapu I maminky, ktere ockovani odlozi a nebo neockuji. Kazda mama chce pro sve dite to nejlepsi.

Ockovani v CR neni povinne, je doporucene a tudiz ukotveno VYHLASKOU a ne ZAKONEM.

Nazor maminky, at se neockovane deti vystehuji do Afriky mi prijde trosku prisprostly a nehodny cloveka s urcitou vyskou IQ. To same muze rict druha strana, at se ockovane deti odstehuji do Afriky, ale neudela to, nema to zapotrebi. Musim uznat, ze v techto diskuzich mi prijdou maminky co odkladaji ocko nebo neockuji vice tolerantni, nez ty co ho tak silene brani.

Myslite, ze statu jde o zdravi nasich deti? Tomu jde jen o to jak usetrit na zdravotnictvi a mit co nejvice pracujicich, co na nej bude vydelavat. Takze nechce zadbe nemocne lidi at uz treba s chripkou, proto tolik ocko proti chripce propaguje. Co pak kdyz ma dotycny po ocku zdravotni problem a rok nepracuje? NIkoho to nezajima a stat nepomuze.

Co s ditetem, ktere nemuze byt kvuli zdravotnimu stavu ockovano a jde do skolky s vasim ockovanym? To byste ho lyncovaly? Vypada to tak. Je to docela smutne, kam tahle spolecnost speje a v cem musi nase deti vyrustat. Nikdo si nikoho nevazi.
Prijde mi, ze kdyz jste se vy podrobily ocku kalendari, tak proste musi kazdy a nedej boze, ze by chtel vyjimku ci odklad.
Jsem zvedava, jestli byste takhle vykrikovaly na verejnosti a do oci dane maminky, nebo se jen schovavate za anonymitu netu.
Co se tyce vzdelani matek premyslejicich o ockovani, neockovani - tak tam bych opravdu nesoudila. Nevite, jake vzdelani maji a hazet je do jednoho pytle je opravdu ubohe.
Budte prosim trochu tolerantni k nazoru jinych. @adam755 & @kaspluc

@kaspluc - preji at je mimi k ockovani naprosto zdrave a vse probehne dobre, bez problemu.

Příspěvek upraven 22.09.13 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
22.9.13 10:06

Mně tyhle debaty velmi připomínají podzimní atmosféru před 17. 11. 1989, kdy se v televizi čím dál víc objevovaly zprávy o demonstracích studentů za svobodu, do toho by se dalo mluvit o „protidemonstracích“ dělníků, kteří studenty a jejich přívržence napadali, co si to dovolují, že jsou mladí a pitomí a rozvracejí nám tu stát.. A lidi ve městech (krom těch, kteří se také vydávali na místní demonstrační pochody) svorně nadávali na to, že tady studenti vyvolávají nepokoje, že z toho akorát bude průser.. - a víceméně nálada byla vůči demonstrujícím buď rezervovaná ve smyslu radši se do toho nebudu plést a počkám, jak to dobpadne, nebo velice, velice nevstřícná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. mišanila
22.9.13 10:29
@adam755 píše:
Nesouhlasím s tím, že stát očkování vymáhá. Když někdo očkovat nechce, nemusí. Na umístění v mateřské školce ani na školy v přírodě atd. nemá nikdo právní nárok, takže škola takové dítě může odmítnout. To je asi samozřejmé. Pokud se někdo bojí, že dítě po očkování umře, riziko neumístění ve školce je proti tomu úplně malicherné. Navíc - fond odškodnění?? Peníze dokážou vrátit dítěti zdraví?Zkrátka a dobře, spousta nemocí už téměř vymizela, takže rodiče ztrácejí respekt, svezou se na tom, ze drtivá většina ostatních rodičů očkuje a potom se ještě snaží přes soudy domoct přijetí do školky. A tváří se, jak na to vyzráli. Je to stejné jako s tím neplacením daní. Já sama nemám vůbec problém s neočkováním jako takovým, ale spíš s tou naprosto nesmyslnou argumentací, kterou používají kolikrát lidi, co s námahou udělali maturitu a po pár článcích na netu mají pocit, že toho vědí víc než lékaři. To mě prostě nikdy nepřestane fascinovat.

Stát očkování vymáhá prostřednictvím nátlaku lékařů, nahlašování na hygienu a sociálku. Ten tlak je obrovský, nevím, jak je to dnes, ale donedávna hrozily soudní tahanice a pokuty. Co se týče školek, tak tam se neshodneme, podle mě je to jen jedna z možností toho nátlaku. Někteří rodiče to řeší soukromýma školkama.

Peníze zdraví nevrátí, ale máš vůbec představu kolik stojí léky, rehabilitace, lázně, obzvlášť pokud to dítě má závažnější následky? Jak moc to může ovlivnit a omezit chod celé rodiny a kolik t pak celé stojí?
Je správné, pokud se na tom finančně podílí stát, protože stát k očkování rodiče nutí, tak pak musí nést následky, ne rodiče samotní. Pokud vím, tak tyto fondy existují v USA a Velké Británii, možná i jinde.

• Citovat
  • Upravit
4833
22.9.13 10:42

Holky, ruku na srdce, kdo z vas a kdy byl naposledy ockovany a proti cemu? Kdyz se tetanus mohl posunout z 15let na 20, tak pocitam, ze I ta detska ocko maji nejakou rezervu. A nebo nemaji, protoze na nezralem organizmu proste nefunguji. A proto se ockuje od par mesicua tolikrat. Proc maji detske vakciny vetsi obsah/objem antigenu (tim nemyslim pocet antigen)a nemuzou se davat vetsim detem a dospelym? Proc se dospeli neockuji na vsechny detske nemoci I kdyz je meli ockovane a davno prosle, kdyz je muzou prenest na deti ve skolkach a rodinach? Zdravotnici se ockuji, ale na svou ochranu a ne ochranu pacientu, tak proc se neockuji urednici a zamestnanci ve skolstvi, detsti lekari atd?
Kdyz jsem se ptali na si Dr na MMR, tak rekla kolem 2 let. Ale na argument, ze dite nebude kryte v puberte, kdy to potrebuje jen pokyvala a dala za pravdu. Je ochotna dat jednu davku pred skolkou (kvuli skolce a ne nasemu diteti) a druhou davku az treba v 11 letech. Nebylo by tedy lepsi, nechat deti tyhle nemoci prodelat pripadne ockovat az pred pubertou? Proc to davit batolatum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
22.9.13 11:21
@kamce píše:
Je mi z toho smutno jak v této hnusné době, místo aby lidé drželi při sobě, tak nedokážou nejen vyslechnout, popř. přijmout názor ostatních, ale dokážou jen nadávat a urážet. Po svých životních zkušenostech bych si nedovolila soudit ČLOVĚKA podle pár názorů na nějaké diskuzi. Je to důkaz sobeckosti, arogance a možného léčení svého vlastního ega. A nazvat někoho hloupého a nevzdělaného, protože nechce své dítě očkovat, promiňte, ale toto je důkaz hlouposti. Možná by bylo vhodné v této diskuzi pokračovat např. za 5,10,15. let, možná by tu někteří jedinci své rozhodnutí změnili…

Myslim, ze i vy za 5,10,15 let nazor zmenite ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek