Argumenty - odložení očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
adam755
22.9.13 18:21

@Moodymare V Africe možná teď není pro většinu lidí co jíst, ale to v mnoha zemích Asie před 20 lety nebylo taky a podívej se dnes. A nerostné bohatství mají ve srovnání s Asií mnohem větší. Ale to je off topic.

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
22.9.13 18:40
@adam755 píše:
Nátlak lékařů naprosto nesouvisí s tím, jestli je očkování povinné nebo nepovinné. Podívej se do Švýcarska. Spousta norem není napsaná, takže chování je de iure „dobrovolné“, de facto je třeba se chovat nějakým způsobem. V jakém zákoně tam najdeš, že v neděli se nesmí vyhazovat do popelnic skleněné láhve? V žádném. A přesto se to nesmí. Taktéž očkování je dobrovolné, ale lékař Ti důrazně doporučí ho provést. Je Švýcarsko demokratická země? Ano, je, ale na rozdíl od ČR se tam svoboda nevykládá tak, že si každý může dělat, co se mu zlíbí. Naopak dobro celku je na prvním místě.Jinak každý rodič předem ví, že neočkované dítě do obecní školky neumístí, takže o nějakém nátlaku nemůže být vůbec řeč. Opakuju, že na přijetí do školky není právní nárok, protože předškolní vzdělávání není ze zákona povinné. Školka si může dle předem daných kritérií vybrat, koho přijme a koho ne a zdravotní kritérium je jedním z nich. A tato pravidla stanovuje školka, protože školka vyhovuje žádosti rodičů. Někdy mám pocit, že si maminky myslí, bůhví jakou nedělají službu školce, že do ní své drahé dítě dají. Ale ve skutečnosti je to naopak. Kdybys neuměla ani slovo anglicky a šla se hlásit na vysokou školu, kde angličtinu vyžadují a vždy ji vyžadovali, taky bys hovořila o nátlaku? A soudila by ses, že Ti tam neumožnili nastoupit?

Vím, že je ve švajcu očkování dobrovolné, ale já bych si ty švýcary zas tak neidealizovala. ;) Údaje o proočkovanosti nejsou zdaleka nejvyšší, mají třeba problém s malou proočkovaností spalniček, takže i tam se najdou lidé, kteří nevolí ohledně očkování svých dětí jako hlavní prospěch celku, ale rozhodují se podle jiných kritérií. Úplně stejně jako rodiče v jiných zemích včetně čr.

A vím, že tam lékaři očkování důrazně doporučují, je to jejich práce a oni mají v popisu práce očkování věřit a doporučovat, nemůžou jinak.

Ohledně školky je to forma nátlaku ze strany státu podmiňovat přijetí do školky očkováním. Nebo ti dává smysl, že neočkované děti nesmějí do školek a pak pokračují v 6 letech ve školách jako by nic a najednou to, že nejsou očkované nikoho neohrožuje a nikomu to nevadí? Je to jen způsob jak donutit rodiče očkovat, nic ví. Někdo to považuje za dobrý nápad, já ne.

Na vš s angličtinou bych se nesoudila, protože jde o jinou záležitost.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
22.9.13 18:44

Ohledně školky je to forma nátlaku ze strany státu podmiňovat přijetí do školky očkováním. Nebo ti dává smysl, že neočkované děti nesmějí do školek a pak pokračují v 6 letech ve školách jako by nic a najednou to, že nejsou očkované nikoho neohrožuje a nikomu to nevadí? Je to jen způsob jak donutit rodiče očkovat, nic ví. Někdo to považuje za dobrý nápad, já ne.

SOUHLASÍM..jinak bych nikdy neočkovala tak brzo MMR - pokud chci dítě dát do školky tak bohužel musím naočkovat před přijetím, pokud bych nemusela, naočkovala bych dítě až na základní škole v pubertě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
22.9.13 18:45
@adam755 píše:
@Moodymare Já jsem nikoho nikam neposílala, jen jsem se tomu divila. Pokud se nepletu, žiješ v Anglii, ne? Já už jsem žila leckde, v Anglii taky a bylo mi tam dobře, v Portugalsku ještě lépe. Že jsem skončila nakonec v ČR, je více méně náhoda a doufám, že ani to není finální. Pokud mi to někde nevyhovuje, nebudu demonstrovat ani psát petice, protože řešení dopadne nejspíš až na další generace, ale odstěhuju se jinam, kde mi dle mého názoru bude lépe. Pokud bych tak strašně řešila očkování, jako někteří tady, možná bych i o odstěhování přemýšlela, dokud jsou děti malé a nemají z toho rozum. Stěhují se lidé po celém světě z různých důvodů, i kvůli přesvědčení. A Afrika spolu s Jižní Amerikou jsou kontinenty budoucnosti. Z nemocí tyto maminky nejspíš strach nemají, takže je to tam pro ně půda posvěcená.

No to by se ale musela odstěhovat půlka čechů do zahraničí, protože někomu vadí očkování, jinému politický systém a politici, nepoctivost, zločinnost, tunelování a já nevímcoještě.

Pokud by každý, kterému v této zemi něco nevyhovuje a rád by to změnil měl odjet, tak tady asi zůstane pár lidí…odstěhovat se není vždy řešení. Lepší je třeba se snažit to, co ti nevyhovuje změnit.

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
22.9.13 18:56
@kaspluc píše:
Ano neplati to vzdy a to jsem i psala…ale je dulezite si secist procenta umrtnosti po neockovani a ockovani a procenta umrtnosti na nezadouci ucinky, zapojit mozek a je to :jazyk:. Co vam vyjde? Ze je lepsi ockovat…No a kdyz ockujete, nemyslim si, ze musite jeste psat :lol: a zastavat se tech, co neockuji vubec. Protoze sama mate dite naockovane, jak pisete, bojite se nemoci. A to by snad mel kazdy a ja nechapu, ze matka, ktere sve dite miluje ho neockuje a nechrani. To proste neni milujici zodpovedna matka a hotovo. To mi nikdo nevymluvi!

Mně nevychází, že je vždy lepší očkovat. Záleží na konkrétní nemoci, věku, zvládnutí předchozích očkování a celkovém zdraví dítěte. Já bych vše co je v očkovacím kalendáři určitě neočkovala, kdybych měla tu možnost.

A nikoho se až tak nikoho nezastávám, ale chápu důvody, proč někdo neočkuje, stejně jako chápu, proč někdo očkuje.

Nedávno jsem třeba musela dceři dát před školkou MMR, systém mě nutí očkovat dítě, které není úplně zdravé a je tam jisté riziko, že by to mohla zdravotně odnést. Individuální plán od neurologa nedostane, i když posvěcení očkování taky ne, a od pediatra už vůbec ne, na soukromou školku není. Takže riskuji možné problémy, i když bych to radši nedělala.
Kdyby to bylo na mém rozhodnutí, dostala by první dávku MMR až v pubertě. Takže já jsem očkující spíše z donucení, alespoň u některých vakcín.

• Citovat
  • Upravit
adam755
22.9.13 20:18
@nepř. mišanila píše:
Vím, že je ve švajcu očkování dobrovolné, ale já bych si ty švýcary zas tak neidealizovala. ;) Údaje o proočkovanosti nejsou zdaleka nejvyšší, mají třeba problém s malou proočkovaností spalniček, takže i tam se najdou lidé, kteří nevolí ohledně očkování svých dětí jako hlavní prospěch celku, ale rozhodují se podle jiných kritérií. Úplně stejně jako rodiče v jiných zemích včetně čr.

A vím, že tam lékaři očkování důrazně doporučují, je to jejich práce a oni mají v popisu práce očkování věřit a doporučovat, nemůžou jinak.

Na vš s angličtinou bych se nesoudila, protože jde o jinou záležitost.

Ve škole se s tím jednak nedá nic moc dělat, protože ta je ze zákona povinná, druhak tam děti nespí, nesdílí hračky, neválí se tolik po zemi, hygienická situace je zkrátka trochu odlišná. Ale spíš převažuje asi to, že do školy děti zkrátka musí. A neznamená to ještě, že neočkování nikomu nevadí, protože pak by je pouštěli třeba i na ty školy v přírodě.

• Citovat
  • Upravit
adam755
22.9.13 20:36
@nepř. mišanila píše:
No to by se ale musela odstěhovat půlka čechů do zahraničí, protože někomu vadí očkování, jinému politický systém a politici, nepoctivost, zločinnost, tunelování a já nevímcoještě.Pokud by každý, kterému v této zemi něco nevyhovuje a rád by to změnil měl odjet, tak tady asi zůstane pár lidí…odstěhovat se není vždy řešení. Lepší je třeba se snažit to, co ti nevyhovuje změnit.

Na politický systém ani tunelování se neumírá ani na ně nelze ochrnout. Tady jsem se dočetla, že na očkování to lze. Pokud se tedy jedná o otázku zdraví, života a smrti, považuji přestěhování se za adekvátní možnost. Kvůli Zemanovi asi emigruje málokdo, ačkoli v hospodě s chlapama o tom možná bude vykládat.

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
22.9.13 21:33
@adam755 píše:
Na politický systém ani tunelování se neumírá ani na ně nelze ochrnout. Tady jsem se dočetla, že na očkování to lze. Pokud se tedy jedná o otázku zdraví, života a smrti, považuji přestěhování se za adekvátní možnost. Kvůli Zemanovi asi emigruje málokdo, ačkoli v hospodě s chlapama o tom možná bude vykládat.

Udivuje mě, že jsi se to dočetla až tady, pokud se o očkování zajímáš víc do hloubky, musela jsi se o tom dozvědět už dřív.

Pokud by se za neočkování odebíraly děti, zavírali rodiče do vězení, tak je přestěhování adekvátní reakce. V současné situaci ne, tak vyhrocené to tu ještě naštěstí není, i když kdoví co přijde, lidí, kterým nevadí represivní stát je tu pořád dost…

• Citovat
  • Upravit
adam755
22.9.13 21:47
@nepř. mišanila píše:
Udivuje mě, že jsi se to dočetla až tady, pokud se o očkování zajímáš víc do hloubky, musela jsi se o tom dozvědět už dřív.Pokud by se za neočkování odebíraly děti, zavírali rodiče do vězení, tak je přestěhování adekvátní reakce. V současné situaci ne, tak vyhrocené to tu ještě naštěstí není, i když kdoví co přijde, lidí, kterým nevadí represivní stát je tu pořád dost…

Dočetla jsem se to už dřív, ale jak už jsem psala, skutečným příběhům z Internetu věřím jen někdy. No nic, dnes jsme měli dlouhý den, tak dobrou noc.

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
22.9.13 22:04

Dobrou noc.

http://www. thedetail. tv/issues/2/vaccines/rob’s-story-the-fight-for-compensation

Tohle teda není čtení zrovna na dobrou noc, zde očkování MMR skončilo „jen“ epilepsií a těžkým mentálním postižením.
Po mnohaleté právnické tahanici přiznáno odškodnění od státu z fondu pro podobné případy ve Velké Británii.

Už si připadám jak „černá kronika“ z jak žijí duchové :D, ale těch případů není zas tak málo, jak se může z oficiálních médií zdát. Ale většina dětí samozřejmě přežije očkování v relativním zdraví.
Jen si myslím, že k očkování je potřeba přistupovat mnohem opatrněji, než se dnes děje…

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
22.9.13 22:22

@smurfka Ja a fanatycka, to urcite no, to js jsem hahaha:-). Asi tim ze dam povinne ockovani. Dld meho jsou fanatycky neockovatelky a hotovo. Neminim se o tom uz bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
22.9.13 22:27

@kaspluc no konečně, amen :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
22.9.13 22:27
@Sibyla0 píše:
@kaspluc psala jsi, že jsi učitelka na ZŠ. Tak kde jsi, prosím tě, viděla stovky porodů? 8o :think:

Protoze pulka rodiny pracuje v porodnici ;).Tim padem resime porody neustalea kdykoliv tam mohu jit za znamou osobou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
22.9.13 22:28
@micelinka píše:
@kaspluc no konečně, amen :mavam:

Myslim, ze s hlupakama je to totiz naprosto zbytecne :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.9.13 23:14

@kaspluc
teda musím říct, že doufám, že moje dítě NIKDY nebude učit takováhle hrubá, netolerantní, do huby si nevidící učitelka 8o ¨Kdyby hloupost nadnášela, ty se milá dámo vznášíš jako holubička-jak řekl klasik… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek