Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zakladatelko, máš to rozhodně těžké. Máš velkou zátěž kvůli těm psych. diagnózám, na druhou stranu, z nedostatku spánku a dlouhodobého vyčerpání se i zdravý člověk může zbláznit velmi snadno. Nechápu, proč si tolik nakládáš. Nemusíš zvládnout všechno, nemusíš děti vodit na kroužky, chodit s nimi do obchodu, vůbec jsi neměla jezdit na tu dovolenou s rodiči, mělas jim dát děti a užít si týden nebo 2 klidu.
Měla jsem děti po roce, dost nemocné, tak něco o tom vím. A taky že jsem si nakládala zbytečně sama. Miluješ děti, tak se starej především sama o sebe, zhroucená jim budeš k ničemu.
K ADHD - však nemusíš být vyšetřená jediným odborníkem v republice, léky na ADHD ti napíše každý psychiatr, stačí cílený rozhovor. Na netu jsou teď k dispozici i psychiatři online, co ti pošlou recept. Vyzkoušíš a uvidíš.
Rozhodně bych se nevzdávala tak snadno AD, ale jestli nemůžeš najít žádné ideální, tak chápu, že tápeš. Nicméně ta tvoje věta „kdo jsem“ bez AD, mi napovídá, že jdeš trochu špatným směrem. AD tě mají dostat do normy. Ale dobře si pamatuju, na ty dny vyčerpání, kdy jsem byla mimo a cítila se jako v jiném světě - to prostě není AD, to je tím vyčerpáním a nedostatkem spánku. I toto způsobuje přibírání, ta dlouhodobá zátěž. Vyřeš nejprve tohle a potom zkoušej vysazovat léky.
@Anonymní píše:
@kulíšek_s_bambulí dekuji moc za tva slova. Vim, ze nejsem sama, kto se v tom mota. Ze je hodne zen, co jsou na to samy a jsou na tom hur… Pro me asi byla nejhorsi ted ta dovolena v Chorvatsku, nechtej nic jist (a to je normalne sileny jedlik), nechtel spat, neco na nej vlezlo… Ocividne zmena prostredi nic pro nej. A ja absolutne nevedela, co s nim mam delat. Nerekne co mu vadi, neposloucha, jen knuci a jeci. Jeste v tom vedru ho vsude tahat, bo samozrejme nohy z gumy, kdyz neni po jeho… Jo, je to asi obdobi. Nejaka vyvojova faze, kterou si musi projit
@kulíšek_s_bambulí píše:ta dovca je škoda že to nevyšlo podle představ
Ale fakt je že některé děti změnu prostředí moc nedávají
Jinak já si myslím že je plno maminek co se v tom placaji ale málokterá to dokáže přiznatJá to třeba přiznám úplně v pohodě ale celkově mi přijde že je to zatím spíše tabu takové ty deprese apod
Přesně tak. Málokdo přizná, že mateřství není jen zalité sluncem a nehynoucí láska, ale že občas se chce matce brečet má všeho a všech plné kecky. I těch dětí.
Co se týče zvládání chodu domácnosti, tak si co nejdříve vydupej myčku a doporučuju robotický vysavač
. Pokud nemáš sušičku, prádlo pověs ven, vyfouká se a nemusíš téměř nic žehlit, jen složíš.
@Adaneli mycku nemame kam dat, mame starou plechovou kuchyn v umakartovem jadre a v nejblizsi dobe se zadna rekonstrukce nechysta. Robo vysavac chci uz dlouho, ale manzel tvrdi, ze nam tu je na nic
susicku mam, ackoli posledne nejak blbe, susi pradlo pul dne…
@Anonymní píše:
@Adaneli mycku nemame kam dat, mame starou plechovou kuchyn v umakartovem jadre a v nejblizsi dobe se zadna rekonstrukce nechysta. Robo vysavac chci uz dlouho, ale manzel tvrdi, ze nam tu je na nicsusicku mam, ackoli posledne nejak blbe, susi pradlo pul dne…
Tak ať panáček vysává, když je robotický vysavač na nic.
Mamka taky celý život poslouchala, že myčka není kam dát, že to nejde. A pak stačil její pobyt v nemocnici, a kdyz se vrátila, čekala na ni myčka
.