Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aenne píše:
je to moč zmíchaný s poševným sekrétem, žádny jiný tajuplný orgán v tele ženy nenajdete, do kterého by se zmestil hrnek vody, jedine močový mechur.
HRNEK? Ja mela vzdy za to, ze to je posevni sekret a ze toho je tak na sprk. To jsem netusila, ze nektere jsou z toho orgazmu tak hotove, ze se z toho pocuraji.
Já když jsem vzrušená, tak se nemůžu potom vyčůrat ani vědomě. Chce se mi, ale nejde to, tak nechápu jak se mi to může povést v posteli.
@Aenne píše:
nekdy je to fakt „mokrý orgazmus“, je toho hodne a nejde o nic jiné, jenom o počurani se při orgazmu, ji vim, nezni to moc poeticky…
to není pravda ![]()
Zdrojem ejakulace jsou tzv. Skeneho žlázy, které se během sexuálního vzrušení naplní tekutinou a mohou být pohmatem cítit přes stěnu vagíny. Zduření tkáně obklopující močovou trubici může být dáno kombinací náplně těchto žláz tekutinou a také zduřením ženské erektilní tkáně, což je ta samá tkáň, která způsobuje erekci u mužů. Často bývá patrné i zduření části klitorisu. K uvolnění tekutiny ze Skeneho žlázy dochází při silném orgastickém stahu, a to jak při pohlavním styku, tak při masturbaci nebo při orálním sexu.
Studie zabývající se vylučovanou tekutinou prokázaly její rozdílné chemické složení než u moči. V ženském ejakulátu se objevuje glukóza, fruktóza a sacharóza, prostatické fosforečné kyseliny a také nízké množství močoviny a kreatininu. V žádném případě to tedy není moč. Jelikož se ale jedná o poměrně vodnatou tekutinu, s močí bývá v mnoha případech zaměňována.
Podle některých výzkumů se zdá, že ejakulaci u žen pomáhá (nebo ji dokonce způsobuje) stimulace Gräfenbergova bodu (neboli bodu G). Nejspíš z tohoto důvodu je také uváděn vyšší výskyt ejakulace u lesbických žen než u heterosexuálních, protože G bod je snazší stimulovat prsty než penisem.
@warita píše:
HRNEK? Ja mela vzdy za to, ze to je posevni sekret a ze toho je tak na sprk. To jsem netusila, ze nektere jsou z toho orgazmu tak hotove, ze se z toho pocuraji.
nepočůtají a nebývá toho hrnek
kdyby se to nastříkalo do hrnku, v velkou pravděpodobností by toho nebyl plný hrnek. U extrémních výstřiků půl hrnku, povětšinou pár čajových lžiček
@Aenne píše:
Když delali vedci uktrazvuk počas mokrého orgazmu žen, tak zjistili, že mechur i když byl pred tím prázdny, se pred orgazmem naplnil a pak vyprázdnil, v moči se ale pri orgazme nachádza aj prostatický antigen, ktorý sa nachádza ale aj v moči žien po orgazme…nic jiného nezustava, jen se zmírit s tim, že nektore z nás se pri orgazmu počuravame.
jenomže to není moč, je to zpětná ejakulace, která jde nejdřív do močového měchýře, záleží na velikosti a tvaru Skeneho žláz, respektive té škvírky, uněkterých žen se jeví, že tam snad vůbec není, možná to je důvod, že něktará ejakuluje a některá ne, zpětná ejakulace jde do močového měchýře. Proto před sexem prázdný v průběhu plný. Běžná ženská ejakulace prostě není počůrání.
@terinka4444
pěkné opáčko a vysvětlení.
s Besserwisserkou toho, ale moc nenadiskutuješ, ona VÍ, víš?!
@terinka4444 píše:
jenomže to není moč, je to zpětná ejakulace, která jde nejdřív do močového měchýře, záleží na velikosti a tvaru Skeneho žláz, respektive té škvírky, uněkterých žen se jeví, že tam snad vůbec není, možná to je důvod, že něktará ejakuluje a některá ne, zpětná ejakulace jde do močového měchýře. Proto před sexem prázdný v průběhu plný. Běžná ženská ejakulace prostě není počůrání.
taky jsem cetla, ze to neni moc. ale cert vi
osobne to nemam.
@Bůča píše:
taky jsem cetla, ze to neni moc.ale cert viosobne to nemam.
jo ![]()
@Aenne píše:
je možné, že máte pravdu, četla jsem o tem výskume a tam to bylo popsáno tak nejak, že pokud se jedná o dve - tri lžičky při orgazme, tak jde o výluček skeného žlaz, ale pokud jde větší množství, nekde se uvádi i pul litru, tak jde o moč.
já si tedy půl litru taky neumím představit a nemyslím, že je to běžné, asi bych se i klonila k tomu, že půl litru bude moč, já totiž ale si neumím představit ani půl litru moči, to je strašný množství na ejakulaci.
Ahoj, mám takový zvláštní dotaz, ale velmi mne zajímá, snad někdo z vás bude vědět, zajímalo by mě když má žena mokrý orgasmus (výstřik) určitě víte o čem mlvím, co je to za tekutinu? A kde se tvoří? u mužu je to sperma, to je jasné ale u žen? děkuji, snd se nevysmějete