Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj lidi, prosím o radu, přemýšlí o tomto notasu, jen nevím, zda bude dost rychlý, poradí někdo? potřebuji ho jen na internet, vkládání fotek atd., na nic složitého. ASUS X553MA-SX534B/WIN8
@esmeralda44 No takhle, za ty penize necekej nic slavneho, pamet nic moc, grafika hrozna, takze pokud to bude vylozene na internet a foto sem tam nejaky film tak jo, ale vic z nej nevymacknes…
@Madam-Owl chci to pro tatky k narozeninám, stačí aby byl internet trošku rychlejší a mohl si tam stahovat fotky co vyfotí nic víc není potřeba, stačí to na to? děkuji
@esmeralda44 Jo stačí. Já bych akorát volila alespon ntb s diskem co má otáčky na 7200.
Kdybych pominul to, že jsem IŤák, tak samotná úvaha, že počítač/pračka/auto/barák na úplně spodní cenové hranici bude za něco stát je zvláštní…
@Patejl1 já to chci jen na prohlížení internetu a na stahování fotek, já sama mám PC za 26 000Kč, ale chci to pro tatínka a jemu to stačí, nemám tolik peněz, abych mu koupila tak drahý PC.
@Anonymní píše:
@Patejl1 já to chci jen na prohlížení internetu a na stahování fotek, já sama mám PC za 26 000Kč, ale chci to pro tatínka a jemu to stačí, nemám tolik peněz, abych mu koupila tak drahý PC.
Záleží co člověk chce a očekává. Když si koupím nejlevnější auto, čekám že nebude moc komfortní, nebude moc spolehlivé ale většinou dojede s místa A do místa B. U počítače je to podobné.
Takže méně spolehlivé, málo mechanický odolné a pomalé.
osobně doporučuji cenovou kategorii kolem 10 tis bez DPH, tam už se nedávají ty nejlevnější díly orientované JEN na cenu, ale nějaký přijatelný kompromis.
Já zákazníkům doporučuji sáhnout raději po repasi, kde člověk za 10 tis dostane počítač který před 2-3 roky stál 50 (třeba ThinkPady) a dostane počítač co bude ještě 5 let spolehlivě sloužit a ne věc se kterou se bude celou záruku vztekat a hned po záruce bude nucen koupit něco nového. (viz. moje T410, kterou jsem kupoval před lety novou cca za 70 zacházím s ní naprosto příšerně a jede pořád a výkon perfektní, teď jde koupit repase koelm 5 tis).