Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj anonymko, je mi líto přístupu tvé rodiny! já mám rodinu sice normální, ale přesto se těžko vypořádali už s jenom pravděpodobností postižení! I když jsem to vysvětlila, že s daným nálezem máme 0,2 % šanci že bude mít miminko Downův syndrom, tak jsem slýchala, že rodinný příslušníci mě už litovali, že budeme mít postižené dítě a jak to budeme zvládat, atd… I když pravděpodobnost postižení byla 0,2 %, tak mně posílali na amniocentézu s rizikem komplikací kolem 2% ! (nešla jsem, a opravdu to byl jenom planý poplach). hrozně mne to rozčilovalo!
Hlavně, zdůrazni členům své rodiny, že svoje miminko nebudeš půjčovat blbcům! Blbost je vysoce nakažlivá!
tak ať jste oba v pořádku!
Anonymní - já normálně zírám z otevřenou pusou
, jak někdo a ještě k tomu vlastní rodina může něco takovýho vypustit z pusy
. V mojí ani manželově rodině by něco takovýho nikdy nenastalo, ale kdyby jo, nikdy uiž bych s nima nepromluvila. To je taaak hnusný!!!
Tobě přeju hodně sil a zdravýho drobečka
.
Ahoj no co můžu…
to víte že jsem vznětlivá,ale dívaj se na mě jako na někoho bezmocného,co neumí za sebe rozhodnout…
Musím,ale napsat a to jsem ještě nenapsala,že třeba moji brátři stojí za mnou
a vždyc
ky se mě zastanou…ono s tím nic nenadělám,prostě si do huby nevidí,nebo nechcou vidět..potřebovala jsem se s jen vypovídat a hned je mi líp ![]()
Víš, je to těžké, rodinu si člověk nevybírá. Nás taky naši rodiče nepodpořili, když jsme si nechali postižené dítě. Od doby, kdy jsme jim to řekli, neustále mleli o potratu, o mé těhotenství neřkuli o mimčo se okázale nezajímali. Ovšem hned po jejím narození to byla z jejich strany láska na první pohled - malá je tak dostala, že na babičky si nemůžu stěžovat - hlídají, mazlí, pořád něco kupují… Můj otec byl od začátku při nás, tchán si až teď začíná všímat, že má vnučku. Už jsme jim dávno odpustili, i když nerada na to období vzpomínám.
Zato se potrvdilo, že kamarády si člověk vybírá - nebyl jediný, který by nám nepomáhal, každý dle svých schopností. Takže nevím, jestli ta tvoje kamarádka je ta pravá.
Navíc, když jak píšet se mluví jen o minimálním riziku, nechápu jejich reakci. Spoustu už ti tu napsali ostatní - taky myslím, že to ignoruj, případně ostřeji odpověz, aby si uvědomili, o čem vlastně mluví. A nenech se jimi vystresovat, věřím, že mimčo bude zdravé!
Anonymko- já na plodovce taky byla a mám zdravou holčičku. Je to sice nepříjemný, ale to že tě tam dr. poslal, ještě nic neznamená. Já si myslím, že budeš mít to nejkrásnější a nejzdravější miminko na světě.
Co se týče blbců v rodině…je to smuntý, ale nedá se nic dělat.
pisarka: Připomněla jsi mně pořekadlo z minulého režimu - „Příbuzné, sousedy a spolupracovníky si nevybíráme“. Dneska si spousta z nás může spolupracovníky vybírat, i s těma sousedama se dá ledacos dělat, no ale ti příbuzní se nám ne a ne a nemění..... ![]()
Anonymní píše:
Ahoj děkuji za reakce ( kladné) no a jsem ráda,že nejsem jediná s takovou rodinou ( viz tatínek s tím potratem,ten je taky na pěst
) Můj otec je něco podobnýho-ještě hází perly,že ženská by měla vědět kde je její místo ( u dřezu nebo v postely
) a když nemůže mít děti měla by se zastřelit ,protože ženská je stvořená k tomu,že musí rodit,nic víc by jí nemělo být povoleno.Já když jsem oznámila že jsem těhu tak mi na to řekl,že jsem spolnila občanskou povinost
.. je to nižší inteligence…
Moc vám všem děkuji za podporu a přeji vám ať se s takovým jednáním neschledáte
Teda ve mě to bublá… Já jsem nemohla čtyři roky otěhotnět a tchán prohlásil, že on zajíce v pytli nekupoval, že si mámu nejprve vyzkoušel..... Museli se brát..... Nezapomenu mu to a i pro jiné řeči a věci co mi provedl ho nemám ráda, nerespektuju ho a nevážím si ho.