Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, napiš prodávajícímu a popiš, jak se to semlelo… Na aukru obchoduji hodně a co se týká věcí na děti, tak většinou se dá domluvit ![]()
Přesně…kontaktuj prodávajícího a domluv se přímo s nim.Já takhle kdysi taky vydražila nějakou věc,ale nevšimla jsem si,že byl nutný osobní odběr a prodávající byl zdaleka,tak jsme to po domluvě v pohodě stornovali.Přijde mi blbost jak ti holky radí to zaplatit a poslat dál…
@marmelada78 píše:
Tak to jste mě nepotěšily.. Zřejmě jsem tedy opravdu doaukrovala.. Ale kvůli tomu abych si na aukru ještě „škrtla“ přece nevyhodím 800 kč + cestu. Prodávající naštvaný být může, já bych nebyla, max. něco ve smyslu „ach jo, ty lidi jsou dneska úplně na hlavu“Ale negativní hodnocení bych já osbně nepsala.. Ale to je asi o lidech, každej jsme jinej. No nic, uvidím, nějak to dopadne. Mě zajímalo, jestli mám nějakou VYMAHATELNOU POVINNOST to zboží odebrat
Příhozem uzavíráš platnou kupní smlouvu, takže kdyby prodávající chtěl, mohl by vymáhat po tobě zaplatit zboží. Ale asi to neudělá, ale upřímně doufám, že ti negativ práskne ![]()
Přesně jak píše monika32. Máš si nejdříve přečíst podmínky než začneš nakupovat.
Já teda nevím proč se do ní tak navážíte. Podmínky si přečetla a vy zřejmě, když nakupujete, tak už počítáte s tím, že k vám přijedou příbuzní a přivezou vám onu věc, kterou chcete koupit. Některé z vás fakt nechápu. Za mě, zkus kontaktovat prodávajícího a uvidíš, hlavu ti neutrhne.
Taky si myslím, zkus kontaktovat prodejce a domluvte se. Nevím, proč bys měla hned dostávat negativní hodnocení ![]()
@AnastazieB píše:
Taky si myslím, zkus kontaktovat prodejce a domluvte se. Nevím, proč bys měla hned dostávat negativní hodnocení
Ja bych taky dala negativni hodnoceni. Nechci nikoho urazit, ale v dnesni dobe je dost nespolehlivych lidi a uz jsem taky par krat na ne narazila ![]()
@ivana-domca a to, že se pokusíš s prodejcem slušně domluvit, je nespolehlivé
Něco jiného je, když třeba prodejce inkasuje peníze a nepošle zboží nebo se kupující už vůbec neozve (i když to je podle mého menší problém)… ale slušná domluva?
Nekteri jsou vycurany, taky jsem prodavala nekolik predmetu, kupujici vyhral, pak chtel prihoz zrusit, budiz zrusila jsem a pak ten stejny predmet koupil od nekoho jineho levneji. Stalo se mi to nejednou
Zakladatelka se musi podivat, na stranku o me, jestlize tam bude prihozy nerusim, tak to je v haji a bud postylku zaplati, nebo dostane negativni hodnoceni a jestlize tam ma malo obchodu, tak ji to zpusobi akorat tak problemy ![]()
Pokus se domluvit s prodejcem..pokud neuspěješ zkus to přes aukro tým..pokud narazis na normalniho prodejce tak to překousne..pokud népo=e étapk bud to zaplatis a zkusis prodat nebo ti udeli negativni komentar..nebo od nej zkus odebrat neco jineho v te hodnote
@Anonymní píše:
Já teda nevím proč se do ní tak navážíte. Podmínky si přečetla a vy zřejmě, když nakupujete, tak už počítáte s tím, že k vám přijedou příbuzní a přivezou vám onu věc, kterou chcete koupit. Některé z vás fakt nechápu. Za mě, zkus kontaktovat prodávajícího a uvidíš, hlavu ti neutrhne.
samozřejmě, že s tím nepočítám. Ale pokud by k tomu došlo, vůbec bych to neřešila, byl by to můj problém. Zboží bych normálně převzala a prodala ho dál. Možná, že jsi nezaregistrovala nárůst „zákazníků“, kteří věc odkliknou a pak se různě vymlouvají, proč jí nechtějí. Nejčastější výmluva je právě na to, že mi ji maminka, babička, příbuzní právě koupili novou a tak tu vyaukcovanou nechci - a prodejce, sedni si ze mě na zadek… - což nemusí být případ zakladatelky, ale prodejci jsou na to už alergičtí.
@ynax píše:
samozřejmě, že s tím nepočítám. Ale pokud by k tomu došlo, vůbec bych to neřešila, byl by to můj problém. Zboží bych normálně převzala a prodala ho dál. Možná, že jsi nezaregistrovala nárůst „zákazníků“, kteří věc odkliknou a pak se různě vymlouvají, proč jí nechtějí. Nejčastější výmluva je právě na to, že mi ji maminka, babička, příbuzní právě koupili novou a tak tu vyaukcovanou nechci - a prodejce, sedni si ze mě na zadek… - což nemusí být případ zakladatelky, ale prodejci jsou na to už alergičtí.
Přesně tak a ještě ty výmluvy, jak chudák vítěz ležel měsíce a měsíce v nemocnici… Já tyhle výmluvy na příbuzné fakt miluju, ale já se s tím neprdlám, neodebereš zboží, máš negativ, stejně tak tomu kdo přihodí a má negativ za nezaplacení, nebo i více, nemilosrdně ruším příhoz ![]()
Tady zakladatelka:
Vůbec jsem netušila že způsobím takové pozvdižení
Prodejce jsem kontaktovala, ale dosud se mi neozval. Asi mi šel „prásknout negativ“.
Jako upřímně, na aukro jsem se zaregistrovala, protože potřebuju kočár a manducu. Oboje už jsem sehnala z bazaru. Zcela bez jakýchkoliv postranních úmyslů jsem vydražila ohrádku, když k nám ten nebo druhý den přijeli příbuzní, které jsem fakt 3 roky neviděla, a přijeli se podívat na našeho 5 měsíčního prcka a dovezli novou ohrádku, aniž bych předtím o tom s kýmkoliv mluvila…
ROzhodně jsem nechtěla nikoho okrást nebo podvést. Dokonce si troufám myslet, že jsem snad ani nikoho neokradla a nikoho jsem nepřivedla k žádné újmě.
Zas tolik peněz nazbyt nemám, abych kupovala něco, co nepotřebuju.
Takže se smířím s tím, že na aukru končím, což mě zas tak moc netrápí, neměla jsem v úmyslu tam pravidelně nakupovat ani prodávat..
Ale chápu, že ty, co na aukru tak nějak „žijí“, může podobné chování, ač neúmyslné, pořádně vytočit.
Uvidis jak se s prodejcem domluvis. Je skoda mit hned na zacatku negativ, nikdy nevis, kdy a co budes potrebovat. Ja treba na Aukru nakupuju strasne rada, jsou veci ktere se tam daji koupit za par korun a myslim si ze je to jeden z nejchranenejsih obchodnich portalu.
@ivana-domca Určitě máš pravdu, ale na hlavu se kvůli tomu stavět nebudu
Prodejce doteď na můj mejl nereagoval, tak nevím.