Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Malike Neodsuzuji nikoho, i když samozřejmě sobectví není hezká vlastnost. Je to moc těžké skloubit vše dohromady, ale mít jen synka, věřím, že bychom všechno perfektně zvládli. Děkuji za všechno, opravdu ![]()
@Halifaxka Jestli ty moje dotazy vyzívají jako kritika nebo že mám pocit, že děláš něco špatně, TAK TAK TO ROZHODNĚ NENÍ. Jen se snažím si udělat obrázek a když tak poradit. ![]()
@Malike A držím palce!!! Ať vše dobře dpadne, to přeji z celého srdce!
@Halifaxka uvidíš sama,..nejsem v tvé kůži, ale jsi statečná..v čechách je mnoho možností, APLA, ranná péče..hodně by ti pomohli..
@Bábrdl píše:
JasněA zkouší s ním ve školce nějaké náhradní komunikační systémy? V tomhle případě obrázky, ale i znakování (myslíš, že na to má kapacitu?)Víš, o co my jde. Rozhodně neodsuzuju nikoho, kdo dá těžkého autíka do stacionáře a bere si ho na víkendy. Ale čím víc, se toho naučí, tím jednodušší a spokojenější život v tom stacionáři povede. Zkusila bych nějak podpořit tu komunikaci. I malilinkatý úspěch (třeba pět komunikačních situací) Představ si o kolik člověku zvýší kvalitu života, když se naučí v případě žízně donést kartičku s obrázkem hrnku. Když to nebude umět, začne naříkat, nikdo nebude vědět, co chce, on bude frustrovaný atd.
Samozřejmě, zkoušeli jsme všechno, ale bez výsledku, takže i ve školce kartičky a vše ostatní na čas odložili. Školka je specializovaná a pyšní se skvělými výsledky, takže věřím, že je v nejlepších rukou. Zapomněla jsem říct, že malej u ničeho nevydrží, nic ho nezaujme, zkoušíme kdeco, objednáváme hračky, zkoušíme malovat, hudbu, zapínáme světýlka, ale nic. Jen pobíhá, rozhazuje věci, otevírá zásuvky a dvířka. Když si chceme hrát na písku, baví ho jen ten písek jíst. Hraní si s plastelínou? Ona vážně není k jídlu?! Chci tím říct, že je opravdu těžké něco jej naučit, protože nejen že mě nevnímá, on se vyloženě nenechá do ničeho nutit a umí to dát hezky najevo. Nejde jen o něj - jde o ty dvě holky, které mě potřebují, abych je postavila do života, abych je naučila uklidit si pokojíček, svědomitě plnit domácí úkoly, postarat se o svou hygienu apod. a na tohle nemám opravdu čas a upřímně řečeno ani energii. Kdybych měla jen synka, nikdy bych ho nikam nedala ani na jeden den. Ale bojím se, že dcery mi jednou vyčtou, že jsem na povídání s nimi neměla nikdy čas.
@Malike Statečná? Nevím… Prostě musím ráno vstát i když sakra moc nechci… Děkuji
@Halifaxka jestli máš zájem, pokusím se ti dát kontakt na tu kamarádku(samozřejmě se svolením)..ona si tím prošla a defkato prochází, pač bude nadoživotí se o něj starat..
@Halifaxka Upřímně, myslím, že bojujete suprově. Tady bys nejspíš měla možná stacionář, ale místo pro agresivního autíka se hledá blbě. A musela by ses vysloveně přestěhovat někam, kde takové služby jsou
. Těžko říct, jestli by to bylo blízko rodiny.
@Halifaxka mimochodem,.syn té kamarádky byl taky agresivní, ale psycholog jí naučil jak sním jednat a agrese pominula…
@kotyk Ach jo… Pak nevím, jestli má smysl se do Čech vracet… A co pořadník a tyhle věci… ![]()
@Halifaxka dobře.já jí dám o tobě vědět, do zprávy ti dám její email…a určitě jí kontaktuj..jste na tom velice podobně..i ona neměla jen,,aut, syna, ale i další..poradí ti jak se stím poprat.
@Malike On je agresivní jen když mu dělám něco co nechce - třeba přebalování nebo mu nechci dát něco s čím si může ublížit, jinak je většinou docela v klidu ![]()