Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Villanelle Moc zdravím. Jsem tady nový a nějak se v tom ztrácím a datumy přispěvku, se mi nezobrazují a já nevím proč.5 let? Tak to je trošičku pozdě na reakci ![]()
@LukášLukáš20 píše:
@Villanelle Moc zdravím. Jsem tady nový a nějak se v tom ztrácím a datumy přispěvku, se mi nezobrazují a já nevím proč.5 let? Tak to je trošičku pozdě na reakci
Zobrazuji, musis se pořádně koukat. Mas to hned pod jmenem přispěvatele/na mobilu/, na pc pohledej, uz si nepamatuju, jak to vypada. A tady si vsichni tykame
![]()
@LukášLukáš20 to je právě omyl, milý pane. Počet vhodných míst těchto institucí je těžce poddimenzovaný. Prakticky není šance takto postižené dítě umístit, pokud nemáte na mysli klasické psychiatrické léčebny, které jsou naprosto nevhodné. Žádná matka nechce vědomě dítě poslat do prostředí, kde dítě utlumí, a dojde do stavu, kdy pouští slinu, a nepozná ho ani vlastní rodič.
Tohle je v ČR obrovský problém.
Rodiny jsou nešťastné, děti není kam dát, jelikož čekací listiny na pár vzniklých domácností jsou tak dlouhé, že není za tohoto života šance. Tak rodiny bojují samy, nic jiného jim nezbývá. Rodiny jsou hozené do vody, a státu je to jedno.