Autoškola - první jízda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
21.9.22 18:26

Autoškola - první jízda

Ahoj, píšu abych dostala,,útěchu" že nejsem jediná kdo si po první jízdě v autoškole přijde neschopně a hloupě. Jsem z toho špatná a málem jsem se rozbrečela ještě před výstupem z auta. Instruktor se mě sice ptal jestli jsem někdy řídila ale přišlo mi, že to během jízdy nebral v potaz. Jakoby čekal, že mi jednou něco řekne a já budu automaticky vědět jak na to a vše mi bude dávat smysl. Vykolejil mě tak, že se mi pak pletly už i strany. Horko v autě tomu taky moc nepřidávalo. Nelíbilo se mu taky, jak jsem točila volantem, jediný za co mě pochválil a říkal, že bylo dobrý jsou rozjezdy. Jsem z toho špatná. Lituji, že jsem se do toho pustila. Po konci jízdy, když mě vezl zpět na parkoviště, tak mi hned začal vyprávět o příplatkových jízdách. Neumím si představit, že bych v budoucnu měla jet do provozu. Nebýt přítelova táty, který mi den předtím aspoň něco ukázal, tak je to asi horší. Ke konci mi instruktor říkal že tu je od toho aby mě to naučil ale během jízdy jsem si před ním díky jeho reakcím připadala jako naprostý blbec. Říkám si, jestli na to mám a jestli byl dobrý nápad se do toho pouštět.

Příspěvek upraven 03.10.22 v 10:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10885
21.9.22 18:46

Byl to dobrý nápad.
Pokud už teď mluví o kondičních jízdách, tak to má solidně promyšlené.
Chtěla bych jiného instruktorka a majiteli klidně řekla proč. Že už první jízdu ti vlastně dává na jevo, že tě učit moc kvalitně nebude, zato když si připlatíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
21.9.22 19:17

Hmmm, zajimavy… Me instruktor prvni hodinu odvezl na parkoviste, kde jsem se parkrat rozjela dopredu, parkrat dozadu, ukazal mi, co je pod kapotou a zpatky jsem uz jela sama…na tachometru 20, v ocich smrt… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
21.9.22 19:24

No nevím holky, mi přijde na hlavu, ze na silnici do provozu pustí někoho, kdo ani není schopen nějaké elementární samostatné jízdy (rozjet se, zpomalit, zastavit, trochu couvnout). Mě přinutil instruktor taky hned jet po silnici, ač jsem mu rekla opakovaně, ze jsem v zivote za volantem nesedela a ze bych si to rada zkusila někde stranou. De.bil proste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
21.9.22 19:30

Neeee neboj!!! Nápad to byl dobrý! To víš, že se rozjdezdíš! Byla to tvoje první jízda a holka ty jsi v provozu vůbec neměla co dělat. Při první jízdě se v podstatě jen seznamuješ s tím jak to auto vůbec funguje. Jak reaguje spojka, brzda, plyn a volant. A to je pro člověka, který nikdy neřídil dost.
Hele upřímně na mě ten tvůj instruktor nepůsobí zrovna seriózně, když tě na první jízdě takhle vyděsí a rovnou se vytasí s budoucím dokupování jízd. Aby tě takhle neznervózňoval celej výcvik. Nenakukal ti, že jsi za volantem totálně nemožná a potom z tebe nevytáhl x tisíc za další jízdy.
Jako jo někdo je bez debat potřebuje. Ale tohle bych řekla, že je jasnej záměr. Řekni si majiteli o jiného instruktora. Pokud je to majitel zvaž jestli nebude lepší přejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
21.9.22 19:30

Jestli to jde, chtěla bych jiného instruktora. Nebo mu dát ještě jednu šanci na jednu jízdu, podle toho, jak to cítíš.

Když jsem kdysi dělala řidičák, měla jsem hrozného instruktora. Měl zrovna nové auto a děsně se o něj bál. Takže byl nervózní, pořád měl ruku připravenou na volantu, aby mohl ovlivňovat řízení, byl nepříjemný, občas při jízdě vykřiknul.

Vydržela jsem to asi 3 jízdy a pak se nechala přesunout k jinému. Ten byl úplně v pohodě, řídit mě naučil celkem dobře, při zkoušce jsem jízdy zvládla napoprvé a bez problémů.

Moje kamarádka u toho prvního zůstala. Jízdy udělala až napotřetí, po přikoupení kondičních jízd. Při řízení byla hooodně nejistá ještě několik let potom. Z první zkoušky ji vyhodili proto, že jela po městě třicítkou (to byla dokonce ještě povolená rychlost ve městě 60). Možná to měla v sobě, ale spíš si myslím, že ji ten učitel tak vystresoval, že se prostě pořád bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
21.9.22 19:58
@danulika10 píše:
Ahoj, píšu abych dostala,,útěchu" že nejsem jediná kdo si po první jízdě v autoškole přijde neschopně a hloupě. Jsem z toho špatná a málem jsem se rozbrečela ještě před výstupem z auta. Instruktor se mě sice ptal jestli jsem někdy řídila ale přišlo mi, že to během jízdy nebral v potaz. Jakoby čekal, že mi jednou něco řekne a já budu automaticky vědět jak na to a vše mi bude dávat smysl. Vykolejil mě tak, že se mi pak pletly už i strany. Horko v autě tomu taky moc nepřidávalo. Nelíbilo se mu taky jak jsem točila volantem, jediný za co mě pochválil a říkal, že bylo dobrý jsou rozjezdy. Jsem z toho špatná. Lituji, že jsem se do toho pustila. Po konci jízdy, když mě vezl zpět na parkoviště, tak mi hned začal vyprávět o příplatkových jízdách. Neumím si představit že bych měla jet do provozu. Nebýt přítelova táty, který mi den předtím aspoň něco ukázal, tak je to asi horší. Ke konci mi instruktor říkal že tu je od toho aby mě to naučil ale během jízdy jsem si před ním díky jeho reakcím připadala jako naprostý blbec. Říkám si, jestli na to mám a jestli byl dobrý nápad se do toho pouštět.

Jakých příplatkových jízdách?? Ještě tě nic nenaučil, a už chce příplatek? On ti má vše ukázat a vysvětlit, tak se nenech zblbnout. A jo, byl to dobrý nápad, nenech se odradit, každý je ze začátku z toho všechno paf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
21.9.22 20:05

@TeSudička mně třeba vůbec neukázal co je pod kapotou, ani jsme nezkoušeli jet dozadu. Chvíli jsme byli na prostoru bývalých kasáren a pak mě nechal jet na cestě kde sice nebyl skoro žádný provoz ale pár aut a cyklistů se kolem mě mihlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.9.22 05:50

@Karinkas vůbec nevím jak to je s tím přechodem, za tu autoškolu jsem dala 17 000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.9.22 12:17

@Karinkas Nebyla jsem úplně v provozu, byla to klidná část na konci města ale pár aut kolem mě projelo, to je pravda. Nechal mě i jezdit po kruháči. Jenže potřebuju někoho kdo mi řekne v klidu,,zkuste to takto" a ne někoho na kom je vidět jak je nervní i když se snaží zachovat profesionalitu, kdo mi řekne,,vy pořád máváte s tím volantem" a řve co nesmím. Ne že by nadával nějak sprostě ale v klidu taky vůbec nebyl. Kvůli němu mám teď strach z dalších jízd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
22.9.22 12:40

@danulika10 Zkus si promluvit s majitelem autoškoly, že chceš jiného instruktora.
I pro něj je důležité aby jeho autoškola měla dobrou reklamu a ta nebude, když bude mít v autoškole instruktora, který znervózňuje začátečníky v autě

• Citovat
  • Upravit
2614
22.9.22 12:51
@danulika10 píše:
@Karinkas Nebyla jsem úplně v provozu, byla to klidná část na konci města ale pár aut kolem mě projelo, to je pravda. Nechal mě i jezdit po kruháči. Jenže potřebuju někoho kdo mi řekne v klidu,,zkuste to takto" a ne někoho na kom je vidět jak je nervní i když se snaží zachovat profesionalitu, kdo mi řekne,,vy pořád máváte s tím volantem" a řve co nesmím. Ne že by nadával nějak sprostě ale v klidu taky vůbec nebyl. Kvůli němu mám teď strach z dalších jízd.

Jak píše smajlik nejprve si zkus promluvit s majitelem. No a pokud to nepomůže normálně si od něj nech vrátit peníze. Poměrnou část k tomu co jsi už odjezdila. Vydají ti k tomu i dokumentaci. A s tím můžeš přejít do jiné autoškoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
22.9.22 13:00
@TeSudička píše:
Hmmm, zajimavy… Me instruktor prvni hodinu odvezl na parkoviste, kde jsem se parkrat rozjela dopredu, parkrat dozadu, ukazal mi, co je pod kapotou a zpatky jsem uz jela sama…na tachometru 20, v ocich smrt… :lol:

Jo, mám podobnou zkušenost. :) Já nevím, kde se pořád ti honiči ega na rozklepaných začátečnících v těch autoškolách berou. A ještě nejlepší je, když hned řvou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24757
22.9.22 13:26

Požádala jsem si tehdy v atoškole o ženskou..
za volantem to byl zpočátku pro mne totální stres (jak říkáš, problém byl i pravá a levá a kde je vůbec který pedál).. a nechat po sobě se vozit nějakého aroganta, to vůbec
pak už to byla pohoda a klid :-) časem jsem se krásně vyjezdila a po letech jezdím fakt ráda..
jen nemusím obr-městský provoz (Praha, Brno, Ostrava)… to už se mi stalo, že jsem se špatně zařadila a dojela úplně jinam :lol:
Neboj, tohle zažívá každá druhá holka v autoškole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.9.22 17:46

@Karinkas To už jsem dneska udělala 😊 i když mi řekl že žádného jiného nemá ale že jeden se vrací v pondělí z dovolené, tak se ho zeptá a dá vědět. Přitom jsem na toho instruktora četla dobré recenze, tak těžko říct jestli měl blbou náladu nebo jsme si zkrátka nesedli. Ale jedna holčina mi dnes potvrdila, že taky na ni místy zvyšoval hlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák