AŽ máma jednou nebude....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
393
5.9.19 11:03
@Anonymní píše:
Jen jsem se ohradila vůči tomu, snad máš nějaké úspory? Nejsem žádný parazit, který se nedokáže odtrhnout od mámy. Starám se o ní každý den. Narozdíl od bratra, ale to by bylo na dlouho.

Bratr by měl mít dost rozumu na to, aby přijal rozhodnutí maminky. A podívat se na to střízlivě, že se o ni denně staráš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.9.19 11:05
@pe-terka píše:
tohle je velmi subjektivní! Příběh bratra by třeba zněl tak, že když byla jeho neteř malá, neustále ji hlídala babička a značně se podílela i na její výživě, třeba i na úkor jeho dětí (dalších vnoučat) :think: Je to jen příklad, ale tímto přístupem matka akorát vytváří či prohlubuje rodinné křivdy :think:

Přesně tak.
A zakladatelka ani nijak nepřiblížila své zdravotní problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.9.19 11:06
@Lara Farseer píše:
Promiň jeslti jsem se tě dotkla, to jsem neměla v úmyslu… Jen, že pokud je někdo v horší finanční pozici kvůli dluhům, gamlingu, rozhazovačnému životnímu stylu, tak je to podle mého něco jiného, než když je na vině jeho zdravotní stav, který nemůžeš tak dalece ovlivnit. Prvnímu bych nic extra nedala, naopak bych zvažovala v extrémnějších případech vydědění, druhému bych přilepšila na úkor druhého sourozence…Ale doufám, že v takovém případě by to obě mé děti pochopily, budu se je snažit vést jako maminka vedla mě, i když an to v reálném životě hodně doplácíme

A to je právě ten subjektivní pohled. Gambling je třeba psychiatrická dignóza, takový člověk může mít částečné ID, může být v léčení, vidět se jako nemocný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
5.9.19 11:09

Tak starat se může vždycky jen jeden, myslím s tím společným bydlením, vyšlo to na dceru. Dcera zase má bydlení velice levné,,,maminčin byt v OV, čili žádný nájem, jen služby, tak to má trošku vyvážené, to starání. Brácha se musel nejspíš asi dost otáčet, aby získal to co má.

Taky se bráchovi nedivím. Mám to tak i já. Mám bráchu, a už od 40 jsme sirotci, šlo všechno rovným dílem, i když brácha má víc než já, svým přičiněním,,,má svůj dům, má vyšší plat, já bydlím v Brně v bytě, takže už jen to bydlení mám dražší. Ale na tom přece nezáleží.

Ledaby k tomu mamka měla nějaké jiné důvody, ale jelikož jí do bytu jezdí brácha cokoliv spravovat, jak říkáš, tak tam asi žádné problémy nebudou.

Po smrti rodičů mám jenom toho bráchu /plus tedy dceru samozřejmě/. Jsem ráda, že jsme v pohodě, nerozhádaní, rozumíme si, teď kupuju chalupu a on mi tam bude dost pomáhat například, prtože já taky žiju sama, bez chlapa. V létě mi vypomůže odvozem dcery na soustředění apod. Nevím co bych dělala bez něj,,, a nejde jen o tu výpomoc.

Nevím jak to řešit v tvým případě, ale já jako matka bych to tak nikdy neudělala,,,ledabych to tomu druhému vykompenzovala třeba peněžníma úsporama.

@krysoleta píše:
Podle mě je logické, že maminka chce obdarovat hlavně ty, se kterými žije a kteří se o ni starají 24h denně. Starat se o starého člověka až do smrti není žádný med. Těžko říct, jaké máte v rodině vztahy a jak to u vás chodí. A je rozdíl, jestli bydlíte u maminky kvůli tomu, že se o ni chcete starat, nebo kvůli tomu, že na vlastní bydlení nemáte.
Každopádně dědictví rozbije skoro každou rodinu. :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
5.9.19 11:11
@Anonymní píše:
Jen jsem se ohradila vůči tomu, snad máš nějaké úspory? Nejsem žádný parazit, který se nedokáže odtrhnout od mámy. Starám se o ní každý den. Narozdíl od bratra, ale to by bylo na dlouho.

Tak vzhledem k tomu, že díky matce máš levné bydlení by bylo velice smutné, aby ses o ni nepostarala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
@Anonymní píše:

podívej, rodinné vazby jsou velmi křehké a interpretace jednotlivých členů často naprosto odlišné! Nehodlám bratra soudit, třeba má co dělat, aby uživil a zajistil rodinu, třeba si s mámou tolik nesednou (nebo máma se snachou), nějaké rodinné křivdy, tak to někdy bývá :think:
Mě to spíš nesedí matematicky - máš ID, příjem z práce, zřejmě i alimenty, maminka pobírá důchod a nemáte dluhy :think: A jste tři a bydlíte ve svým! Vždyt to je dobrá bilance! Čistě teoreticky jste mohly našetřit na vyplacení toho bráchy :nevim:

Příspěvek upraven 05.09.19 v 11:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Bábrdl: Svoje zdravotní potíže jsem tedy přiblížila!!! Tak ještě jednou: Jsem po 3 kardiochirurgických operacích a nespočet radiofrekvenčních ablací. Mám inpanrované dvě srdeční chlopně a v budoucnu mě čeká další reoperace. Žádná gambler nejsem a ani nikdo, komu by se nechtělo makat!!! V práci jsem každý den 6 hodin.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.19 11:12

Levné bydlení tedy rozhodně nemám!/!!! Platím ta mámu totiž její díl nájemného + SIPO.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.19 11:13

Máma má docela malý důchod oproti mému příjmu. Proto veškeré poplatky platím já.

• Citovat
  • Upravit
25179
5.9.19 11:15
@Anonymní píše:
Levné bydlení tedy rozhodně nemám!/!!! Platím ta mámu totiž její díl nájemného + SIPO.

ale neplatíš komerční nájemné, což jsou v Praze desítky tisíc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.19 11:16

Mrzí mě, že to sklouzlo do toho, co máme a nemáme. Jen jsem se ptala? Jak by jste to řešili. Díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.19 11:18

Ptala jsem se na něco a vyšlo z toho tady, že jsem úplně nemožná vychcaná mrcha, která chudáka bratříčka chce o všechno orvat.

• Citovat
  • Upravit
3585
5.9.19 11:20

Tak vypočítávat jsi začala ty,,,resp. vypočítávat to co má brácha.
My ti naopak /většinou/ říkáme, že na tom nezáleží.

Mamka má děti dvě, a to je nejférovější dělení. Nebo tři vnoučata, to je jedno, jak se to bude počítat, ale nejlépe děleno dvěma.

@Anonymní píše:
Mrzí mě, že to sklouzlo do toho, co máme a nemáme. Jen jsem se ptala? Jak by jste to řešili. Díky za odpovědi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
5.9.19 11:21
@Anonymní píše:

Já, jak jsem psala, jsem pro řešení půl na půl, ale to mám pocit, že nechceš slyšet.

Já bych z toho neměla radost, okrást sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
5.9.19 11:22

Manželčina babička přepsala byt na syna a dceři prakticky nedala nic. Syn jí od doby přepsání nezná, dcera ji taky moc nenavštěvuje. A mezi sourozenci je taková řevnivost, že si málem dali po držce, jak se potkali ve městě. Majetek je skoro vždy jádrem sporu, můžeš přesvědčit mamku, ať to už teď přepíše na tebe a bratrovi to vůbec neříkejte. Pro „výtečné“ vztahy v rodině nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí