Až zdechnu bude líp

Napsat příspěvek
Velikost písma:
979
5.8.21 11:23

@holka_z_hor Tebe si pamatuju z pár diskusí a vím, že se statečně se svými problémy pereš za pomoci odborníků, co tě nakoplo vyhledat odbornou pomoc? Mám kamarádku, no spíš známou, lidi v jejím okolí odpadají, nechtějí se s ní bavit, navrhla jsem jí, aby vyhledala odborníka, no nechce ani slyšet (ona je normální, všichni okolo jsou zlí, ubližují jí…). Podala jsem to stylem, že si myslím, že by jí pomohlo promluvit si s někým nestranným, kdo se na situaci podívá jinak, no je úplně zasekaná, plná zloby a nenávisti. Rodina (mluvila jsem se sestrou) ji v tom podporuje, navíc má onkologické onemocnění, je mi jí moc líto a prostě cítím, že psycholog by jí moc pomohl, ale pokud člověk sám nechce, nejde to že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
5.8.21 11:36
@mojara píše:
@holka_z_hor Tebe si pamatuju z pár diskusí a vím, že se statečně se svými problémy pereš za pomoci odborníků, co tě nakoplo vyhledat odbornou pomoc? Mám kamarádku, no spíš známou, lidi v jejím okolí odpadají, nechtějí se s ní bavit, navrhla jsem jí, aby vyhledala odborníka, no nechce ani slyšet (ona je normální, všichni okolo jsou zlí, ubližují jí…). Podala jsem to stylem, že si myslím, že by jí pomohlo promluvit si s někým nestranným, kdo se na situaci podívá jinak, no je úplně zasekaná, plná zloby a nenávisti. Rodina (mluvila jsem se sestrou) ji v tom podporuje, navíc má onkologické onemocnění, je mi jí moc líto a prostě cítím, že psycholog by jí moc pomohl, ale pokud člověk sám nechce, nejde to že?

Je to tak, pokud člověk nechce, nic s ním nehne. A psycholog tím pádem ani asi není schopný pomoct.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
5.8.21 11:38

@mojara a ještě co mě nakoplo…no já na tom byla tak, že mi nic jinyho nezbývalo než to řešit s psychiatrem. A taky si člověk v průběhu léčby uvědomí, že fňukání nic nevyřeší a že je každej vlastně na svý starosti a potíže v zásadě sám. A aby měl lepší život, tak se musí snažit. A bojovat za sebe.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
5.8.21 11:40

Ale jako pokud člověk nemá snahu a je takhle na srač. ku dlouhodobě…milion hospitalizací a nevím čeho a všechno je dle něj blbě, tak by se měl zamyslet asi i sám nad sebou.

• Citovat
  • Upravit
979
5.8.21 12:16

@holka_z_hor Respekt, si dobrá. Mrzí mně, že jí nemůžu pomoct, poslední pokus byl rozhovor s její sestrou, víc už se angažovat nebudu… Právě mám za sebou jednu zkušenost, kdy jsme domlouváním, přemlouváním a pak natvrdo objednáním toho člověka a přivedením až do ordinace (samozřejmě s jeho jakž takž souhlasem, nevlekli jsme ho násilím), je to už 5 let a je naprosto vyrovnaný a v pohodě. Proto vím, že ta pomoc může být úžasná. Díky moc, nebudu tu plevelit diskusi zakladateli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36650
5.8.21 12:23
@OmylCZ píše:
Až zdechnu bude líp ):

Tobě možná ano, Tvým rodičům a blízkým ne. Chceš jím způsobit takovou bolest? Udělali Ti něco špatného? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
5.8.21 12:43
@jege píše:
Tobě možná ano, Tvým rodičům a blízkým ne. Chceš jím způsobit takovou bolest? Udělali Ti něco špatného? :think:
Člověk nemůže žít jen aby druhým nepůsobil bolest. To je pitchovina.
  • Citovat
  • Upravit
259
5.8.21 14:20

@jege Rodiče mi nic neudělali. Ale prostě mě to tady nebaví žít v takové nespravedlnosti že druzí jsou milováni holkama a já jsem sám ):

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
5.8.21 14:21

@holka_z_hor a navíc já si svůj život nevybral, nikoho jsem se neprosil o to tady psychicky trpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116257
5.8.21 15:42

Proč jsi nenastoupil do té léčebny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
5.8.21 16:07

A ty si fakt myslíš, že na tohle fňukani se nějaká chudina chytí?? Když chceš holku, tak se musíš trochu snažit bohajeho 8o Opravdu si nemyslím, že to, že nemáš holku, je důvod k sebevraždě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
5.8.21 16:19

Jde o úhle pohledu. Vlastně by bylo líp, kdyby zdechli všichni, rozhodně by se tím všechno vyřešilo. :D
Sama jsem se párkrát pokoušela o sebevraždu, ale jeden neví, jestli by to pak nebylo stejný nebo ještě horší. Zabíjet se s tím, že pak to bude lepší nebo aspoň nic nebude, je neprůkazná teorie. A když se ti sebevražda nepovede, tak je to teprve opruz. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
5.8.21 16:20
@OmylCZ píše:
@jege Rodiče mi nic neudělali. Ale prostě mě to tady nebaví žít v takové nespravedlnosti že druzí jsou milováni holkama a já jsem sám ):

hledáš někde nějakou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
5.8.21 16:32
@Fuflík píše:
Jde o úhle pohledu. Vlastně by bylo líp, kdyby zdechli všichni, rozhodně by se tím všechno vyřešilo. :D
Sama jsem se párkrát pokoušela o sebevraždu, ale jeden neví, jestli by to pak nebylo stejný nebo ještě horší. Zabíjet se s tím, že pak to bude lepší nebo aspoň nic nebude, je neprůkazná teorie. A když se ti sebevražda nepovede, tak je to teprve opruz. :roll:

máš hodně divné názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
5.8.21 16:43
@DanielaD píše:
máš hodně divné názory

To mám, taky mi už útlého dětství bylo vtloukáno, že ani nejsem člověk a možná to je pravda, co já vím. :mrgreen:
Ostatně můj avatar je Xue Yang, kterého jsem si oblíbila, protože ho docela chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová