Babička mi nechce povolit tampón

Anonymní
17.7.23 00:25

Babička mi nechce povolit tampón

Dobrý den, Ahoj
Je mi 15 let a jsem na prázdninách u babičky. Samozřejmě teplo, poslední dny i horko a chci se koupat s bratranci v bazénu. Jenomže jsem dostala menstruaci a babička mi nechce povolit tampón. Prý se bojí, abych nedostala toxický šok. No já jsem na tampony zvyklá, což netvrdím že toxický šok se mi stát nemůže. Já chci do bazénku, nevíte jak přemluvit babičku? Jinak od mamky to mám povolené.
Jinak doopravdy troll nejsem.
Předem díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
17.7.23 01:28

To jako vážně se musíš ptát na to zda použít tampón? To je vtip že? :D si tam strč co chceš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
17.7.23 02:57

@Lu66 Neptá se, jestli použít tampón. Prosí o rady, jak by babičku mohla přemluvit, aby ji babička povolila tampón do bazénu. Nechápu, co ti na tom přijde směšné, babičky takové jsou.

Zakladatelko, zkus říct babičce, že se nemusí bát, že tampóny používáš běžně a jsi na ně zvyklá a že tampóny jsou právě vyrobeny hlavně z tohoto důvodu, aby ženy mohli do vody i při menstruaci.
Pokud nepovolí, je ti už 15, mamka to dovolila, tak bych se dál neptala, a normálně si ho dala :nevim: V nejhorším případě říct, že už MS nemáš, nevím, jak dlouho jí máš, tak třeba říct, že ti skončila dřív a tajně použila tampon. Pokud nechceš lhát, tak ji řekni, že se může zeptat plno jiných, tampóny se běžně používají a šok má jedna z XX. Držím palce no, babičky jsou v tomhle jiné, má o tebe strach a těžko jí to vymluvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
17.7.23 04:21
@Anonymní píše:
Dobrý den, Ahoj
Je mi 15 let a jsem na prázdninách u babičky. Samozřejmě teplo, poslední dny i horko a chci se koupat s bratranci v bazénu. Jenomže jsem dostala menstruaci a babička mi nechce povolit tampón. Prý se bojí, abych nedostala toxický šok. No já jsem na tampony zvyklá, což netvrdím že toxický šok se mi stát nemůže. Já chci do bazénku, nevíte jak přemluvit babičku? Jinak od mamky to mám povolené.
Předem díky za odpovědi

Tak řekni babičce, ať ti koupí (nebo že ty si koupíš) netoxické tampony a s nimi už ti nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
17.7.23 04:40

Kalíšek. Mají třeba v dmku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
17.7.23 05:38

Asi bych řekla babičce, že jsem obeznámena s tím co je syndrom toxického šoku. Že vím jak mám postupovat abych to riziko snížila na minimum. A že ta pravděpodobnost je opravdu zanedbatelná.
Každopádně jestli to na babičku zabere netuším. Ach jo no… tohle je další trápení už k tak otravné menstruaci. Babi to myslí dobře, ale nějak ji nedochází, že to stejně není v její režii. A tobě tím kazí léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.7.23 05:56
@Anonymní píše:
Dobrý den, Ahoj
Předem díky za odpovědi

Pokud tampony používáš, jistě máš nějaký s sebou. Řekni, že máma ti je povoluje, ať si jí zavolá. Já osobně jsem třeba v 15 tampony nepoužívala, ale MS jsem měla slabou, tak jsem vydržela pár dnů bez namáčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21712
17.7.23 06:57

Zkus babičce vysvětlit, že když se tampon vymění do dvou hodin, toxický šok nehrozí. Jinak argument, že ti mamka tampon povoluje, nezabral? Jako vyšší level bych zavolala mamce, aby to s babičkou vyřídila ona. Mám dceru lehce starší a pokud by náhodou podobná situace nastala, tak vím, že by mi volala dcera nebo babička a vše bychom si vysvětlily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
17.7.23 07:32

A co když to babičce vysvětlí maminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117
17.7.23 07:34

Řekni, že už ti menstruace skončila, dej si tampon a běž do vody. Tvojí babičce do tvojí menstruace nic není, klidně bych lhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
17.7.23 07:37
@debra.morgan píše:
Kalíšek. Mají třeba v dmku.

Nedovedu si představit že by mi v tomto věku šel zavádět a vyndavat. Podle mě (až na výjimky) nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
17.7.23 07:41

Já teda nechápu, proč by ses měla v 15 letech dovolovat babičky, jestli si můžeš vzít tampon. Prostě si ho vem a běž do bazénu :lol: Copak musí celá rodina mít přehled o tvým menstruačním cyklu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
17.7.23 07:45

Toxicky sok delaly prakticky jen nejake superabsorbcni tampony, co u nas ani nebyly a uz se desetileti nedelaji. Nejake Reli, nebo tak nejak. Jeden na celou MS. Vysusovalo to sliznici. Babicce tekni, ze ti ms uz skoncila, copak te kontroluje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
17.7.23 07:46
@Anonymní píše:
Dobrý den, Ahoj
Předem díky za odpovědi

Podle mě troll jsi. Nějak si neumím představit patnáctiletou holku, která kvůli tomu založí diskuzi na emiminu místo aby zavolala mámě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.7.23 07:47

Moc nerozumím tomu, proč jsi vůbec s babičkou řešila menstruaci, není tvoje první, víš, co a jak, tak jsi prostě nic neměla říkat, tampon si vzít a hotovo. Pokud nepomůže vysvětlení, že tampony používáš běžně, zkusila bych zavolat mamce, ať s babičkou promluví, případně tedy říct, že už ti menstruace skončila a tampon normálně použít. A příště asi s babičkou o takových věcech nemluv, když je taková „stará škola“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová