Babička o Vánocích s mladými

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26869
27.12.20 05:18

Kdyz mate hostinsky pokoj, tak snad mate i loznici. Proc jste neodesli z obyvaku vy? :nevim:
Nohy na stul si nanzel snad dat mohl (jste rodina). Ten pobyt v trenkach… k tomu tady byla nedavno jina diskuse - u nas doma se jen ve spodnim pradle bezne nechodi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
27.12.20 07:11

Nějak jsem nepochopila. To se nemůžete přitulit, když vedle vás sedí máma? Dát si víno? Vy se stydite nebo proč? Naše děti si normálně před námi dokonce i dají pusu, o hrůzo! I se obejmou. A pokud ti jde o něco víc - sex- tak k tomu asi nebudeš sledovat pohádku, ale užiješ si v ložnici.
Buď ráda, že máš koho pozvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.12.20 08:24
@lucenka píše:
Empatii asi nemáš co :think: naooka je hezký, že ji berou s sebou a nenechají ji samotnou.

Co to meles o empatii? Zakladatelka tady pise o dovolene - ze ji to vadi, ze tam nemaji soukromi. Takze predpokladam, ze hlavni duvod spolecne dovolene je, ze babka tam hlida deti. Tak bud si to osefuju sama nebo holt mam pusu a matce to reknu. A pokud ji vadi tri dny pres svatky, tak ji maji pozvat jen na jednu noc a je to…

• Citovat
  • Upravit
9918
27.12.20 08:29

8o 8o 8o
Vy pozvete maminku na tri dny na svatky a pak ji chcete poslat vecer do pokoje jako nejake male decko?

No promin, ale hanba by me na vasem miste fackovala!!!

Obejmout se a dat si vinko muzete i pred ni, ne? A pokud se chcete smajchlovat, tak na to snad mate loznici, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
27.12.20 08:29

Tak mladá babička by měla mít svůj vlastní život. A bezpochyby by unesla, kdybys jí to vysvětlila.

• Citovat
  • Upravit
9918
27.12.20 08:30
@inkakřivák píše:
Nějak jsem nepochopila. To se nemůžete přitulit, když vedle vás sedí máma? Dát si víno? Vy se stydite nebo proč? Naše děti si normálně před námi dokonce i dají pusu, o hrůzo! I se obejmou. A pokud ti jde o něco víc - sex- tak k tomu asi nebudeš sledovat pohádku, ale užiješ si v ložnici.
Buď ráda, že máš koho pozvat.

Presne tak, mela jsem tu mlade na tri dny, vinko jsme si dali vsichni, mladi se objimali na gauci taky, byla pohoda, ja proste nevidim, kde je ten problem.
Kdyby na tom gauci nekdo z nas usnul, tak nikdo nerekne ani slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
27.12.20 08:34
@Anonymní píše:
Jsem jediné dítě mámy a proto k nám jezdí každý rok na celé vánoce 24-26.12. Bydlí od nás 40km, jezdí autem, je jí 55let.
Od rozvodu s mým otcem (před 16ti lety) se ji už žádný delší vztah navázat nepodařilo.
Máme 2 děti- 6ti měsícni a 3 letou. No a k mému dotazu. Když u nás byla máma již druhý den na noc, večer kolem 21:30h děti konečně usnuli, my s manželem šťastní jak blechy, že konečně budeme mít aspoň chvili pro sebe a mamka se ne a ne hnout z obýváku. Tak nějak jsem doufala, že se rozloučí (po celém dni, kdy jsme byli pořád spolu) a půjde spát do hostinského pokoje. Chtěli jsme se s manželem přitulit u pohádky, dát si vínko, trošku té pohodičky. Mamka pořád zivala, tak jsem ji rikaka, ať jde klidne spát. nechtěla, že chce být s námi, tak jsme teda pustili TV, mamka na gauči u toho usla, jak se probrala, říkám jí „mami, vždyť spíš, nechceš už si jit lehnout?“ No nechtěla se hnout… je to tak většinou vždy… :,( bereme jí i na dovolené většinou 1× rocne, ale ona nějak neumí odhadnout tu míru toho, že někdy je fajn nám dát taky náš prostor, naše soukromi. My jsme s manželem neměli moc kam jít, v ložnici nám spali děti. To samé na dovolených, mamka vždy zajde do svého pokoje jako úplně poslední. jako babička je suuper, ráda pohlida, ráda povozi kočárek, ale prostě ta její přítomnost bývá velmi intenzivní…navíc vídáme se pravidelně každý týden, není tím pádem podle mě nutné, aby nám byla celé vánoce za zadkem jako třetí dítě. Manželovi už to taky vadilo, chtěl si večer dát nohy na stůl, jit do trenek, udělat si prostě vánoční pohodu u tv… a babička se prostě nehne :D jaký je na to váš názor?

Tak ji příští Vánoce pozvěte jen na jeden den, normálně si s maminkou promluv ne?

• Citovat
  • Upravit
dagmarkaa
27.12.20 08:35
@Jana525 píše:
8o 8o 8o
Vy pozvete maminku na tri dny na svatky a pak ji chcete poslat vecer do pokoje jako nejake male decko?

No promin, ale hanba by me na vasem miste fackovala!!!

Obejmout se a dat si vinko muzete i pred ni, ne? A pokud se chcete smajchlovat, tak na to snad mate loznici, ne?

V ložnici jsou přece děti :)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.12.20 08:38
@Hanka1 píše:
Co to meles o empatii? Zakladatelka tady pise o dovolene - ze ji to vadi, ze tam nemaji soukromi. Takze predpokladam, ze hlavni duvod spolecne dovolene je, ze babka tam hlida deti. Tak bud si to osefuju sama nebo holt mam pusu a matce to reknu. A pokud ji vadi tri dny pres svatky, tak ji maji pozvat jen na jednu noc a je to…

Tak soukromý snad mají zbytek roku, ne? A nebo mohou na té dovolené vybrat takové ubytování, aby tam to soukromí měli. A teď mě přijde smutný, pokud někdo bere babičku na dovolenou jen kvůli tomu, aby jim hlídala děti. Myslela jsem, že se na dovolenou bere proto, aby byli pohromadě.

• Citovat
  • Upravit
9918
27.12.20 08:43

Proste je ji smutno, no. Tak se ji od vas nechce, snazi se byt s vami, co nejvice, co je na tom k nepochopeni. budte radi, ze ji mate, vzdytr nikdo nevime, kolik casu nam tu jeste zbyva a jsou svatky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
27.12.20 08:44

Buď ráda, že máš mámu. A nechápu, proč manžel nejde do trenek, kup mu hezké vánoční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
27.12.20 08:46

Mně by zase bylo na návštěvě trapné jim tam chrápat u tv a nechtít se odvalit do pokoje. Ber to tak, zakladatelko, že máti se u vás cítí dobře a uvolněně jako doma, což je taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.12.20 08:51
@lucenka píše:
Tak soukromý snad mají zbytek roku, ne? A nebo mohou na té dovolené vybrat takové ubytování, aby tam to soukromí měli. A teď mě přijde smutný, pokud někdo bere babičku na dovolenou jen kvůli tomu, aby jim hlídala děti. Myslela jsem, že se na dovolenou bere proto, aby byli pohromadě.

Mne to nevysvětluj, ja takovy “problem” nemam…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.20 08:58

Buď ráda za babičku, nám umřela a máme tu na svátky milenku (ano vím co to znamená, nikoho se ptát nemusím nejsem malá a ne není to partnerka) a jsme sobci, že neskáčeme jak píska, když chce ještě peníze a snídani do postele. Ta sedí v obýváku a když si dá máma víno a tátovi pusu, tak je alkoholicka a před dětmi je to nechutné (i segre je víc jak 15). Do svého pokoje nejde a je tam ještě do oběda (spí dlouho). :srdce:

• Citovat
  • Upravit
27.12.20 09:00

Babička vás má jiste rada, třeba si chce do večera povídat :hug:. Vím ze když děti usnout chcete klid, ale jsou Vánoce ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová