Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@milami píše:
Jen by mě zajímalo, co byste (vy, které se do zakladatelky pouštíte) říkaly na to, kdyby se nejednalo o mámu, ale o tchýni. Zda byste byly z její několikadenní neustálé (i večerní) přítomnosti za zadkem taky tak nadšené…
S tchyní vycházím dobře a neměla jsem problém, mít ji u nás několik dnů (i přes Vánoce).
@lucenka píše:
Nám tchyně taky usínala u televize. Klidně jsme dál dokoukali film, dali si to víno, přitulili se, polohlasem se bavili.
no vsak pisu, nekdo ma vanoce spojene jen s pasivnim civenim do bedny. u nas je zivo a spici clovek u tv by nas „omezoval“ bo bychom byli s ohleduplnosti na nej potichu… kazdy si do teto scenky projektuje to sve…
@prokr píše:
Půjdu proti většině. jsem o pár nlet mladší než zakladatelky maminka, také jsem spoustu let rozvedená a také žiji bez partnera.
Neumím si představit, že bych dospělým dětem takhle stála za zadkem a zacláněla jim. Jela bych tam max. na Štědrý večer a nejdéle 25.12. po obědě bych se s díky zdekovala. Společnou dovolenou kdyby mi dcera nabídla, tak rozhodně s díky odmítnu O dovolené jsem ráda sama na zahradě, nebo jedu někam s kamarádkou, nebo klidně i sama. Mám náročnou práci a o dovolené si potřebuju odpočinout a ne mít na krku malé děti-byť vlastní vnoučata. S dětmi se máme rádi a pomáháme si, ale káždý máme svůj vlastní život. Ale každý to má jinak no…
@markytka3 píše:
no vsak pisu, nekdo ma vanoce spojene jen s pasivnim civenim do bedny. u nas je zivo a spici clovek u tv by nas „omezoval“ bo bychom byli s ohleduplnosti na nej potichu… kazdy si do teto scenky projektuje to sve…
Tak na Štědrý den televizi večer vůbec nezapínáme
takže o nějakém pasivním civění na bednu u nás nemůže být řeč. A během dne chodíme na různé procházky, návštěvy a koukáme na pohádky ![]()
A u nás jsme věděli, že můžeme na tv dál koukat a bavit se polohlasně, protože to tchyni nevzbudí.
To my na Vánoce proste pohadkujeme - kniha, televizní pohádka atd.
@lucenka píše:
Tak v každém domě je snad koupelna. Takže pokud tak touží po sexu, tak ho mohou mít tam
No, tak, zakladatelka o sexu ani nic nepsala, to jste si tady, vydedukovat vy..
@milami píše:
Jen by mě zajímalo, co byste (vy, které se do zakladatelky pouštíte) říkaly na to, kdyby se nejednalo o mámu, ale o tchýni. Zda byste byly z její několikadenní neustálé (i večerní) přítomnosti za zadkem taky tak nadšené…
Hele jak jsem psala, my máme rádi svý soukromí, proto si takhle přes noc nikoho názvem.. Ale když už bysme pozvali, tak samozřejmě s tím, že soukromí mít nebudeme a že tam ten dotyčnej prostě s námi bude skoro nonstop.. Nikoho bych nevyhazovala ať jde do pokoje pro hosty, že chceme soukromí..
@a12 píše:
No, tak, zakladatelka o sexu ani nic nepsala, to jste si tady, vydedukovat vy..
No tak na gauči se snad může k chlapovi přitulit i za přítomnosti babičky. Kvůli tomu ji nemusí vyhazovat do vedlejšího pokoje a zakládat diskuze o tom, že jí doma překáží.
@lucenka píše:
No tak na gauči se snad může k chlapovi přitulit i za přítomnosti babičky. Kvůli tomu ji nemusí vyhazovat do vedlejšího pokoje a zakládat diskuze o tom, že jí doma překáží.
Tak tohle má každej jinak.. My se třeba taky nijak neoblejzame před rodičema, takže v tomhle zakladatelku chapu
@a12 píše:
Tak tohle má každej jinak.. My se třeba taky nijak neoblejzame před rodičema, takže v tomhle zakladatelku chapu
Tak přitulit se a oblízat se, je snad rozdíl. A bez oblízání se snad dva večery vydrží.
@lucenka píše:
Tak přitulit se a oblízat se, je snad rozdíl. A bez oblízání se snad dva večery vydrží.
My se ani netulime, neobjímáme atd. Před rodičema aco jako? Každej k tomu diváky nepotřebuje, tak už přestaň rozebírat tohle tema… Jako v prvních tvých příspěvcích jsem s tebou souhlasila, teď už zacházís zbytečně do hloubky a řešíš kraviny..
Už bys měla pochopit, že každej není stejnej, každej to doma nemá tak jako ty, v každým domě to nevypadá stejně atd.
@a12 píše:
My se ani netulime, neobjímáme atd. Před rodičema aco jako? Každej k tomu diváky nepotřebuje, tak už přestaň rozebírat tohle tema… Jako v prvních tvých příspěvcích jsem s tebou souhlasila, teď už zacházís zbytečně do hloubky a řešíš kraviny..
Už bys měla pochopit, že každej není stejnej, každej to doma nemá tak jako ty, v každým domě to nevypadá stejně atd.
Ne každý není stejný. Ale když někoho pozvu domů, tak je pak neslušný ho vyhazovat do pokoje, protože jim najednou překáží a oni se nohou přitulit u televize.
@lucenka píše:
Ne každý není stejný. Ale když někoho pozvu domů, tak je pak neslušný ho vyhazovat do pokoje, protože jim najednou překáží a oni se nohou přitulit u televize.
Však jo, to tu taky píšu..
Ale ty kecy okolo už jsou zbytečný..
@a12 píše:
Hele jak jsem psala, my máme rádi svý soukromí, proto si takhle přes noc nikoho názvem.. Ale když už bysme pozvali, tak samozřejmě s tím, že soukromí mít nebudeme a že tam ten dotyčnej prostě s námi bude skoro nonstop.. Nikoho bych nevyhazovala ať jde do pokoje pro hosty, že chceme soukromí..
Čtu, co psala zakladatelka:
„Mamka pořád zivala, tak jsem ji rikaka, ať jde klidne spát. nechtěla, že chce být s námi, tak jsme teda pustili TV, mamka na gauči u toho usla, jak se probrala, říkám jí „mami, vždyť spíš, nechceš už si jit lehnout?“ No nechtěla se hnout…“
Oni ji přece nevyhazují, dcera se jí zeptala, zda si nechce jít lehnout, když stejně spí u TV. To snad dcera své mámě říct může. Upřímně, mně by bylo blbé a neslušné zůstávat v obýváku za každou cenu, když už bych usínala a chrupala.
Nám tchyně taky usínala u televize. Klidně jsme dál dokoukali film, dali si to víno, přitulili se, polohlasem se bavili.