Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si myslím, že je od nich moc hezké, že jí zvou na celé svátky a že není žádné sobectví chtít dvě tři hodinky klidu jen v páru.
S maminkou bych si o tom v soukromí na rovinu promluvila, případně bych si připravila zázemí v ložnici, abychom se mohli zdekovat my - podle toho, jak moc je maminka citlivá a jestli by se při rozhovoru urazila, nebo ne.
@markytka3 píše:
luceno, proc sem zase cpes vasi homolkovic rodinu? a navic opet kecas. ty by jsi s nima ani neslavila vanoce, kdyz by nebylo po tvem, viz. tva jina diskuse 🤟 btw. kdy uz pochopis, ze nejde v diskusich o
tebe a kazdemu je sumak jak vy to mate doma,
ale o postoj zakladatelky, ktere to vadi a
nevi, jak z toho ven. kazdy to ma v zivote jinak. nikdo neni v tomto
scenari dpatny ci dobry, jedine, co je spatne je jejich komunikace.Příspěvek upraven 27.12.20 v 10:13
Ona to nepochopi nikdy. Vsechno prekrouti, vsude se vyjadri, protoze na to ma prece pravo, zakonci to tim ze ona ( na rozdil od nas ostatnich ma skvele rodinne vztahy) a my vsichni majici jiny nazor ci zkusenost jsme nezodpovedni blbci. Pokud se nekdo ozve je obvinen z prekrucovani fakt a pak nasleduje rozbor jeho osobnosti kompletne slozeny z informaci vytrzenych z kontextu. Takhle rozese*e kazdou diskuzi kde se objevi a jede se dal.
Mam tu na Vanoce mamku a resili jsme to tak, ze spi v pokoji s malym. Ja mam klid, mamka si uziva vnoucatka…vecer taky s nami sedi v obyvaku. Na tech par dni mi to nevadi, proc taky, neni mi 18, abych musela byt jak pubos a hned se muchlat s chlapem. A chlap at si tedy vezme nejake teplaky na doma, prece nemusi sedet v trenkach
K zakladatelce: jestli ti to vadi, s mamou se domluv, zenska v petapadesati neni zadna starenka, ma urcite i jine zajmy nez svou dceru, chodi jeste do prace a mozna se budes divit, treba to vsechno dela proto, ze si mysli, ze to tak chcete vy. Moje mama je u nas rada a casto ale ma zasadu: ze jen kratka navsteva potesi. Na tri dny by nepristoupila mj i kvuli svemu pohodli. A na dovolenou jsme spolu jezdili jen my dve s detma. Na dovcu i s manzelem by nejela. A to je o dost starsi nez tvoje mamka.
Příspěvek upraven 27.12.20 v 10:57
Jezis ted az koukam, ze je u vas jen dva dny
a ty z toho delas kovbojku. Ja tu mam mamku na 14 dni, protoze za nami letela. Ty dva dny snad vydrzite ne? A vino si dejte vsichni dohromady. Se mamce nedivim, prece kdyz je u vas tak malicko, nebude sama zavrena v pokoji
Zakladatelko, ptáš se, co si o tom myslíme. Já si myslím, že jste nevdecnici nevdecni. Já jsem svou mamku viděla po půl roce a byla jsem tak šťastná, že jsem ani mluvit nemohla. Můj manžel svou rodinu neviděl už rok, jsou ze Slovenska a na střídačku měli covid.Co bych za to dala, kdybychom za nimi mohli.
Tak snad to pár dní bez sexu přežiješ, chlap, ať si vezme tepláky a važte si toho, že je mamka na pár dní v roce u vás. Život se dokáže měnit z hodiny na hodinu.
Sorry, chapu kdyby s Vami bydlela, ale ze ji vezmete za rok na 3 dny k sobe a mate s tim problem? To ji asi v lasce moc nemas. Rok ma 365 dni a z toho 20 dni travite s babickou. Takze tech 20 dni z celehjo roka Vam vlastne vadi, ze je s Vami. nechapu proc by jste se pred ni nemohli pritulit. A 3 dny nemte soukromi? Tak snad 3 dny bez sexu zvladnete ne???
A měli by jste to videt i z ddruhe strany, babicka Vas konecne vidi a chve s Vami byt co nejdele nez ji zase vykopnete, je sam a tak chce byt v něčí společnosti a u osoby kterouma ráda.
Nevim no, u nas kdyz je babi, tak se klasicky pri tv tulime manzelem a, ja ho prudim atd a babicka to bere.
Nevim, proc by to melo vadi a tk moji tchyni je o dost vic nez tvoji mamce.vino, pivo, vodku s dzusem ci kolu s rumem si davame pred babi u tv a nikomu to nevadi. Manzel v trenkach ja jen v nocni kosili.
Je to naše babička a mame ji rádi. Je pro nás vším a ver mi, ze ji vidame mnohem vic nez ty svoji mamu a klidne bych ji vidala jeste vic. Protoze diky ni mam ja tak skveleho manzela a nase deti maji uzasnou babicku.
Příspěvek upraven 27.12.20 v 11:10
@inkakřivák píše:to zase chapu …pred rodici , detma to neni vhodne
Nějak jsem nepochopila. To se nemůžete přitulit, když vedle vás sedí máma? Dát si víno? Vy se stydite nebo proč? Naše děti si normálně před námi dokonce i dají pusu, o hrůzo! I se obejmou. A pokud ti jde o něco víc - sex- tak k tomu asi nebudeš sledovat pohádku, ale užiješ si v ložnici.
Buď ráda, že máš koho pozvat.
@Alriga píše:přesně tak
Tak mladá babička by měla mít svůj vlastní život. A bezpochyby by unesla, kdybys jí to vysvětlila.
@lucenka píše:tak dovolena neznamená byt na sebe nalepeni 24/7 … každý ma jine zájmy
Tak soukromý snad mají zbytek roku, ne? A nebo mohou na té dovolené vybrat takové ubytování, aby tam to soukromí měli. A teď mě přijde smutný, pokud někdo bere babičku na dovolenou jen kvůli tomu, aby jim hlídala děti. Myslela jsem, že se na dovolenou bere proto, aby byli pohromadě.
@stín katedrál píše:divné , ze to sama nevycítí , ze chtějí byt sami …nekteri lidi jsou fakt dřeva
Mně by zase bylo na návštěvě trapné jim tam chrápat u tv a nechtít se odvalit do pokoje. Ber to tak, zakladatelko, že máti se u vás cítí dobře a uvolněně jako doma, což je taky fajn.
@Anonymní píše:
Buď ráda za babičku, nám umřela a máme tu na svátky milenku (ano vím co to znamená, nikoho se ptát nemusím nejsem malá a ne není to partnerka) a jsme sobci, že neskáčeme jak píska, když chce ještě peníze a snídani do postele. Ta sedí v obýváku a když si dá máma víno a tátovi pusu, tak je alkoholicka a před dětmi je to nechutné (i segre je víc jak 15). Do svého pokoje nejde a je tam ještě do oběda (spí dlouho).
a ci je to milenka?
@lucenka píše:
Tak si je o té dovolené chce užít. Sex mohou mít přeci v pokoji, až babička odejde spát. Nebo oni mohou jít do pokoje sami dřív, ne
asi nemůžou, když tam mají děti
@lucenka píše:
Tak jsem ráda, že mi máme doma vztahy jiné a věk nehraje roli v tom jestli a někým jedeme na dovolenou nebo ne
ale tady nejde o to, jak to mas ty. To uz všichni víme, ze jsi taková vterka.
@lucenka píše:
Tak mně ten tvůj příspěvek přijde obecný, na všechny mladé babičky. Ale holt pro někoho je sex důležitější než vlastní rodina.
kdyby byl pro ne dulezitejsi, tak ji na vanouce nezvou…je tam tři dny, jsou spolu od rána do večera, tak by si mohla jít lehnout a třeba si cist a nesedět tam, dokud nepůjdou spat.
@Venetia píše:
tak dovolena neznamená byt na sebe nalepeni 24/7 … každý ma jine zájmy
Tak my třeba na tu dovolenou jezdíme společně, protože ty zájmy máme dost podobný. Jinak by bylo zbytečný spolu na dovolenou jezdit ![]()
@Venetia píše:
asi nemůžou, když tam mají děti
Tak je volný dětský pokoje, když mají děti v ložnici ![]()
@lucenka píše:
Tak my třeba na tu dovolenou jezdíme společně, protože ty zájmy máme dost podobný. Jinak by bylo zbytečný spolu na dovolenou jezdit
to souhlasím…proto na dovolenou nejezdím ![]()
A zase překrucuješ jako obvykle.