Babička o Vánocích s mladými

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
27.12.20 09:27
@lucenka píše:
A můžu ve veřejné diskuzi napsat svůj názor? :think: Nebo sintafy opětovně hraješ na moderátorku a určuješ, co se do diskuze smí napsat? :think:

Jaky opětovně?
Osocujes me, ze o babce pisu, ze je strasna. Nic takovyho jsem nikde nenapsala…
Nemuzu za to, ze kam ty vlezes, tak kazdou diskusi svoji věčnou opozici ve stylu - jak to mam ja je to nejlepsi a vse ostatni je divné - rozeseres, to se tu obecne vi… :P

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.12.20 09:28
@Alriga píše:
Ano, obecně znám pár mladých babiček, sama jse v jejich věku a vím, že pokud se nastavil do modu"vse pro mladé ", dostaly brzy přes tlapu. My máme opravdu staré seniory v rodině, 85 a 93. Oba žijí sami, starají se o domácnost, vaří si, perou, mají svoje zájmy, přátelé. Uvítají návštěvu či pozvání, ale spát třeba chtějí vždy doma ve své posteli a nikoho svým životem neobtěžují. Pomocí a podpory se jim dostane že všech stran, kdykoli se jen zmíní. Ale život mají svůj. A o to jde.

A to se nějak vylučuje s tím, že s mladými stráví Vánoce, jedou s nimi na jednu dovolenou za rok? 8o

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.12.20 09:29
@Hanka1 píše:
Jaky opětovně?
Osocujes me, ze o babce pisu, ze je strasna. Nic takovyho jsem nikde nenapsala…
Nemuzu za to, ze kam ty vlezes, tak kazdou diskusi svoji věčnou opozici ve stylu - jak to mam ja je to nejlepsi a vse ostatni je divné - rozeseres, to se tu obecne vi… :P

Možná sis toho nevšimla, ale stejný názor jako já, tady má víc uživatelek ;)

• Citovat
  • Upravit
Alriga
27.12.20 09:32
@lucenka píše:
A to se nějak vylučuje s tím, že s mladými stráví Vánoce, jedou s nimi na jednu dovolenou za rok? 8o

Asi vylučuje v případě zakladatelky. Tak jí Radim, ať to s maminkou probere a styk omezí.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
27.12.20 09:32
@lucenka píše:
Možná sis toho nevšimla, ale stejný názor jako já, tady má víc uživatelek ;)

Mozna sis toho nevsimla, ale neco o empatii a strasne babce si psala ty a ne ostatni uživatelky ;)

• Citovat
  • Upravit
80119
27.12.20 09:37
@Alriga píše:
Především, babičce je málo přes 50. To je ženská ve věku, kdy by měla mít spoustu kamarádů, koníčků, zájmů, a neměla by se věšet na dceru a její rodinu. Štědrý večer společně, a dost. Pokud chtějí pohlídat a jí to vyhovuje, ok. Jezdit s mladými na dovolenou a trávit u nich celé Vánoce je prostě obtěžující. A bude hůř.Příspěvek upraven 27.12.20 v 09:15

No ale tak ať ji nezvou, ne? Třeba je babička jen slušná a je jí trapné odmítnout. Třeba si říká chtějí, abych s nimi jela, a pohlídala jim děti, no nechce se mi, ale když mě zvou, tak co už. Pomůžu jim. Co víš? Prostě oni ji pozvou a pak jim překáží? Řešení je jednoduché, nezvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
27.12.20 09:42
@inkakřivák píše:
No ale tak ať ji nezvou, ne? Třeba je babička jen slušná a je jí trapné odmítnout. Třeba si říká chtějí, abych s nimi jela, a pohlídala jim děti, no nechce se mi, ale když mě zvou, tak co už. Pomůžu jim. Co víš? Prostě oni ji pozvou a pak jim překáží? Řešení je jednoduché, nezvat.

Ano, tak jsem to myslela. S maminkou se domluvit na rovinu.

• Citovat
  • Upravit
5593
27.12.20 09:51

Půjdu proti většině. jsem o pár nlet mladší než zakladatelky maminka, také jsem spoustu let rozvedená a také žiji bez partnera.
Neumím si představit, že bych dospělým dětem takhle stála za zadkem a zacláněla jim :roll:. Jela bych tam max. na Štědrý večer a nejdéle 25.12. po obědě bych se s díky zdekovala. Společnou dovolenou kdyby mi dcera nabídla, tak rozhodně s díky odmítnu O dovolené jsem ráda sama na zahradě, nebo jedu někam s kamarádkou, nebo klidně i sama. Mám náročnou práci a o dovolené si potřebuju odpočinout a ne mít na krku malé děti-byť vlastní vnoučata. S dětmi se máme rádi a pomáháme si, ale káždý máme svůj vlastní život. Ale každý to má jinak no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.12.20 09:55

Tak s vinem a v trenkach bysme se s muzem zvladli na gauci tulit i v pritomnisti jeho nebo moji mati. Ja s tim problem nemam. :nevim:
A taky nemam problem mame rict, ze chci mit s muzem soukromi.
I kdyz teda pokud mam nekoho doma na vic dni na navstevu, tak pocitam s tim, ze to soukromi je lehce omezene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.12.20 09:57
@Hanka1 píše:
S vasi rodinou tráví vanoce milenka otce nebo dedy? Přiznám se, ze moc jsem tento prispevek nepochopila…

Rodinka bydlí v domě dědy, dočasně je tam ubytovaná dědova přítelkyně, rodinka řekla, že ji tam na vánoce nechtějí, tak se místo štědrovečerní večeře šla projít ven. Dědu to tak naprdlo, že je chce vyhodit z domu.
Krátký výtah ze smazané diskuze…

• Citovat
  • Upravit
80119
27.12.20 09:59

@prokr No ty bys odmítla, někdo to třeba neumí. A tak maminka jezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.12.20 10:03
@prokr píše:
Půjdu proti většině. jsem o pár nlet mladší než zakladatelky maminka, také jsem spoustu let rozvedená a také žiji bez partnera.
Neumím si představit, že bych dospělým dětem takhle stála za zadkem a zacláněla jim :roll:. Jela bych tam max. na Štědrý večer a nejdéle 25.12. po obědě bych se s díky zdekovala. Společnou dovolenou kdyby mi dcera nabídla, tak rozhodně s díky odmítnu O dovolené jsem ráda sama na zahradě, nebo jedu někam s kamarádkou, nebo klidně i sama. Mám náročnou práci a o dovolené si potřebuju odpočinout a ne mít na krku malé děti-byť vlastní vnoučata. S dětmi se máme rádi a pomáháme si, ale káždý máme svůj vlastní život. Ale každý to má jinak no…

Tak ne každý odmítne pozvání. Bere to tak, že když ho někdo zve, tak s ním chce trávit čas. Navíc tedy to, že spolu jedou na dovolenou neznamená, že každý nemá i svůj život. A třeba moje dítě a babičkami rádo tráví čas a rádo je s nimi i na dovolených.

• Citovat
  • Upravit
3155
27.12.20 10:07

Též půjdu proti proudu. Je krásná pospolitost rodiny, ale mamku bych tu 3 dny taky nechtěla. Ona mě taky ne. Máme rády takovou tu domácí pohodu, co člověk má bez návštěvy. A zvlášť přes svátky.. válet se v pyžamu u TV, nemuset extra řešit vaření, večer jen tak sedět, popíjet..nebo sedět na záchodě a nestydět se (protože já se teda stydím 😂 😂)…je jí 55 a bydlí ani ne hodinu cesty autem, není to 80 letá babička z opačného konce světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.12.20 10:07
@lucenka píše:
Tak jsem ráda, že mi máme doma vztahy jiné a věk nehraje roli v tom jestli a někým jedeme na dovolenou nebo ne :nevim:

luceno, proc sem zase cpes vasi homolkovic rodinu? a navic opet kecas. ty by jsi s nima ani neslavila vanoce, kdyz by nebylo po tvem, viz. tva jina diskuse 🤟 btw. kdy uz pochopis, ze nejde v diskusich o
tebe a kazdemu je sumak jak vy to mate doma,
ale o postoj zakladatelky, ktere to vadi a
nevi, jak z toho ven. kazdy to ma v zivote jinak. nikdo neni v tomto
scenari dpatny ci dobry, jedine, co je spatne je jejich komunikace.

Příspěvek upraven 27.12.20 v 10:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.20 10:09

@Janli díky ze jsi to cele prekroutila, děda s ni nechodí jen spí (milenka ne přítelkyně) má vlastní malé dítě a u nás je jen dočasně, už se dnes stěhovala a i děda je moc rad. Jen se napil a chtěl nás vyhodit. O stedry den si stěžovala ze jsme ji vyhodili, ale ona sla k dětem, kde ji prý tchyně nechtěla. Není spis zla ta tchyně? Jinak psala jsem vše v afektu, ona dala sestře facku a všem nadavala… děda nás nevyhodil a omluvil se, že ho snad ocarovala. A jaaaj (vyjadřování 2 třídy)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová