Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Tak je volný dětský pokoje, když mají děti v ložnici
no tam asi spi ta babicka
@Hanka1 píše:
Babicka jim ten klid nedopreje ani o dovolene…
Tohle jsem moc nepochopila.. Děti maj asi malé, tak si myslim, ze moc klid na dovolené nemaj ani bez babičky, na nějaký intimnosti vůbec.. Tak moc nevim, co jim vlastně vadí ![]()
Ale pokud jim tam vadí, tak ji přeci brát nemusí..
Ale jak už tu bylo psáno, asi se jim jeji hlídání občas hodí..
@Venetia píše:
no tam asi spi ta babicka
Zakladatelka psala, že babička spí v hostinském pokoji ![]()
@Alriga píše:
Především, babičce je málo přes 50. To je ženská ve věku, kdy by měla mít spoustu kamarádů, koníčků, zájmů, a neměla by se věšet na dceru a její rodinu. Štědrý večer společně, a dost. Pokud chtějí pohlídat a jí to vyhovuje, ok. Jezdit s mladými na dovolenou a trávit u nich celé Vánoce je prostě obtěžující. A bude hůř.Příspěvek upraven 27.12.20 v 09:15
Ale oni ji zvou a pak ji vadí, že tam s nima je.. Zvát ji přeci nemusí.. 24. a domu
@lucenka píše:
Zakladatelka psala, že babička spí v hostinském pokoji
to muze byt jedno a to same, predpokladam, ze vic místnosti uz tam není, oni spi v obýváku a čekají, az si babička půjde lehnout.
@Venetia píše:
to muze byt jedno a to same, predpokladam, ze vic místnosti uz tam není, oni spi v obýváku a čekají, az si babička půjde lehnout.
Takže děti nemají pokojíček? A místo toho mají pokoj pro hosty? Ty jsi někdy takové uspořádání viděla? Kdyby neměli hostinský pokoj, tak by napsala, že babička spí v dětském pokoji a proto děti přesunuli do ložnice.
@lucenka píše:
Tak my třeba na tu dovolenou jezdíme společně, protože ty zájmy máme dost podobný. Jinak by bylo zbytečný spolu na dovolenou jezdit
jj, presne jak Homolkovic…
… fakt by me zajimal nazor otce tveho kluka, ze ma neustale tchyni i s babickou za zadeli. nikde v cestopisech jej nezminujes, v diskusivyjma toho, ze po narozeni jsi mela dite ve stridavce a ze jsi s nim otehotnela na vs a nedodelala ji… ten vnima to tveneodstrihnuti odpupecni snury jak? ekdyz uz si sem vtirla sva moudra, jak to resite vy? teda jestli ten tvuj ma vubec potrebu se jeste tulit nebo jezdis vsude bez nej?
@Anonymní píše:
Jsem jediné dítě mámy a proto k nám jezdí každý rok na celé vánoce 24-26.12. Bydlí od nás 40km, jezdí autem, je jí 55let.
Od rozvodu s mým otcem (před 16ti lety) se ji už žádný delší vztah navázat nepodařilo.
Máme 2 děti- 6ti měsícni a 3 letou. No a k mému dotazu. Když u nás byla máma již druhý den na noc, večer kolem 21:30h děti konečně usnuli, my s manželem šťastní jak blechy, že konečně budeme mít aspoň chvili pro sebe a mamka se ne a ne hnout z obýváku. Tak nějak jsem doufala, že se rozloučí (po celém dni, kdy jsme byli pořád spolu) a půjde spát do hostinského pokoje. Chtěli jsme se s manželem přitulit u pohádky, dát si vínko, trošku té pohodičky. Mamka pořád zivala, tak jsem ji rikaka, ať jde klidne spát. nechtěla, že chce být s námi, tak jsme teda pustili TV, mamka na gauči u toho usla, jak se probrala, říkám jí „mami, vždyť spíš, nechceš už si jit lehnout?“ No nechtěla se hnout… je to tak většinou vždy…bereme jí i na dovolené většinou 1× rocne, ale ona nějak neumí odhadnout tu míru toho, že někdy je fajn nám dát taky náš prostor, naše soukromi. My jsme s manželem neměli moc kam jít, v ložnici nám spali děti. To samé na dovolených, mamka vždy zajde do svého pokoje jako úplně poslední. jako babička je suuper, ráda pohlida, ráda povozi kočárek, ale prostě ta její přítomnost bývá velmi intenzivní…navíc vídáme se pravidelně každý týden, není tím pádem podle mě nutné, aby nám byla celé vánoce za zadkem jako třetí dítě. Manželovi už to taky vadilo, chtěl si večer dát nohy na stůl, jit do trenek, udělat si prostě vánoční pohodu u tv… a babička se prostě nehne
jaký je na to váš názor?
Tomu říkám pravá vánoční pohoda ![]()
Ne teď vážně, myslím, že se cítí osamělá a tak si vás chce užít co možná nejvíce.
Vánoce se dají přežít, ale ty dovolene by mi vadily. Vždyť ji nemusíte zvát na vánoce na celou dobu, ne? Ta vzdálenost není vůbec velká, 40 km je v podstatě „za rohem“.
Příspěvek upraven 27.12.20 v 11:32
@lucenka píše:
Takže děti nemají pokojíček? A místo toho mají pokoj pro hosty? Ty jsi někdy takové uspořádání viděla? Kdyby neměli hostinský pokoj, tak by napsala, že babička spí v dětském pokoji a proto děti přesunuli do ložnice.
ja nikdy nezila v baraku, tak fakt nevim, kolik maji mistnosti… pochopila jsem to tak, ze když tam je babička, spi v tom obýváku.
@markytka3 píše:
jj, presne jak Homolkovic…… fakt by me zajimal nazor otce tveho kluka, ze ma neustale tchyni i s babickou za zadeli. nikde v cestopisech jej nezminujes, v diskusivyjma toho, ze po narozeni jsi mela dite ve stridavce a ze jsi s nim otehotnela na vs a nedodelala ji… ten vnima to tveneodstrihnuti odpupecni snury jak? kdyz uz si sem vtirla sva moudra, jak to resite vy?
Ale zmiňuju tam i jeho. Po narození jsem dítě ve střídavve neměla. A netrávíme všechny dovolené s babičkami. Ještě něco? Nebo si budeš dál vymýšlet nesmysly.
@Venetia Mně to přijde prostě neslušné takto na návštěvě vytuhnout a ještě pak nereagovat na výzvy. Ano, chce být s nimi, tak ať s nimi sedí u vínka, u filmu, povídají si třeba do tří do rána a do pěti tancují disco. Ale když jde na mne spánek, tak se zvednu a jdu, nebudu nikde hnípat u tv, aby kolem mne museli domácí chodit po špičkách a chudáci nevěděli, co se mnou mají dělat, jestli budit, nebudit, můžou si povídat, nebo raději nerušit… Není to stará babka, aby si před náročnou cestou do postele musela dát ještě hodinu šlofíka na zotavenou.
@stín katedrál píše:
@Venetia Mně to přijde prostě neslušné takto na návštěvě vytuhnout a ještě pak nereagovat na výzvy. Ano, chce být s nimi, tak ať s nimi sedí u vínka, u filmu, povídají si třeba do tří do rána a do pěti tancují disco. Ale když jde na mne spánek, tak se zvednu a jdu, nebudu nikde hnípat u tv, aby kolem mne museli domácí chodit po špičkách a chudáci nevěděli, co se mnou mají dělat, jestli budit, nebudit, můžou si povídat, nebo raději nerušit… Není to stará babka, aby si před náročnou cestou do postele musela dát ještě hodinu šlofíka na zotavenou.
souhlas
@Leo44 píše:
Sorry, chapu kdyby s Vami bydlela, ale ze ji vezmete za rok na 3 dny k sobe a mate s tim problem? To ji asi v lasce moc nemas. Rok ma 365 dni a z toho 20 dni travite s babickou. Takze tech 20 dni z celehjo roka Vam vlastne vadi, ze je s Vami. nechapu proc by jste se pred ni nemohli pritulit. A 3 dny nemte soukromi? Tak snad 3 dny bez sexu zvladnete ne???A měli by jste to videt i z ddruhe strany, babicka Vas konecne vidi a chve s Vami byt co nejdele nez ji zase vykopnete, je sam a tak chce byt v něčí společnosti a u osoby kterouma ráda.
Nevim no, u nas kdyz je babi, tak se klasicky pri tv tulime manzelem a, ja ho prudim atd a babicka to bere.
Příspěvek upraven 27.12.20 v 11:10
Nevim, proc by to melo vadi a tk moji tchyni je o dost vic nez tvoji mamce.vino, pivo, vodku s dzusem ci kolu s rumem si davame pred babi u tv a nikomu to nevadi. Manzel v trenkach ja jen v nocni kosili.
Je to naše babička a mame ji rádi. Je pro nás vším a ver mi, ze ji vidame mnohem vic nez ty svoji mamu a klidne bych ji vidala jeste vic. Protoze diky ni mam ja tak skveleho manzela a nase deti maji uzasnou babicku.
Ale zakladatelka psala, ze si videj snad každý týden, nebo tak nejak.. Tak zas tady nedelejte, ze se vidi za celej rok 20dni ![]()
@lucenka píše:
A třeba maj ještě malý děti a dětský pookoj zatím slouží jako pokoj pro hosty a děti maj u sebe..
@a12 píše:
A třeba maj ještě malý děti a dětský pookoj zatím slouží jako pokoj pro hosty a děti maj u sebe..
Tak tříleté dítě už snad svůj pokojíček má ![]()