Baby fever v 18 letech

7
16.12.25 21:48

Baby fever v 18

Ahoj, je mi 18 a s přítelem jsem skoro 4 roky. Zhruba od 18. narozenin což je nějakých 9 měsíců jsem začala mít v takových kratších etapách baby fever neboli chtíč mít dítě, moc dobře vím, že to není dobrý nápad a je moc brzo jenom nechápu, proč mám takový pocit tak brzy 🥲. Je možné, že je to tím, že jsem v dlouhodobém zdravém vztahu a je to takový ten naturální další krok, ale pořád mi to přijde moc brzo tak úplně nevím, co s tím a jak se toho pocitu zbavit. Taky chci zmínit, že teď dítě nechci je to jen spíš pocit, že bych chtěla přeskočit pár let do etapy, kdy to bude už logičtější.

Příspěvek upraven 16.12.25 v 22:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5192
16.12.25 21:57

To už jsou vánoční prázdniny? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5783
16.12.25 22:07

Jdi se učit, to ti pomůže :lol:
A teď vážně. Je to brzo, jsi sama ještě skoro dítě a svému potomkovi bys kromě lásky nemohla nabídnout nejspíš nic. Jenže láskou ho nenakrmíš, ani nájem nezaplatíš. Radši ještě počkej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.12.25 22:22

@Lil Kitkatt já právě že teď dítě nechci jen se objevují epizody, kdy mám tenhle pocit a chci se ho zbavit. Tím příspěvkem jsem nechtěla vůbec říct, že to plánuju nebo něco takového, jenom že nevím proč mám ten pocit tak brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.12.25 22:42

Hele možná jen trolíš, ale já tohle vážně v 19 měla. Rozumově jsem samozřejmě žádné dítě neplánovala, ani ten vztah tou dobou nebyl tak růžový, ale to nutkání mít miminko se mi pořád vracelo a i se mi pravidelně zdály v té době sny, že ho mám. Odeznělo to pak samo po vysazení antikoncepce a vlastně už se to už v téhle míře nikdy znovu nevrátilo (HA jsem už pak nikdy znovu nebrala), a to ani kolem třicítky, kdy zas začalo to rozumové nutkání, mít dítě. Tak si myslím, že to bylo prostě těmi hormony, třeba to máš taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
17.12.25 00:24

Ja to také cítila v tomto věku a brzy i dítě měli. Nam to vyšlo, jsme spolu dlouho a mame 3 deti. Ale těch krizicek bylo hodně. A mozna jsme výjimka. A meli jsme zázemí - byt, peníze, auto. A byla jiná doba.
Mozna si najdi nějakou životní náplň. Budování kariéry, domova, cestování…
A také si o tom promluv s přítelem. Na dítě jsou třeba dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
17.12.25 02:02

Mně se někdy ve třeťáku na gymplu zdál poměrně živý sen, že jsem těhotná a byl to hezký sen. Ještě po cestě busem do školy jsem si říkala, že by ro vlastně bylo fajn a těším se, až budu mít děti (a to jsem v té době s nikým nechodila, natož abych s někým spala; měla jsem úplně jinou zábavu a jiné starosti). Svatbu jsem měla brzy, děti až po škole a pár odpracovaných letech, ale na děti jsem se vždycky těšila. Jsem s prvním partnerem (teď už za-ne-zas-tak-dlouho 20 let manželem). Takže já tomu věřím a nenormální mi to nepřijde. Každý máme jiné priority. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
17.12.25 02:34

Ved to je normalne. Prirodu neprestis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
17.12.25 02:38

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
17.12.25 05:07

Taky jsem to mívala. První velká touha po dítěti proběhla na gymplu, pak asi v pětadvaceti a nakonec je ze mě stará matka. Vždy to utichlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
17.12.25 05:52

Zakladatelko, co zkusit vztah posunout jinak? Společne bydleni, zvířátko? Plnoletá uz jsi, takže třeba svatba? Ta se před dětmi doporučuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.12.25 08:16

Je to normální, biologický věk na dite už máš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
17.12.25 09:54

Je to normální, jak píšou holky, máš věk na rozmnožování, tak to začínáš cítit. Hormonům je jedno, že v dnešní společnosti jsi ještě spíš dítě.
Kamarádky mi nedávno říkaly, že jsem v tomhle věku taky pořád mluvila o dětech, já si to vůbec nepamatuju :lol:. A to jsem ani žádný pevný vztah neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
17.12.25 11:24

Taky jsem pudové chtěla rodinu dříve, než by mi dovolil rozum. A tedy je dobře, že jsem poslechla rozum, protože jsem tehdy neviděla, jaký je můj tehdejší partner manipulativní, sobecký a prostoduchý. Byli jsme spolu 7 let, dnes jsem ráda, že jsem si pak našla svého skvělého manžela a založila rodinu s ním.
Je to normální, chápu tě, ale raději být tebou opravdu ještě počkám pár let po škole a alespoň krátké práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí