Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
jen vás chci uklidnit s těma pohybama - jsem taky celoživotní baculka, jsem docela slušnej „docent“, lépe řečeno - k tomu centovi mi mnoho nechybí, a když jsem čekala našeho dnes už téměř 2-letého klučinu, tak jsem 1. pohyby ucítila až na rozhraní 24.-25. týdne, a to ne zrovna strašný kopání, ale spíš takový lehounký protažení, aby se neřeklo, takže nemějte strach, všechno přijde a bude to dobrý.
Vážně?
Děkuju moc! Asi mu stejně zavolám, ale uklidnila jsi mě docela!
Krásné ráno, milé kolegyně
![]()
dovča - tak my můžem i s manželem, jen naše starší dítě by vůbec nezapadlo. Je to hubeňourek
![]()
leila - kupodivu mě se břicho vykulilo, špeky se rozlezly do stran, takže od asi 5. měsíce jsem vypadala, že porodím každým dnem. Normálně jsem byla úplně nepříčetná, když mě každý zastavoval a ptal se - tak už brzo, že jo? Grrrrrrrrrrrrrrrrr ![]()
pohlaví - u mě určili bez problémů, bylo jasné, že to bude holčička ![]()
Anička vstává, tak víc nestihnu. Zase se zastavím.
Věrka
zu chodíš na gynekoligii do OPavy do nemocnice,??? nebo jinam?? papapa
Ahoooj!
nic moc se tady myslím neřeší, jenom, že zatím necítím příliš pohyby a už bych měla. Ale už mě holky uklidnily.
A taky se řeší dovolenka nad 80 kilo - nebo tak nějak, ne? Lehčím (mimo dětiček) vstup zakázán - že by to bylo pěkné, nekoukat projednou na barbíny okolo.
Jinak Ppperlo chodím na gyn do Fulneku - dlouhá story, ale fárem je to chvilka.
Ale rodit budu v Opavě - Ty taky, ne? Pak Ti dám vědět. Svoje zkušenosti.
Dobrou noc všem a pište, nějak se vám nechce,holčiny!
![]()
Zu
Ahoj, tak to tady toho moc nepřibilo…
Včera jsme vyrazili s manžou do hospůdky a když jsem se chtěla obléknout, tak to zase začlo…
Jsem už od února na neschopence tak zase tak moc hadrů nepotřebuju a vůbec jsem si nevšimla, že už mi skoro žádný nejsou. Takže do čehokoli jsem se nasoukala, tak jsem v tom měla pupek jako blázen. Kdybych měla ten hezkej těhu, tak mi to nevadí, ale já mám jak už jsem psala jen ty popostrčený špeky. No a pak jsem si k tomu navlíkla kalhoty a jak sem si je utáhla v pasa, tak se to všechno přelilo nahoru-vždyť to určitě znáte
Takže já přestávám vycházet mezi lidi… ![]()
Leilo nešil!
Choď mezi lidi!
Člověče ale se zakouřenýma prostorama jsem měla vždycky problém, ale teˇmně to rovnou úplně natahuje!
Příště dřív a do zahrádky, ne?
Ahojte!
holky vy to budete vědět jste už v pokročilejším těotnetsví
jak ej to s plaváním ve vodě??, kámoška mi říkala co ej těhotná že si dává tampon a s natírá si ho olivovým olejem. to teda nechápu. A druhá kámoška zas říkala že žádné tampony být v těhu nesmí že jedině přímo těhotenské kvuli bakteriim. A já chci vědět ejstli mužu plavat nnormálně v bazéně a nijaks e nstresovat v létě z vody atd:-/ a jak třeba předcházet zánětum . semtam v létě jeden vždycky byl. to víte moc vody
Plavat se muze, sama uznas, jeslti je ta voda cista. Bazen by nemel byt problem, venku uz to zalezi na tvem posouzen. rozhodne zadne tampony, kort v com si namocene.
Holčiny,
tak pěkně se nám to tu rozjelo, ale teď to zase nějak chcíplo! ![]()
Že by tím počasím? Že se nikomu nic nechce?
Přiznejte se, vy se věnujete svým debatám a tady nic!
No nic, tak ať přežijem ty hice a někdy snad zase navi.
Zu
tak jak je? Na začátku jsem sem trochu psala, ale pak jsem měla fofr - tak jsem se sem dostala až teď.
Trochu pesimismu: Holky, chtěla jsem se zeptat, co už jste po porodu (ostatní nečtěte), jak je to u vás s břichem teď, Jsem cca 14 m po 3 porodu, ale stále mám rozestouplé břišní svaly.. A do toho ještě trochu kýly (střevní kličky se mi tlačí mezi ty rozestouplé svaly). Trochu cvičím, ale nic moc, a nevidím vůbec žádné zlepšení? Existuje něco, nebo jenom plastika?
A kila navíc - ještě jsem nebyla těhu, ale v autobuse mě pouštěli sednou se slovy: maminko, pojď te si sedout, ať si něco neuděláte!!! A dnes, mám břicho jako v 6měsíc.
Věra
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat kde sháníte nějaké těhu oblečení na nás baculky?
V normálních obchodech je vše jen do XL a to je mi akorát už teď a co až přiberu pár kilíček? Nevím v čem budu chodit.
A co vy? Jak jste na tom? ![]()
Benjulko,
tak já jsem se naštěstí vlezla do XL v HM a pak mám tři triča z 9fashion www.promi.cz , ale taky v XL a kalhoty u nich v XL odpovídají tak Mku. Děs
Taky nevím, poraďte!
Holky, zkuste www.lave.cz … mám od nich těhotenské džíny, na cedulce je napsáno velikost 38, ale před otěhotněním jsem měla 42, teď jsem v 8. měsíci a pořád je mám zapnuté na nejmenším knoflíku. Takže si myslím, že ty jejich větší velikosti budou poměrně velké.