Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak dnes pridam druhy dotaz, objevila jsem na mych zelenych rostlinach nejake skudce..na kaktusech je zatim nastesti nemam.
Jsou to mali pavoucci v pude, lezou a na listech jsou bile musky, ktere letaji…nevite co by to mohlo byt a jak si s nimi poradit? Pavucinky nedelaji.
Nekde jsem cetla, ze kytky vyhodit, ale nebyly zrovna levne a do toho se mi nechce…koupila jsem nejaky postrik, ale ten je na msice a strika se na listy, ale v te pude zustanou, ne?
Nebo posypat zem tabakem…??
Rostliny jsem pre:,–(ila do jine pudy (prohrate v troube), ale stejne jsem tam vratila puvodni bal i s pudou, neslo to odstranit, poradte prosim…diky
Co to je za kytku?
Nemáš fotku?
Některým tvorům žijícím v půdě vyhovuje vlhkost, takže by se měla nechat půda vyschnout.
Bílé mušky můžou být molice. Na ty se používá postřik, ale ten ideální pořád hledám. Zkus i popel z cigaret naházet do květináče, zahání mšice a možná i tyhle brebery.
Jinak pro tvé info, máme tu i diskusi o kytičkách, ale je bohužel špatně zařazená pod testík
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahoj, Markéta
Nejdrive jsem je objevila na granatovem jablku, bylo koupene ve skleniku…tak se tam mozna nakazilo a potvory mi prelezly na azalku a ted i na moji oblibenou kvetinu, nevim jak se jmenuje, kvety jsou podobne kalam, takove fialove kornouty…ostatni kytky jsou v jinem pokoji a na kaktusy to nevlezlo..ty jsou asi moc suche..zkusim koupit jeste nejaky smradlavy tabak…treba je to odzene.
Vim, ze proto octomilkam se dava do hliny cesnek, ale na tyhle to nezabira…
Bílé potvůrky jsou taky svilušky ze kterých se stanou malé mušky, moc mi pomáhá FAST M postřik (taky existuje myslím FAST B). Mají v hlíně takové hnízdečka jsou to vetšinou takové díry a tam to nastříkám, nechám působit a potom zeminu prohrábnu a ještě jednou postříkám!!!
A na ty již létající mušky mám masožravý rostliny- jakékoliv rosnatky pochytají i komáry a na větší mouchy jsou dobrý láčkovky!!!!
A taky jsem slyšela, ža na jakékoliv škůdce působí voda s maličko sava, ale nemám to odskoušený neb se bojím, že nenamíchám správné množství a kytky spálím!!!!!
Danny
Prosím, víte někdo, co je to za škůdce a jak se ho popřípadě zbavit? Děkuji,
Ahoj, nevíte co by to mohlo být? Fikus na začátku roku přežil zdárně preliti a teď zas todle. Nejdřív to začlo na pár listech a čím dál víc se to rozšiřuje. Listy neopadavaji. Nevíte co s tim? Jestli je to špatná péče nebo by pomohla chemie? Budu vdecna za každou radu ![]()