Skudci na pokojovych rostlinach

31.5.06 09:20

Skudci na pokojovych rostlinach

Tak dnes pridam druhy dotaz, objevila jsem na mych zelenych rostlinach nejake skudce..na kaktusech je zatim nastesti nemam.
Jsou to mali pavoucci v pude, lezou a na listech jsou bile musky, ktere letaji…nevite co by to mohlo byt a jak si s nimi poradit? Pavucinky nedelaji.
Nekde jsem cetla, ze kytky vyhodit, ale nebyly zrovna levne a do toho se mi nechce…koupila jsem nejaky postrik, ale ten je na msice a strika se na listy, ale v te pude zustanou, ne?
Nebo posypat zem tabakem…??
Rostliny jsem pre:,–(ila do jine pudy (prohrate v troube), ale stejne jsem tam vratila puvodni bal i s pudou, neslo to odstranit, poradte prosim…diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
695
31.5.06 09:47

Co to je za kytku?
Nemáš fotku?

Některým tvorům žijícím v půdě vyhovuje vlhkost, takže by se měla nechat půda vyschnout.

Bílé mušky můžou být molice. Na ty se používá postřik, ale ten ideální pořád hledám. Zkus i popel z cigaret naházet do květináče, zahání mšice a možná i tyhle brebery.

Jinak pro tvé info, máme tu i diskusi o kytičkách, ale je bohužel špatně zařazená pod testík
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahoj, Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.06 09:52

Nejdrive jsem je objevila na granatovem jablku, bylo koupene ve skleniku…tak se tam mozna nakazilo a potvory mi prelezly na azalku a ted i na moji oblibenou kvetinu, nevim jak se jmenuje, kvety jsou podobne kalam, takove fialove kornouty…ostatni kytky jsou v jinem pokoji a na kaktusy to nevlezlo..ty jsou asi moc suche..zkusim koupit jeste nejaky smradlavy tabak…treba je to odzene.
Vim, ze proto octomilkam se dava do hliny cesnek, ale na tyhle to nezabira…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
31.5.06 13:24

Bílé potvůrky jsou taky svilušky ze kterých se stanou malé mušky, moc mi pomáhá FAST M postřik (taky existuje myslím FAST B). Mají v hlíně takové hnízdečka jsou to vetšinou takové díry a tam to nastříkám, nechám působit a potom zeminu prohrábnu a ještě jednou postříkám!!!
A na ty již létající mušky mám masožravý rostliny- jakékoliv rosnatky pochytají i komáry a na větší mouchy jsou dobrý láčkovky!!!!
A taky jsem slyšela, ža na jakékoliv škůdce působí voda s maličko sava, ale nemám to odskoušený neb se bojím, že nenamíchám správné množství a kytky spálím!!!!!
 Danny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
28.7.17 10:39

Škůdce na pokojové rostlině

Prosím, víte někdo, co je to za škůdce a jak se ho popřípadě zbavit? Děkuji,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.8.19 19:39

Fikus - belajici listy

Ahoj, nevíte co by to mohlo být? Fikus na začátku roku přežil zdárně preliti a teď zas todle. Nejdřív to začlo na pár listech a čím dál víc se to rozšiřuje. Listy neopadavaji. Nevíte co s tim? Jestli je to špatná péče nebo by pomohla chemie? Budu vdecna za každou radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová